Domáce peelingovanie - ako na to?

Domáce peelingovanie - ako na to?
  • 02.10.2016
  • Claire Clairmont

O dôležitosti pravidelného peelingovania pokožky tváre a tela v dnešnej dobe snáď už žiadna z nás nepochybuje. Peeling nás zbaví odumretých buniek, ktoré sú na pokožke tak trochu „navyše“ a spôsobujú upchávanie pórov, zašednutie pleti, fľaky na pokožke a iné neduhy. Výsledkom pravidelnej aplikácie peelingu bude krásne rozjasnená a čistá pleť. Ak neviete, aký druh peelingu si vybrať na vašu tvár a čím a ako často peelingovať zvyšok telesnej schránky, čítajte ďalej.

1. Klasický peeling na tvár

Väčšinou sú vo forme krému, ktorý obsahuje peelingové čiastočky najrôznejšieho druhu a stupňa drsnosti. Peelingovať pleť môžete rozdrvenými zrniečkami ovocných kôstok, orechovými škrupinkami, jahodovými zrniečkami alebo dokonca plastovými guľôčkami. Ako často peeling používať, to záleží od typu vašej pleti. Zatiaľ čo tú mastnejšiu môžete peelingovať aj 2x týždenne, suchú a citlivú postačí raz za 10 dní.

2. Gomáž

Väčšinou bývajú gélovej konzistencie. Peelingové čiastočky v gomáži sú tak jemné, že nimi môžete pleť čistiť a masírovať v podstate denne.

Odporúčame tiež: Ako si vytvoriť domáci peeling s banánom?

maskujúca sa žena

Zdroj: Shutterstock®

3. Enzymatický peeling

Enzymatické peelingy na rozdiel od klasických účinkujú bez použitia brúsnych čiastočiek a o krásnu pokožku sa postarajú enzýmy. Enzymatický peeling nanesiete na tvár ako pleťovú masku, necháte chvíľku pôsobiť, zmyjete vlažnou vodou a je to!

Odporúčame tiež: Vyrobte si 3 jednoduché jahodové domáce masky

kávový peeling

Zdroj: Shutterstock®

4. Cukrový a soľný olejový peeling na telo

Budete ich milovať. Keďže sú určené na peelingovanie pokožky tela, sú trošku drsnejšie, ale kryštáliky cukru alebo morskej soli sú spojené olejmi najrôznejšieho druhu, ktoré pokožku priam neuveriteľne zvláčnia. Následnú aplikáciu telového krému alebo mlieka môžete s kľudným svedomím v ten deň vynechať.

5. Exfoliačný sprchovací gél a krém

Peelingové čiastočky v nich sú obvykle tak jemné, že ich ani nemusíte postrehnúť. Sú vhodné na denné použitie namiesto bežného sprchovacieho gélu alebo krému.

Odporúčame tiež: Zabojujte s celulitídou vďaka káve

konjaková hubka

Zdroj: Shutterstock®

6. Prírodná hubka

Či už si vyberiete morskú alebo konjakovú, obe treba dôkladne navlhčiť, aby zmäkli a následne nimi masírovať tvár. Hubky sú k pleti šetrné a veľmi príjemné a pri pravidelnom používaní bude vaša pleť žiariť krásou a zdravím.

Odporúčame tiež: Prečo si v lete vychutnať morskú soľ?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Lenka Lapuniková 04.10.16 11:08

LL
karma
-1.00

Nakoľko mám citlivú pleť uprednostňujem gomáž.

  • 0
Odpovedať

Kristína Sekeráková 03.05.20 11:14

KS
karma
133.00

Peeling na telo a tvár používam raz do týždňa a najlepšie sa mi osvedčil kávový peeling :-)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní