Ako vybrať obojok a vôdzku pre psa? TOP rady pre začínajúcich psičkárov

Ako vybrať obojok a vôdzku pre psa? TOP rady pre začínajúcich psičkárov

Vôdzku alebo obojok pre psa dnes môžete pokojne vybrať i na internete. Už nemusíte chodiť do kamenných predajní a tráviť čas v dlhých radoch alebo sa trápiť nedostatočným výberom. Avšak, pokiaľ sa rozhodnete vybrať vôdzku alebo obojok pre psa online, mali by ste vedieť podľa čoho vyberať. Preto máme pre vás pár základných pravidiel.

Pozri aj: Ako využiť prezreté ovocie? Tieto šikovné triky musíš poznať!

obojok a vôdzka pre psa

Zdroj: hafco.cz

Výber obojka pre psa

Pri výbere záleží predovšetkým na tom, či potrebujete obojok pre šteniatko alebo pre dospelého psa. V takomto prípade je potrebné zvážiť dĺžku a šírku obojka. Väčšina predajcov, predovšetkým môžeme hovoriť o tých lepších, má na svojom e-shope uvedené rozmery obojkov.

Pri obojkoch pre psov je dôležité všímať si jednu základnú vec – obojok by nemal mať etiketu alebo štítok, ktorý by mohol psíka poškriabať alebo mu spôsobiť svrbenie na krku.

Výber vôdzky pre psa

Pri výbere záleží hlavne na tom, na aký účel vôdzku potrebujete. Väčšinou je potrebná vôdzka klasickej dĺžky 120 cm, ktorá umožní psíkovi vstup na trávnik a zároveň aj menší odstup. Táto dĺžka vôdzky je vhodná aj pre výcvik psíka. Existujú tiež nastaviteľné vôdzky, pri ktorých môžeme jej dĺžku regulovať prepínaním karabíny. Takáto vôdzka môže mať aj 2 metre. Zaujímavou alternatívou sú lanové vôdzky pre psov, ktoré majú vysokú pevnosť a životnosť.

Výber farby vôdzky i obojku záleží len na vašom vkuse a tiež na pohlaví psíka. Ak nemáte žiadnu predstavu o vhodnom obojku či vôdzke, tak sa inšpirujte na e-shope hafco.cz.

Pre fenky:

  

Pre psov

  


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Katarína Konečná 10.06.20 09:58

KK
karma
105.00

mám radšej mačičky

  • 1
Odpovedať

Mária Chromíková 11.06.20 08:53

MC
karma
109.00

ten psík na titulke je krásny ,podobný chodí k nám na maškrty.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní