Zuzana Kocúriková si vlasy skrátila len raz a nedobrovoľne! Ako sa stará o ikonickú hrivu?

Zuzana Kocúriková si vlasy skrátila len raz a nedobrovoľne! Ako sa stará o ikonickú hrivu?

Dobre premyslená menšia obmena alebo aj väčšia zmena účesu dokážu razom osviežiť vzhľad ženy. Mnohé ženy s vlasovými zmenami nemajú žiadne problémy a striedajú farbu za farbou a strih za strihom. Druhá skupina žien sa naopak drží svojho účesu, v ktorom sa cíti najlepšie a najistejšie, hoc aj dlhé roky či dokonca celý život. I mnohé slávne ženy sú známe svojím charakteristickým účesom.

Viete si napríklad Marilyn Monroe predstaviť bez jej platinových blond vĺn s dĺžkou maximálne po plecia? I speváčka Cher, hoc experimentovala so svetlými vlasmi, je známa najmä svojou dlhou čiernou hrivou. Tiež krásna Angelina Jolie sa drží svojich prirodzene pôsobiacich dlhých hnedých vlasov. Nuž, nie je to u nás žien ničím výnimočným. 

Keď je reč o ikonických vlasoch a účesoch, zabudnúť nemôžeme minimálne na jednu z našich herečiek. Zuzku Kocúrikovú, jednu z najslávnejších slovenských herečiek, nepoznáme inak ako s jej dlhou havraňou hrivou a cestičkou na stred. Podľa jej slov jej vlasy nožničky vo väčšej miere okúsili len raz v živote. Ako sa o svoje vlasy stará?

slovenská herečka

Zdroj: facebook.com/SlovenskeHerecky

Herečka si na žiadnu špeciálnu starostlivosť o vlasy nepotrpí

Zuzana Kocúriková (74) je od konca svojich štúdií členkou súboru Činohry SND a objavila sa aj v divadle Nová scéna či na pôde Štúdia L+S, taktiež na filmovom plátne, ako aj v niekoľkých novších slovenských seriáloch. Jedna z najpopulárnejších slovenských divadelných a filmových herečiek je známa nielen svojím talentom, ale aj svojím prakticky nemenným vzhľadom. Svoje dlhé čierne vlasy si pestuje už od tínedžerských čias. Vtedy sa podľa jej slov ostrihala prvý a poslednýkrát, pričom to nebolo dobrovoľné. 

„Nikdy som sa nestrihala, len raz mi mama účes skrátila. Nemali sme doma teplú vodu, ak sme sa chceli kúpať a umývať si vlasy, mama musela zakúriť do kúpeľňového kotla a potom mi zohriatou vodou zmývala vlasy. Mala som 13 rokov, šampón mi zašiel do očí, pišťala som, mama sa rozzúrila, vzala nožnice a vlasy mi ušmykla,“ uviedla v jednom z rozhovorov. Ako dodala, na prvom občianskom preukaze mala fotografiu s krátkymi vlasmi, čo bolo poslednýkrát, kedy mala herečka výrazne skrátené vlasy. 

Mohlo by sa zdať, že dnes má so svojimi vlasmi naozaj veľa starostí a na starostlivosti o ne si dáva záležať. Podľa jej slov je však jej kvalita vlasov hlavne genetickou záležitosťou. O vlasy sa jej stará najmä maskérka z divadla, ktorá jej zastrihne raz za mesiac končeky a podľa potreby prekryje pár šedín.

Herečka sa ale pri starostlivosti drží jednej metódy, na ktorú nedá dopustiť a ktorú dodržiava celý život – po umytí vlasov si ich nakoniec zmýva studenou až ľadovou vodou, a to na podporu lesku a prekrvenia pokožky hlavy. V minulosti si tiež počas sezóny žihľavy premývala vlasy žihľavovou vodou. Čo vravíte na ikonickú hrivu Zuzky Kocúrikovej? Brali by ste také krásne dlhé pramene?

Zuzka Kocúriková

Zdroj: facebook.com/sndcinohra

herečka v Inkognite

Zdroj: instagram.com/tvjoj

Zdroj foto z úvodnej koláže: facebook.com/dorotaholubovaphotography, instagram.com/czechoslovakiaretrowomen


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Mária Reibergerová 19.02.23 17:34

MR
karma
114.00

musí byť dosť náročné starať sa o také dlhé vlasy

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní