Dvere v sne: Čo znamená ich otváranie, klopanie na dvere či zamykanie?

Dvere v sne: Čo znamená ich otváranie, klopanie na dvere či zamykanie?
  • 27.05.2023
  • Michaela Kožáková

Dvere a vchody majú v histórii symbolický význam, či už to bolo spôsobené mytológiou, náboženstvom alebo literatúrou.

Vedeli ste, že Rimania mali Boha dverí, brán a vchodov, ktorý sa volal Janus? Zvyčajne je zobrazovaný s dvoma tvárami, z ktorých jedna hľadí do budúcnosti a druhá do minulosti. 

Podľa snára dvere predstavujú portál, ktorý funguje ako vchod alebo východ. Metaforicky dvere môžu viesť takmer k čomukoľvek – do iného sveta, k novému začiatku, k výzve alebo príležitosti. Na druhej strane, zatvorené dvere môžu zase symbolizovať slepú uličku bez východiska alebo stav s pocitom uväznenia.

Vidieť dvere vo svojich snoch súvisí s obdobím prechodu alebo zmeny – či už je to pozitívne a plné príležitostí, alebo je to fáza vo vašom živote, ktorá je sprevádzaná strachom a obavami.

Počuli ste vo svojom sne klopanie na dvere? Snívalo sa vám o bielych dverách? Čo vám chcú tieto sny naznačiť?

Neprehliadni: Schody v sne - čo symbolizujú a aký je ich význam?

Otvorené dvere v sne

Podľa snára otvorené dvere v sne znamenajú vstup do novej etapy vo vašom živote. Čakajú na vás nové príležitosti a pozitívne zmeny. 

Umiestnenie, veľkosť, farba a spôsob otvárania dverí sú indície, ktoré vám pomôžu lepšie dekódovať význam vášho sna. Ak ste si všimli, že sa dvere otvorili samé od seba, takýto sen je predzvesťou šťastnej náhody, udalosti, ktorá vás v budúcnosti posunie vpred.

Odomknuté dvere vo vašom sne môžu reprezentovať pozitívne zmeny alebo nevedomý emocionálny rast vo vašom živote.

Sen o zatvorených dverách

Podľa snára zatvorené dvere majú väčšinou negatívny význam. Takýto sen naznačuje, že niečo alebo niekto blokuje vás a váš pokrok. Ak ste to vy, kto zamyká dvere, je pravdepodobné, že sa uzatvárate pred ostatnými, možno kvôli strachu a nízkej sebadôvere. Ak vám zabuchnú dvere pred nosom, znamená to, že sa v bdelom živote cítite ignorovaní.

Zamykanie dvier v sne

Snár zamykanie dverí v sne vysvetľuje ako uzatváranie sa alebo ochranu nevedomých aspektov seba pred ľuďmi vo vašom živote, ktorí by mohli pre vás predstavovať hrozbu. Takýto sen môže tiež vyjadrovať potrebu osobného priestoru.

Neschopnosť zamknúť dvere odráža zraniteľnosť, ktorá umožňuje iným ľuďom prístup do vášho osobného priestoru.

Pokazený zámok môže prezrádzať to, ako vás udalosti v minulosti prinútili cítiť sa neisto alebo slabo. Rozbitý zámok však môže byť pozitívnym znakom a symbolizovať slobodu – už nie ste zaseknutý, zamknutý pred svetom.

Pozri aj: Sen o výťahu: Snívalo sa ti, že si v ňom uviazla? Je to zlé znamenie?

Klopanie na dvere

Snár klopanie na dvere interpretuje ako varovný signál o vašich rozhodnutiach v bdelom živote. Klopanie na dvere tiež predstavuje vašu snahu niekomu vysvetliť svoju aktuálnu situáciu. S najväčšou pravdepodobnosťou chcete niekoho presvedčiť a dostať na svoju stranu, preto sa mu zúfalo snažíte vysvetliť svoje motívy a nové vyhliadky.

Podľa snára klopanie na dvere je znakom neopätovanej lásky. Ak sa vám sníva o tom, že vám niekto otvoril dvere, ide o symbol toho, že dosiahnete očakávaný výsledok a vytýčený cieľ.

Otváranie dverí v sne

Snár otváranie dverí v sne považuje za pozitívny znak. Tento sen vám naznačuje, že ste pripravení na nové zmeny. S odhodlaním teda pristupujte k novým príležitostiam a naplno ich využite. Nemusíte sa obávať alebo váhať, jednoducho kráčajte vpred.

Biele dvere v sne

Biela je spojená s nevinnosťou a čistotou. Podľa snára biele dvere v sne sú znakom pozitívnej energie v živote. Takýto sen vám tiež môže naznačovať, že máte dostatok sily a odvahy očistiť váš život od negatívnych, starých vplyvov a pripraviť sa na nový začiatok. 

Výklad snov tvrdí, že biele dvere slúžia ako brána k najhlbším emóciám, detským snom a najčistejšej časti ľudskej duše, ktorá zostáva nedotknutá. Snívať o bielych dverách tiež znamená, že konečne nájdete svoj vnútorný pokoj.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní