Ako zväčšiť malý priestor? Vyskúšajte naše tipy

Ako zväčšiť malý priestor? Vyskúšajte naše tipy

Spálňa o veľkosti malej komôrky alebo luxusného strešného apartmánu?  Bez ohľadu na veľkosť priestoru je snáď každému jasné, že časom ho človek naplní drobnosťami, či rôznymi doplnkami alebo oblečením.

Samozrejme, spálňu väčších rozmerov ťažko zapratať, avšak čo v prípade spálne v malom byte? Ide o priestor, kde sa jednoducho miestom príliš nenašetrí, no netreba mať obavy. Existuje totižto zopár trikov ako doslova oklamať malé spálne, a to bez akejkoľvek pomoci profesionálov s čo najprijateľnejšími finančnými nákladmi.

Šatníková skriňa na štýl urob si sám

Pokiaľ ide o malý priestor a niet správnej skrine, existuje kreatívne riešenie. Stačí na to jedna voľná stena v rámci miestnosti a zopár vešiakov na stenu spoločne  s policami a regálmi. Vďaka kombinácii rôznych doplnkov, ktoré sa bežne používajú na vyplnenie priestoru, možno zostaviť takzvaný mash-up v podobe šatníkovej skrine. Na to bohato postačuje drobnejšia komoda, dve police a vešiak na stenu. Ušetrili sme a zároveň sme si tak vytvorili praktickú viacúčelovú zostavu, z ktorej sa dá hocikedy ubrať, prípadne pridať. Všetko závisí od požiadaviek a samozrejme, aj od priestoru. Navyše, tieto doplnky nemusia slúžiť výlučne ako náhrada za bežnú šatníkovú skriňu. Dajú sa aplikovať samostatne v rôznych úlohách. Taký vešiak na stenu bohato postačí na odklad nosenej spodnej bielizne namiesto stoličky alebo postele, pojazdný regál zase možno využiť na odklad čistej spodnej bielizne.

Odporúčame tiež: Viete, ako sa starať o nábytok? Takto ho nikdy nečistite!

Posteľ Kori 2 od nábytku Tempo Kondela

Zdroj: Shutterstock®

Posteľ Kori 2 od nábytku Tempo Kondela so zásuvkou – dômyselné riešenie

Nemáte čas špekulovať nad detailmi ako správne oklamať malý priestor v spálni? Zaobstarajte si jednoducho viacúčelovú posteľ, maximálne komfortnú nielen pre pohodlný spánok, ale aj pre oblečenie, topánky a iné drobnosti, ktoré by zbytočne ležali tam, kde by nemali. Posteľ s výsuvnou prístelkou je starý známy trik, z ktorého sa vykľulo zopár modernejších a dosť vkusných obdôb. Nové varianty poberajú črty od typických starých, kde je celý úložný priestor schovaný pod posteľou a všetko čaro správnej organizovanosti stojí na pojazdných kolieskach. Navyše, tie najmodernejšie postele neprichádzajú len s úložným priestorom výlučne pod posteľou, ale aj so vstavanými komodami pripevnenými či už o horné alebo dolné čelo. Moderné riešenia robia z klasickej postele praktický viacúčelový nábytok. 

Odporúčame tiež:  Bazalková pleťová maska pre boj s akné a čiernymi bodkami

nabytok kondela

Zdroj: Shutterstock®

Multifunkčná posteľ nielen na spanie

Medzi viacúčelový nábytok môžeme zaradiť aj postele modelovej rady Roket od nábytku Tempo Kondela, ktoré nezabijú len 2 muchy jednou ranou, ale vyše než  5 múch. Prečo? Lebo posteľ vrátane jej primárnej funkcie obsahuje taktiež dve posuvné zásuvky, jednu otvorenú zásuvku, a v hornom čele veľa poličiek zosobňujúcich vlastnosti nočného stolíka s priestrannou rampou ideálnou napríklad pre nočné svietidlo.

Odporúčame tiež: V akých farbách zariadiť domov?

ako vybrať postel

Zdroj: Shutterstock®

Hoci multifunkčná posteľ Roket zakladá v prvom rade na praktickosti, za vzhľad jej taktiež patrí pochvala. Pokiaľ milujete čítanie v posteli, prípadne hľadáte spôsob, ako sa zaobísť bez nočného stolíka alebo ste len fanúšikom priestrannosti, kvality a organizovanosti, Roket posteľ spĺňa všetky kritéria na plnej čiare a je tým pravým nábytkom, ktorý bohato zapasuje, aj do malých priestorov.


 

Viac na: www.temponabytok.sk 

Zdroj: www.lenita.sk


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Lucia Kobíková 24.09.16 06:14

LK
karma
100.00

Tieti postielky vyzeraju super :)

  • 0
Odpovedať

Soňa Krátka 24.09.16 22:30

SK
karma
114.00

perfektné nápady

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní