Dokonalé letné osvieženie: Skús recept na sangriu 3x inak!

Dokonalé letné osvieženie: Skús recept na sangriu 3x inak!

K letu neodmysliteľne patria aj drinky podávané ako príloha k dobrému grilovanému mäsku pod holým nebom. Ak vás už omrzelo víno, pivo či prosseco, skúste vynikajúcu španielsku špecialitu. V tomto článku nájdete recept na sangriu 3x inak — klasickú a dve, ktoré sú niečím iné, ozvláštnené. Ktorý si vyberiete vy? Dajte nám vedieť v ankete na konci článku!

Recept na klasickú sangriu

Klasická sangria je v Španielsku niečo ako svätý grál, teda posvätná. Podávajú ju na každom rohu, v každej reštaurácii či bare. Vy si ju môžete pripraviť podľa receptu z blogu @minimalistbaker.

Ingrediencie:

  • 1 jabĺčko
  • 2 pomaranče
  • 50 g trstinového cukru
  • 180 ml pomarančového džúsu
  • 80 ml brandy
  • 750 ml suchého červeného vína (najlepšie španielskeho)
  • ľad

Postup prípravy

  1. Pripravíme si veľký džbán, do ktorého dáme jabĺčko so šupkou zbavené jadra a nakrájané na malé kúsky. Pridáme 1 pomaranč s kôrou nakrájaný na kolieska a zbavený kôstok. Potom pridáme trstinový cukor. Zmes miešame asi minútu.
  2. Pridáme džús a brandy a opäť miešame, približne pol minúty.
  3. Napokon pridáme víno, poriadne premiešame a dochutíme. Ak vám chýba brandy, prilejte. Podobne aj s ostatnými ingredienciami.
  4. Do džbánu dáme na záver ľad. Podávame vychladené, ozdobené pomarančovými kolieskami.

Inšpiruj sa: Tri recepty na plnenú tortillu: Vďačné jedlo na raňajky aj na obed

Recept na jahodovú sangriu

Začnime s obmenami sangrie. Recept s jahodami sme našli na blogu @cookingforkeeps. Zaujal nás svojou jednoduchosťou, no zároveň nápaditosťou.

Ingrediencie:

  • 230 ml vody
  • 500 g mrazených jahôd
  • 50 g cukru
  • 750 ml suchého ružového vína
  • 180 ml vodky
  • 600 ml ochutenej minerálky (najlepšie malinovej alebo limetkovej)
  • jahody na plátky, maliny (na ozdobu)

Postup prípravy

  1. Na panvici si zohrejeme cukor a mrazené jahody. Najprv zmes privedieme k varu a potom plameň stiahneme. Necháme bublať 10 minút, potom zmes potlačíme vidličkou a napokon necháme variť ešte 5 minút. Necháme úplne vychladnúť.
  2. Zmes prepasírujeme do veľkého džbánu, použijeme len tekutú časť. Pridáme do nej vodku, víno a kusy jahôd a necháme zmes minimálne hodinu postáť.
  3. Pred podávaním pridáme minerálku, ľad a maliny.

Recept na sangriu z citrusov

Najosviežujúcejšia verzia sangie prichádza z blogu @dizzybusyandhungry a letný nádych jej dodávajú citrusy.

Ingrediencie:

  • 1 pomaranč
  • 1 limetka
  • 1 citrón
  • 2 konzervy ananásového kompótu aj so šťavou
  • 750 ml vína Moscato
  • 120 ml ginu
  • 1 l zázvorovej limonády

Postup prípravy

  1. Ovocie si nakrájame na tenké kolieska (aj s kôrou) a dáme ho do veľkého džbánu. Pridáme ananásové kompóty, gin, víno a pomiešame.
  2. Túto zmes dáme do chladničky na hodinu, pričom si vychladíme aj zázvorovú limonádu.
  3. Pred podávaním si do zmesi pridáme zázvorovú limonádu, premiešame a podávame s ľadom.

Vyskúšaj aj: Ako vyliečiť zápal v tele pomocou overeného smoothie receptu?

- Anketa

KTORÁ SANGRIA VÁS OSLOVILA NAJVIAC?

Odpovedalo 12 ľudí  

Asi klasická.
33%
Jednoznačne jahodová.
25%
Milujem citrusy, takže citrusová!
42%

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

5 komentárov

Alena Hocková 30.06.19 10:26

AH
karma
-1.00

Verziu s jahodami a ruzovym vinom raz urcite vyskusam - teraz kojim, takze sa to neda :-)

  • 0
Odpovedať

Katarína Konečná 30.06.19 12:14

KK
karma
109.00

ešte som to nepila, ale zaujala ma citrusová

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 30.06.19 21:23

JK
karma
100.00

Rada vyskúšam jahodovú

  • 0
Odpovedať

Mária Chromíková 30.06.19 21:27

MC
karma
109.00

chýba mi nealko verzia.

  • 0
Odpovedať

Žofia Mažáriová 29.08.19 12:17

ŽM
karma
115.00

Sangria je môj obľúbený nápoj, ani som nevedela, že existujú rôzne variácie

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní