Kde sa okúpať na východnom Slovensku? Inšpirujte sa našimi tipmi

Kde sa okúpať na východnom Slovensku? Inšpirujte sa našimi tipmi
  • 02.07.2023
  • Michaela Kožáková

Čo vám napadne pri slove leto? Slnko, prázdniny, more, letisková hala, vychladený kokteil, vnúčatá na prázdninách, opaľovanie, romantické západy slnka na pláži, letná láska a sladké reči tmavého cudzinca? A čo leto na Slovensku? 

Grilovačka na chalupe, preteky na bicykloch, vychladené pivko z bufetu, letná pohoda pri jazere, čerešne zo susedovho stromu, turistika na horách, poriadna stanovačka, horúci deň pri bazéne.

Kde strávite tieto prázdniny? Nie, nechoďte k moru. Strávte toto leto u nás na Slovensku. 

Všade dobre, doma najlepšie!

Každé ročné obdobie má svoje čaro. Leto je pre mnohých z nás tým najobľúbenejším. Priaznivé počasie, ktoré neprekazí naše plány, dlhé dni, žiadne hrubé kabáty, huňaté šály. A samozrejme, tá najpríjemnejšia časť, kúpanie sa. Kto by si hneď aj teraz nezaplával v chladnom bazéne, nech zdvihne ruku. Alebo si niekde nezačlnkoval či nezahral vodné pólo.

Naše Slovensko má bohaté zdroje prírodných termálnych prameňov, ktoré sú prospešné pre ľudský organizmus. Čisté jazerá vsadené do krásnej prírody, ktoré vytvárajú podmienky pre rôzne vodné športy. Letné kúpaliska so šmykľavkami, občerstvením, kultúrnym programom sú výborným miestom pre celú rodinu. Stačí si len vybrať. Nevyšla vám tento rok dovolenka pri mori? Nevadí! Zájdite do niektorého z vodných svetov, kde nájdete bazén so simuláciou morských vĺn či množstvo toboganov. Aj zabudnete, že ste mali ísť k nejakému moru. 

Kde sa okúpať na východnom Slovensku? Ktoré aquaparky stoja za návštevu a koľko stojí vstup? Prezrite si galériu nižšie.

Pozri aj: Kde sa okúpať na strednom Slovensku? Máme pre vás niekoľko tipov!

- Kde sa okúpať na východe Slovenska?
1 z 6

Vodný svet Aquaruthenia

Brány kúpalisk a aquaparkov sú už dávno otvorené a sľubujú skvelý relax a zábavu. Jedným z nich je i vodný svet Aquaruthenia, ktorý sa nachádza vo Svidníku. Toto kúpalisko s rozľahlým areálom ponúka niekoľko bazénov ako plavecký, detský so šmykľavkou, detský oddychový, rekreačný bazén s umelými vlnami, krytý termálny, masážny bazén vo vnútorných priestoroch s teplotou vody 34°C. Nachádza sa tu aj wellnes centrum a saunový svet. Aquaruthenia poteší veľkých i malých ďalšími rôznymi atrakciami, ako sú letné nafukovacie hrady, aquagym a aquadisco, trampolíny, volejbalové a futbalové ihrisko, detské ihrisko, animácie.

Cenník letného kúpaliska:

  • pondelok - piatok celodenný lístok dospelý 9 €/ sobota, nedeľa celodenný 12 €
  • pondelok - piatok celodenný lístok deti nad 150 cm 9 €/ sobota, nedeľa celodenný 12 €
  • pondelok - piatok celodenný lístok seniori nad 60 r. + ZŤP + deti do 150 cm 7 €/ sobota, nedeľa celodenný 8 €
  • pondelok - piatok celodenný lístok deti do 90 cm/ sobota, nedeľa celodenný zdarma

Na oficiálnej stránke kúpaliska nájdete tiež ceny rodinných vstupov, permanentiek, saunového sveta a ostatných atrakcií. 

Aktualizovaný článok: 2.7.2023


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

6 komentárov

Pavlína Vaksmundská 13.07.20 17:07

PV
karma
113.00

Boli sme na tomto úžasnom kúpalisku vo Svidníku minulý rok .. Určite pôjdeme aj teraz . Už sa veľmi tešíme.. Všetko bolo super, či už jedlo , prostredie , ceny ...Užili sme si to tam . Dakujeme , že existuje aj takéto niečo , nielen drahé a preplnené Aquaparky ..

  • 4
Odpovedať

Alica Mareková 04.08.20 11:30

AM
karma
-1.00

To Beňatinské jazero naozaj vyzerá nádherne.

  • 0
Odpovedať

Mária Liščinská 06.08.20 20:37

karma
132.00

Plaza Beach na Solivare v Prešove je TOP! Odporúčam ;) ...jedno leto som tam v roku 2012 aj brigádovala v kuchyni :)

  • 0
Odpovedať

Kristína Sekeráková 28.02.21 11:08

KS
karma
133.00

Zemplínska Šírava, tú si pamätám ešte z detstva ako sme sa tam chodili celá rodinka kúpať :-) Škoda, že teraz to už skôr chátra a viac sa to nemodernizuje.

  • 0
Odpovedať

Martina Zahoranova 03.07.23 10:24

MZ
karma
-1.00

veru východ Slovenska mám veľmi málo pochodený a tak je asi najvyšší čas ísť sa pozrieť aj do tejto časti nášho krásneho Slovenska

  • 0
Odpovedať

Marianna Rajniaková 04.07.23 05:05

MR
karma
109.00

vďaka za tipy, väčšinou chodíme na juh Slovenka ale dobrý nápad zmeniť to

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní