Ako prestrieť štedrovečerný stôl? Urob to ako profesionálka! ​

Ako prestrieť štedrovečerný stôl? Urob to ako profesionálka! ​

Keď na Vianoce zasadá k večeri celá rodina, chceme, aby bolo všetko dokonalé. Také sme predsa my ženy – perfekcionistky, ktoré sa na Vianoce prejavujú ešte viac ako počas ostatných dní v roku. Pre svoju rodinu chceme vždy jednoducho to najlepšie, no niekedy k tomu potrebujeme nakopnúť a inšpirovať sa.

Či už hovoríme o varení, pečení, alebo dekorovaní príbytku, nápady od iných gazdiniek a dekoratérov sa zídu vždy. Ako prestrieť štedrovečerný stôl sa dozviete práve v tomto článku. My sme inšpirácie hľadali, ako inak, na sociálnej sieti Pinterest plnej skvelých nápadov ako od iných žien, tak aj od profesionálov, ktorí sa radi podelia o svoje bohaté skúsenosti.

Vkusná klasika

Počas Vianoc sa najčastejšie v domácnostiach vyskytujú červené, zelené, zlaté či strieborné doplnky. Veľmi obľúbená je ale aj nestarnúca biela farba.Všetky tieto odtiene sa dajú aplikovať aj na stôl pripravený pre vianočnú hostinu. Skombinujte jednu výraznú farbu s jednou nevýraznou, napríklad telovou, s miernym zlatým či strieborným popraškom. Výrazný odtieň môže niesť napríklad vreckovka alebo malý doplnok zdobiaci prestieranie, ktorý sa neje, napríklad spona na vreckovku alebo malý darček pre stolujúcich.

Náš tip! Na klasickom sviatočnom stole nič neprežeňte. Stačí vám zopár sviečok, staviť môžete aj na prírodné materiály, ako sú šišky, živé kvety alebo rozmarín, z ktorého môžete urobiť krásne a kreatívne menovky. Na obrázku nižšie sa môžete inšpirovať napríklad kreatívnymi ozdobami príborov pomocou škorice či šípok.

Téma pre teba: Rodičia, pozor, tu je pravda: Ako môžu darčeky deťom uškodiť?! ​

tipy na prestretie vianočného stola

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: www.pinterest.com

Nespadajte do gýču ​

Pravdepodobne žiadna z nás nechce, aby štedrovečerný stôl vyzeral ako cirkus. Jeden výrazný prvok či dekoráciu vianočný stôl síce znesie, no buďte opatrné. Ak to preženiete, môže prestieranie pôsobiť gýčovito a jednoducho povedané – lacno.

Vybrali sme pre vás zmes fotografií zobrazujúcich to, ako to určite nerobiť. Jedine, že by ste boli na snehuliačikov a iné gýčové vianočné prvky vyslovene vysadené. Koláž nájdete pod týmto textom. V prípade, že ste naozaj milovníčkou presne takýchto vianočných dekorácií, si ich samozrejme na stôl dajte. Najdôležitejšie predsa je to, že je celá rodina pokope.

pekný vianočný stôl

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: www.pinterest.com

Skúste tieto vychytávky ​

Na vianočný stôl jednoducho vianočné dekorácie patria a je len na vás, aký druh zvolíte. Dovolíme si vás opäť troška inšpirovať. Tento rok môžete mať obrúsky v tvare stromčeka, rozmarínové spony na obrúsky alebo trefné menovky, napríklad aj využitím vianočných lízaniek.

Pokojne sa však "utrhnite z reťaze" a svojej fantázii dajte priestor na prejavenie sa. Určite vyčarujete aj vy samé niečo, čo bude hodné pochvaly na sociálnych sieťach, ale čo je ešte dôležitejšie, aj v kruhu vašich najbližších.

vianočné ozdoby na stôl

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: www.pinterest.com

- Anketa

AKO BY STE OPÍSALI VAŠE ŠTEDROVEČERNÉ PRESTIERANIE?

Odpovedalo 28 ľudí  

Skôr klasika, nič uletené.
79%
Troška gýčové. Ale len troška...
11%
Gýč je to správne slovo, ale milujem to!
4%
Na zdobenie nie som, dávam len taniere a príbory.
7%

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

8 komentárov

Ľubica Šťastná 22.12.18 06:51

ĽŠ
karma
100.00

Kreatívne zdobenie, vďaka za inšpiráciu!

  • 0
Odpovedať

Mária Maxianová 22.12.18 07:40

MM
karma
100.00

rada prestieram na Vianoce, stačí len farebne zladiť, doplniť sviečkami, vhodnými servítkami, zopár ozdôbok, menej je vždy viac

  • 0
Odpovedať

Soňa Krátka 22.12.18 08:00

SK
karma
114.00

každý rok si kúpime novú sviečku - farbu a podľa toho ladíme...

  • 0
Odpovedať

Mária Chromíková 22.12.18 11:34

MC
karma
109.00

Každý rok nekupujem nové ,ale tento rok mám nové prestieranie,dúfam ,že sa bude páčiť.

  • 0
Odpovedať

Barbora Jánošíková 22.12.18 20:19

BJ
karma
-1.00

vyborne. dakujem. zasa sa s tym pohram :)

  • 0
Odpovedať

Elena Švachová 22.12.18 21:07

karma
109.00

Som zástancom,že menej je viac,takže výzdobu nepreháňam,ale svietnik so sviečkou musí byť,košík s ovocím a orechmi tak isto a potom už len doladím prestieranie.

  • 0
Odpovedať

Lucia Šeptáková 23.12.18 18:11

karma
108.00

Mne sa to páči tak naprírodno,orechy vetvicky sviecky,nic umele...

  • 0
Odpovedať

Martina Begalova 23.12.18 19:36

MB
karma
108.00

je to super keď každý rok mi napadne nová myšlienka ako vyzdobiť stôl aj celú vianočnú dekoráciu bytu.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní