Únik zo zimy. Najlepšia exotická dovolenka čaká v týchto 6 destináciách

Únik zo zimy. Najlepšia exotická dovolenka čaká v týchto 6 destináciách

Keď do našich končín dorazí jeseň a zima, nie je lepší čas na cestu za slnkom, prírodou, mestami či kultúrnymi zážitkami v exotických destináciách. Od nedotknutých pláží až po staroveké ruiny, týchto šesť miest sa postará o skvelú jesennú či zimnú dovolenku.

1. Thajsko

Thajsko je exotické, priateľské a pestré. Klenot juhovýchodnej Ázie vyhľadávajú turisti celoročne. So svojimi pouličnými trhmi, pokojnými budhistickými chrámami a exotickou kuchyňou ponúka cestovateľom niečo pre všetky zmysly.

Objavujte rušný Bangkok, vycestujte za prírodou na sever do oblasti okolo Chiang Mai či na ostrovy. Niektoré majú povesť nespútanej zábavy, no iné sú oázou pokoja.

2. Maldivy

Európska zima je ideálny čas na cestu za stabilne teplým tropickým podnebím Maldív. Rajské ostrovy v Indickom oceáne sú synonymom splnených snov o luxuse.

Môžu sa pochváliť nadštandardnou kvalitou služieb rezortov, krištáľovo čistou vodou, plážami s bielym pieskom, morským životom a niektorými z najúchvatnejších koralových útesov na svete.

Maldivy

Zdroj: canva.com

3. Seychely

Južnejšie od Maldív leží v Indickom oceáne Seychelské ostrovy, ktorých pláže a tyrkysové vody lákajú na exotickú dovolenku. Podobne ako Maldivy, aj podmorský svet okolo ostrovnej krajiny prekypuje životom a farbami.

Seychely kladú veľký dôraz na ochranu prírody vo svojich rezerváciách a národných parkoch. Rastie tu endemický druh palmy Coco de Mer a žijú ohrozené druhy endemických živočíchov.

4. Vietnam

Vietnam zaujme nielen jednou z najlepších kuchýň sveta, ale aj históriou, akou dýchajú Hanoj a Hočiminovo mesto či bývalé cisárske mesto Hue.

Rôznorodá krajina siaha od rušných miest ako až po pokojný záliv Halong a deltu Mekongu, ktorej cesta tu po vyše 4 300 km končí v Juhočínskom mori. Úplne iný Vietnam zažijete na ostrove Phu Quoc s tými najkrajšími plážami, zelenými kopcami a tradičnými trhoviskami.

Vyskúšaj:  TOP recepty na domáce pleťové vody , týchto 7 si zamilujete

Pláž Bai Khem, Phu Quoc

Zdroj: canva.com

5. Dominikánska republika

Dominikánska republika s dlhými úsekmi pláží, krištáľovo čistou vodou a temperamentnou karibskou kultúrou je dlhodobo jednou z najpopulárnejších destinácii. Kým u nás dosahujú teploty svoje celoročné minimum, v Dominikánskej republike prebieha hlavná sezóna s najstabilnejším počasím.

Oddýchnite si v Punta Cana, navštívte historické hlavné mesto Santo Domingo alebo sa vydajte za prírodou do vnútrozemia.

Dominikánska republika

Zdroj: canva.com

6. Dubaj, Spojené arabské emiráty

Pre mnohých sa stal Dubaj blízkou exotikou a jednoducho dostupnou destináciou na dovolenku v zime. Zimné mesiace sú priam ideálne na hlbšie spoznávanie rušnej metropoly, ktorá vyrástla uprostred púšte. Máloktoré mesto ponúka tak intenzívny kontrast modernosti a tradície. Bežne uvidíte vysoké mrakodrapy postavené vedľa historických trhovísk. Príjemné počasie vám umožní pohodlne preskúmať ikonické pamiatky, ako je Burj Khalifa, či vydať sa za dobrodružstvom do púšte.

Najúčinnejší spôsob, ako sa vysporiadať so sychravým a chladným počasím je vyraziť na exotickú dovolenku zaliatu slnkom. Tieto destinácie sú prešpikované zážitkami a ponúkajú niečo zaujímavé pre akýkoľvek typ cestovateľa.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

7 komentárov

Martina Zahoranova 14.12.23 11:33

MZ
karma
-1.00

vybrala by som si thajsko ...snáď raz :-)

  • 0
Odpovedať

Lucia Šeptáková 14.12.23 12:28

karma
108.00

Kdekoľvek by som išla...

  • 0
Odpovedať

Kristína Mušková 14.12.23 19:40

KM
karma
-1.00

Veľmi rada by som šla v zime na dovolenku, ale až po Vianociach, tie si neviem predstaviť inde ako doma s rodinou

  • 0
Odpovedať

Mária Sivová 15.12.23 09:11

MS
karma
100.00

Bola som iba na Sri Lanke a dúfam, že sa mi ešte aspoň raz v živote podarí do exotiky v zime dostať.

  • 0
Odpovedať

Jana Pelegriniová 17.12.23 11:40

JP
karma
-1.00

Pridala by som aj grécky ostrov SANTORINI.

  • 0
Odpovedať

Anežka Turčiková 20.12.23 20:46

karma
-1.00

Tazko vybrat, jedna exotika krajsia ako druha, mozno Seychely :) to je jedno len nech.

  • 0
Odpovedať

Martin Matta 21.03.24 10:02

MM
karma
-1.00

Na Maldivy by som raz chcel s manželkou ísť

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní