Bezlepková roláda s mascarpone, čučoriedkami a malinami podľa Kvetky Horváthovej

Bezlepková roláda s mascarpone, čučoriedkami a malinami podľa Kvetky Horváthovej

Uvažujete nad tým, aký fantastický koláčik upiecť alebo aký dezert pripraviť na nadchádzajúci víkend, aby ste si ho mohli vychutnať napríklad k poobedňajšej kávičke? Alebo chcete pripraviť nejaké chutné sladké pohostenie pre návštevu? A čo tak skúsiť pripraviť roládu? 

Mnohé gazdinky sa roládam skôr vyhýbajú, pretože majú pocit, že je to náročné a zdĺhavé. Je pravdou, že pripraviť roládu trvá dlhšie ako iba obyčajný hrnčekový múčnik. Avšak, výsledok rozhodne stojí za to. A taktiež musíme povedať, že príprava rolády náročná vôbec nie je, práve naopak. Stačí len upiecť cesto, naplniť ho a zatočiť. A perfektný dezert ako z cukrárne je na svete!

Odporúčame vyskúšať napríklad túto bezlepkovú roládu z bielkového cesta s mascarpone plnkou s bielou čokoládou, ktorej chuť doplnia svieže čučoriedky a maliny. S týmto receptom sa na svojich sociálnych sieťach podelila známa moderátorka Kvetka Horváthová. No nevyzerá jej roláda na zahryznutie? Recept na ňu nájdete nižšie a, veru, ju odporúčame vyskúšať!

@qtkah Ak dostanete chuť, napríklad aj tento víkend, na niečo sladké a ľahké, nielen čo sa týka chuti, ale i prípravy, vyskúšajte túto bezlepkovú roládu Robila som ju niekoľkokrát a vždy sa mi podarila na 1 s * a vždy všetkým chutila Je ľahká, zaujímavá, svieža a neskuočne jednoduchá… #recept #recipe #inspiracia #rychlyrecept #jednoduchyrecept #easyrecipe #pecenie #baking #bezlepkoverecepty #bezlepkovarolada #sladkost #sweet #dezert #dobruchut ♬ Enjoy the Moment - Howz

Na bezlepkovú roládu podľa Kvetky Horváthovej potrebujeme:

  • 4 bielky + štipka soli
  • 100 g práškového cukru
  • 50 g ryžovej múky
  • 50 g mandľových lupienkov
  • 200 g mascarpone
  • 100 g šľahačkovej smotany
  • 100 g roztopenej bielej čokolády
  • 8 g vanilkového cukru
  • 200 g čučoriedok
  • 100 g malín

Postup: Ako prvé si v miske zmiešame bielky, štipku soli a práškový cukor. Následne vyšľaháme sneh, potom pridáme ryžovú múku a ďalej šľaháme. Zmes rozotrieme na plech s papierom na pečenie a uhladíme. Posypeme mandľovými lupienkami a dáme piecť. Pečieme 15 minút pri teplote 190 °C.

Medzitým si pripravíme plnku. V miske zmiešame mascarpone, šľahačkovú smotanu a vyšľaháme mixérom. Pridáme rozpustenú bielu čokoládu a opäť zašľaháme. Nakoniec prišľaháme vanilkový cukor a primiešame čučoriedky. Z bielkového plátu stiahneme papier na pečenie a navrstvíme naň mascarpone plnku.

Nakoniec poukladáme ešte pár malín a roládu zavinieme. Zabalíme ju do papieru na pečenie a odložíme do chladničky na jednu hodinu. Následne môžeme nakrájať a podávať. Dobrú chuť!

Zdroj foto z úvodnej koláže: instagram.com/kvetkah


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní