Máš neustále nafúknuté brucho? Vyhni sa týmto chybám a zbav sa ho!

Máš neustále nafúknuté brucho? Vyhni sa týmto chybám a zbav sa ho!

Často jeme nevhodné potraviny v príliš veľkých množstvách, alebo jednoducho robíme tie isté chyby pri stravovaní stále dookola.

To sa, samozrejme, musí nejako na našom tele prejaviť. Často je týmto prejavom práve nafúknuté brucho, ktoré nemá rada žiadna z nás…

Ako nafúknuté brucho poraziť a zbaviť sa ho, takpovediac, navždy?

Jedzte v pokoji a pomaly

Nafúknutosť vo veľa prípadoch nepochádza ani tak z jedla, ale z toho, že sa vám do tráviaceho traktu dostane prebytočný vzduch. Ten sa do týchto miest prebojuje vtedy, keď jete príliš rýchlo.

Zapáči sa ti: Zamrznuté Niagarské vodopády ti vyrazia dych!

Okrem toho, v takomto zhone nestíhate potravu poriadne požuvať a do žalúdka vám idú príliš veľké kusy, ktoré tam sedia a čakajú dlho na strávenie, čo tiež spôsobuje nafukovanie. Mali by ste si na jedlo vyhradiť aspoň 20 minút času. 

ako na neustále nafúknuté brucho

Zdroj: Shutterstock®

Vzduch je problém

Samozrejme, že dýchať potrebujeme k tomu, aby sme mohli vôbec existovať. Prebytočný vzduch však v tele nerobí dobrotu. Preto ak žujete žuvačku príliš často, alebo pijete často cez slamku, do vášho tela sa dostáva príliš veľa vzduchu, ktorý vás nafúkne ako basketbalovú loptu. Okrem toho, že si vezmete liek proti nafukovaniu vám nezostáva nič iné, len vyčkať, kým spľasne.

pitie cez slamku vedie k nafukovaniu

Zdroj: Shutterstock®

Pozor na soľ a nízkokalorické jedlá

Produkty bohaté na sódium sú spúšťačom nafukovania. Či už je to príliš slaný produkt, o ktorom ani netušíte, že obsahuje toľko soli, alebo je to balená potravina, kde je sódium často používané ako konzervačná látka… V ktorokoľvek spojení, je to zaručene spúšťač nafukovania. Pozor na balené bagety a sendviče!

Zaujme ťa: Prehnane slané jedlá, o ktorých si ani netušila: Čipsy to nie sú!

Nezabúdajte ani na bublinkové nápoje a produkty, ktoré sľubujú málo kalórií. Diétne produkty majú síce menej kalórií, no obsahujú umelé cukry, ktoré nafukujú. To platí aj o všetkých sýtených nápojoch, aj keď je to len sóda či minerálka. Tie nafukujú rovnako.

diétne a bublinkové nápoje obmedzte

Zdroj: Shutterstock®


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní