Ako sa starať o pokožku namáhanú nosením rúška?

Ako sa starať o pokožku namáhanú nosením rúška?

„Nosenie rúška je nepríjemné, najmä vtedy, ak ho musíme mať na tvári dlhšie. Šnúrky sa šmýkajú, gumičky tlačia na uši, okuliare sa zahmlievajú. Všetci vyzeráme trochu ako UFO, navzájom sa nespoznávame. Rúško dokonca ovplyvňuje aj našu psychiku, ale niekedy, chvalabohu, vyvoláva aj úsmevy na tvári. Rúška vyrobené doma sú šité z látok s rôznymi motívmi, ktoré nás občas rozveselia. A to je výborné. Každý úsmev v tomto období je dôležitý," hovorí Alena Kimlová, hlavná firemná kozmetička GERnétic a dodáva: „A ako ovplyvňuje toto obdobie našu pokožku? Tá, samozrejme, tiež trpí.“

Pokožka trpí stresom, ktorý každý z nás určite v tomto období občas prežíva. Pri strese, kvôli iným chemickým pochodom v tele, pokožka rýchlo prichádza predovšetkým o minerálne látky a stopové prvky. Pleť stráca sviežosť, vitalitu, je zvädnutá. Rýchlejšie sa tvoria nové vrásky, tie existujúce sa prehlbujú. Pokožka sa pomalšie bráni proti voľným radikálom, ktoré na ňu nepriaznivo pôsobia.

Odporúčame: Beauty poradňa GERnétic: Účinnosť enzymatických peelingov

Masque Marin

Zdroj: GERnétic

Dodajte pleti aktívne látky z morských rias

Je potrebné okamžite dodať potrebné látky, aby sme neželaným zmenám zabránili.

Výborným pomocníkom sú pre nás v tomto prípade prípravky, ktoré dané minerály a stopové prvky obsahujú. Aplikujte dvakrát týždenne krémovú masku Masque Marin. Oživujúca a vitalizačná maska je priamo určená na tento typ pleti. Dodáva veľké množstvo minerálnych a stopových prvkov, ktoré boli získané z morských rias, a preto sa dobre a rýchlo vstrebávajú a pleť je za tieto prvky vďačná. Masku nechajte pôsobiť 20 minút. Oživenie je okamžité.

starostlivosť o pleť

Zdroj: Shutterstock®

Čistenie pleti ráno a večer je základom starostlivosti

Pleť skrytá pod rúškom sa veľmi potí, zle dýcha, má nedostatok kyslíka, fyziologické pochody sa spomaľujú. Póry sa oveľa ľahšie upchávajú. Čistenie pleti je preto dôležité vykonávať ráno a večer naozaj dôsledne. Opäť môžeme využiť prípravok s minerálmi – hĺbkovo čistiaci gél Nettoyant Gommant Marin. Prípravok aplikujeme na navlhčenú pokožku, krúživými pohybmi roztierame. Aby sme z tohto produktu získali naozaj maximum, je dôležité nechať ho na pokožke pôsobiť aspoň 3 minúty. Potom dobre opláchnuť vodou, pleť osušiť a tonizovať (Fibro alebo Sebo Ger). Ráno, po očistení, je vhodné ošetriť pleť spevňujúcim krémom Ger Lift. Rýchlo sa vstrebáva, minerálne látky, opäť získané z morských surovín, vďaka peptidom prenikajú do hlbších vrstiev kože a udržiavajú jej hustotu a objem. Starostlivosť doplníme denným krémom Base De Jour Marine, ktorý pleť upokojuje a efektívne pôsobí proti voľným radikálom. Večer, opäť po dôkladnom očistení pleti, naneste kvalitný výživný krém Synchro alebo Cytobi, ktoré doplnia ďalšie potrebné látky na udržanie dobrého stavu pokožky. Počas noci sa regeneračné látky lepšie vstrebávajú, pokožka si oddýchne a regeneruje. Dokonalé účinky prípravkov vám prinesú príjemný komfort, zabránia predčasnému starnutiu, jemná vôňa povzbudí zmysly a poteší dušu.

Odporúčame: Beauty poradňa GERnétic: Zoštíhľujúci telový zábal Marine Essence

starostlivosť o aknóznu pleť

Zdroj: Shutterstock®

Starostlivosť o aknetickú pleť pod rúškom

Zvláštnu starostlivosť si zaslúži pokožka, ktorá bojuje s prejavmi akné. Tu platí pravidlo: čistiť, čistiť, čistiť! A to nielen ráno a večer. Pokojne aj počas dňa doma, keď máte možnosť dať rúško z tváre dole. Z pokožky je potrebné odstrániť pot, ktorý by pleť mohol dráždiť, baktériám spôsobujúcim zápaly by zmenený ekosystém kože umožnil rýchlejšie sa rozmnožovať. Problém akné by sa mohol rýchlo zhoršiť. Dermatologické mydlo Derma a tonikum Sebo Ger odstránia nečistoty, pot, uvoľnia póry, dezinfikujú. Vhodné je aj častejšie aplikovať masku Immuno, ktorá upokojí zápaly, prečistí póry do hĺbky a pôsobí aj svojím adstringentným efektom. Na deň si vyberajte krémy s ľahkou štruktúrou, aby pokožka nebola zaťažená mastným filmom. Mastný povrch na pleti by neprispel ani k dobrému komfortu pri nasadení rúška. Vhodné je Synchro 2000 alebo Crème Spéciale Peaux Mixtes Et Grasses (ak sa pokožka veľmi mastí). Večer pleti prospeje zmes krémov Immuno a Synchro (v pomere 1:1).

V prípade, že si nebudete vedieť poradiť, ako sa o pokožku starať, kontaktujte telefonicky alebo e-mailom svoju kozmetičku,“ odporúča Ing. Andrea Trčková, výkonná riaditeľka LK SERVIS/GERnétic a pokračuje: „Určite vám rada poradí optimálnu kombináciu produktov a prípadne potrebné produkty na domácu starostlivosť zabezpečí (ak je to možné, využívame služby kuriérskych spoločností). Pretože v súčasnosti nemôžeme poskytovať kozmetickú starostlivosť v salónoch, snažíme sa prinášať rady a odporúčania pre domácu starostlivosť na sociálnych sieťach a tiež na našich webových stránkach www.gernetic.cz. Máme tu k dispozícii aj bezplatnú on-line kozmetickú poradňu a dermatologickú poradňu lekárky. V súčasnosti sme zaznamenali zvýšený záujem a ak to zvládneme, pomôžu naši odborníci s radami týkajúcimi sa domácej starostlivosti o pokožku alebo odporučia navštíviť lekára.“

Nosenie rúšok je v súčasnosti nevyhnutnosťou, aby sme ochránili seba aj svojich spoluobčanov. Ale nezabúdajte, že rúška nebudeme nosiť večne.

Zdroj: Kozmetika GERnétic, www.gernetic.cz


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Jana Čipková 25.04.20 22:42

karma
106.00

Súčasná doba rúšková nám okrem ochrany prináša aj kozmetické starosti.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní