Kempovanie v Taliansku? Naplánuj si dovolenku trochu inak

Kempovanie v Taliansku? Naplánuj si dovolenku trochu inak
  • 04.07.2019
  • Michaela Kožáková

Každý si predstavuje svoju letnú dovolenku inak. Niekto v luxusnom rezorte v Keni, iný na horskej chate s priateľmi alebo doma v bazéne na záhrade. A čo tak kombinácia relaxu, prírody a zábavy? Ste za? Tak skúste pre zmenu niečo iné ako preplnené hotely, turbulencie a stoly podlamujúce sa pod all inclusive ponukou jedla. Zabaľte do kufrov badminton, natankujte plnú nádrž, naložte i za debničku obľúbeného piva a vyrazte do kempingu v Taliansku. A viete čo, vezmite si aj bicykle.

Neprehliadni: Čím je zaujímavé Poľsko? Tieto miesta rozhodne neobíď!

Animácie

Zdroj: Shutterstock®

Dnes sú už kempingové zariadenia na vysokej úrovni a ponúkajú ubytovanie vo vlastných zariadeniach, ako sú karavany či bungalovy. Veľa z nás si asi pamätá, ako kempingy vyzerali kedysi. Veľký areál so spoločnými sprchami a toaletami, miestom vyhradeným pre stany, jednou centrálnou budovou s možnosťou stravovať sa. Pravdaže, i vtedy to bol obrovský zážitok a akýsi vyšší level stanovania, nie v lese pri ohníku, ale pri mori s vlhkým vzduchom. Kempingy ponúkajú dnes animačné programy, požičovne bicyklov, člnov, súčasťou zariadenia sú tiež bazény, tobogány pre deti, ihriská, športové aktivity. Tak čo, už balíte?

Kemp Bella Italia

Zdroj: Shutterstock®

Kemp Bella Italia

V severnej časti Talianska je umiestnený obľúbený park Bella Italia na brehoch jazera Garda obklopený horami a zeleňou. Výhodou je, že kemp sa nachádza len niekoľko minút od mora. V areáli kempingu nájdete i množstvo bazénov a šmykľaviek, kde si prídu na svoje nielen vaše deti. Neďaleko sa nachádzajú i zábavné parky – Gardaland či Caneva, ktoré by ste nemali vynechať.

Le Capanne

Tak toto je miesto, do ktorého sa zamilujete na prvý pohľad. Bazény, veľa zelene a príjemný tieň, ktorý vás ochráni pred toskánskym slnkom v horúcich letných mesiacoch. Pobyt v tomto kempe vám spríjemnia animátori a pochutnáte si na výbornom jedle. Ubytovať sa môžete v mobilných domčekoch, ktoré sú roztrúsené v borovicovom lese. Aj keď kemp nie je priamo pri mori, funguje tu kyvadlová doprava, ktorou sa za pár minút dostanete na pláž. Kemp je vhodný i pre rodiny s deťmi.

Kemp Isamar Holiday Village

Veľký kempingový park v Chioggia na Zelenom ostrove – Isola Verde, ktorý leží na pobreží Jadranského mora, je skvelým miestom pre oddych a zábavu. Animačný program na pláži či pri bazénoch, fitness, futbal, jazda na koňoch, ihriská a iné športové aktivity – toto všetko prispeje k pohodlnej a zábavnej dovolenke. Kemp ponúka ubytovanie v mobilných domoch, ale tiež v bungalovoch. Môžete sa pekne opáliť pri mori a v poobedňajších hodinách si dopriať siestu v príjemnom tieni. Priestory kempu sú udržiavané, toalety čisté. 

Kempingová dedina Pino Mare

V najzápadnejšej časti Friuli-Venezia Giulia, na severovýchode Talianska, sa nachádza jeden z najkrajších kempingov v celom Taliansku. Komplex je umiestnený tesne pri pobreží, takže si môžete vychutnať západ slnka priamo z vášho karavanu. Pino Mare má okrem reštaurácie s tradičnými jedlami, športových ihrísk, závideniahodnej lokality ďaleko od mestského chaosu a preplnených pláží i veľký aquapark s množstvom bazénov. Riviéra Lignano je najzelenšia časť Lignana. V borovicovom lese sa nachádza niekoľko trás, ktorými sa môžete vydať na prechádzku alebo povoziť sa na bicykloch. Okolie kempu tiež ponúka niekoľko zaujímavých aktivít, ako je napríklad zoologický park Punta Verde, Gulliverlandia alebo akvapark Acquasplash. 

Karavanový park Sexten

Keď vstúpite do tohto kempu, tak máte pocit, ako keby ste sa ocitli v inom svete. Tento inovatívny koncept kempu je jedinečným miestom v južnom Tirolsku. Zariadenie obklopené očarujúcou krajinou ponúka maximálny komfort v krásnej prírode. Zvuk horského potoka, nádherný výhľad, spev vtákov a služby na úrovni sú ideálnou kombináciou pre náročných klientov. V rámci zariadenia môžete využiť sauny, bazény s horúcou vodou, pochutnať si na jedlách od šéfkuchára, v lete sa vybrať na túru, v zime si zalyžovať. Deti tu čakajú veselí animátori, detský bazén, kino a zábavný program.

Pozri aj: Chystáš sa autom k moru? Tieto osvedčené rady ti spríjemnia cestu!

Villaggio Turistico Internazionale

Toto zariadenie sa nachádza v blízkosti centra Bibione, jedného z najkrajších a najobľúbenejších miest na pobreží Jadranského mora. Komplex má rozlohu 15 hektárov, je zdobený borovicovými lesmi a leží priamo na súkromnej pláži. Kemp ponúka dva veľké bazény, basketbalové a volejbalové ihrisko, tenisové kurty, požičovňu bicyklov a člnov, posilňovňu, trh s rôznymi obchodmi, supermarket, reštaurácie. Ubytovanie je riešené formou komfortne zariadených viliek. Počas celého dňa sa o zábavu stará tím animátorov. 

Baia_blu

Zdroj: Shutterstock®

Baia Blu La Tortuga

Na záver tu máme jeden kemp umiestnený na nádhernom talianskom ostrove Sardínia, ktorý vyniká smaragdovou vodou. Kempingová dedina sa nachádza v obci Vignola Mare. Okrem kúpania v mori hrajúcom všetkými odtieňmi modrej farby si môžete vychutnať chladný bazén, animačný program, miestne jedlá v jednej z reštaurácií, vyskúšať si potápanie alebo windsurfing. Komplex ponúka zariadenie vo vlastnom stane, karavanoch, mobilných domoch. Priniesť si môžete so sebou aj vášho psíka.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Alica Mareková 06.08.20 12:24

AM
karma
-1.00

Ja by som aj tak dala prednosť hotelu.

  • 0
Odpovedať

Kristína Sekeráková 28.02.21 03:13

KS
karma
133.00

Vyskúšala by som aj takúto formu ubytovania, prečo by nie :-)

  • 0
Odpovedať

JAN KOMADA 23.04.21 14:23

JK
karma
100.00

Hneď by som išiel

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní