Sen o výťahu: Snívalo sa ti, že si v ňom uviazla? Je to zlé znamenie?

Sen o výťahu: Snívalo sa ti, že si v ňom uviazla? Je to zlé znamenie?
  • 11.07.2022
  • Michaela Kožáková

Snívalo sa vám niekedy o tom, že ste uviazli vo výťahu? Alebo mali sen o tom, že sa kabína výťahu nezastaviteľne rúti dole šachtou a vy od zúfalstva neviete, čo robiť?

Pravdepodobne po tejto nočnej more ste sa zobudili celý spotení a ustráchaní. Podľa prieskumov patria sny o výťahoch medzi 100 najčastejších snov. 

Sen o výťahu nie je úplne pozitívnym, ale ani negatívnym znamením. Výťahy nás vezú buď na vyššie alebo nižšie poschodia. V súlade s tým môže sen o výťahu znamenať pokrok alebo spomalenie v niektorých aspektoch života. Čo znamená, keď sa nám prisnilo o výťahu? Ako si tieto sny vyložiť?

Výťah v našich snoch

Pohyb výťahu hore a dole predstavuje vzostup alebo pád v materiálnom, duchovnom a v citovom rozhraní. Výťah vo vašom sne môže symbolizovať túžbu vyliezť po pomyselných spoločenských schodíkoch a zlepšiť si svoje postavenie.

Ak sa vo vašom sne objavil výťah, ktorý stúpal hore, môže to predpovedať úspešné prekonanie vašich problémy. Niektoré knihy snov uvádzajú, že ak ste výťahom stúpali smerom nahor, môžete očakávať povýšenie v práci, zlepšenie finančnej situácie alebo sociálneho postavenia. Ak výťah stúpal pomaly, váš postup bude veľmi rýchly a neočakávaný.

Výťah idúci dole predstavuje degradáciu alebo stratu práce. Ak ste sa vo vašom sne ocitli vo výťahu, ktorý šiel dole, môže to tiež znamenať, že všetky dôležité životné zmeny sa budú diať veľmi pomaly.

Snívalo sa vám, že ste boli vo výťahu, ktorý sa nedá zastaviť? Tento sen vyjadruje vašu hlbokú nespokojnosť s tým, kde sa momentálne vo svojom živote nachádzate.

Symbol výťahov v snoch je analogický so symbolom schodiska. Ale keďže pri jazde výťahom z vašej strany chýba aktivita, znamená to, že vás osud vedie a nenecháva vám takmer žiadnu šancu zasiahnuť alebo niečo zmeniť v danej situácii. 

Neprehliadni: Snár: Čo symbolizuje sen o vlasoch - ich vytrhávaní či vypadávaní?

Sen o uviaznutí vo výťahu

Zdroj: shutterstock

Sen o uviaznutí vo výťahu

Sen o uviaznutí vo výťahu poukazuje na vašu neistotu v bdelom živote. Kabína výťahu, ktorá sa vo vašom sne zastavila a uväznila vás, upozorňuje na určité nebezpečenstvo.

Snívať o uviaznutí vo výťahu môže tiež znamenať, že sa cítite uviaznutý v živote. V bdelej realite možno máte pocit, že váš život sa zastavil. Neprežívate žiadne zmeny či vzrušujúce udalosti, jednoducho ste na mŕtvom bode.

Niektoré snáre zase vykladajú sen o uviaznutí vo výťahu ako klamstvo a zradu. Podľa nich nie je práve ten najvhodnejší čas na investície. Aby ste sa nenechali oklamať, vyhnite sa nákupu a akýmkoľvek investíciám.

Sen o pokazenom výťahu

Prisnilo sa vám, že ste sa chceli zviesť výťahom, ale bol pokazený? Nefungujúci alebo pokazený výťah v snoch môže odrážať naše vlastné pocity zlomenosti alebo ťažkej depresie.

Sen o pokazenom výťahu vyjadruje tiež stratu sebaistoty. V skutočnom živote sa možno obávate či dokážete zvládnuť určitú situáciu. 

Výťah mimo prevádzky môže tiež znamenať, že ste stratili kontrolu nad svojimi emóciami. Môže to tiež naznačovať pocit uviaznutia vo vašom súkromnom alebo profesionálnom živote.

Sen o výťahovej šachte

Zdroj: shutterstock

Sen o výťahovej šachte

Aký je význam výťahovej šachty videnej v sne? Tento symbol vyjadruje nestabilitu, skúšky, intrigy nepriateľov, problémy. Takisto vás varuje, aby ste boli opatrní a presní pri vašich rozhodnutiach ohľadom finančných záležitostí. Mali by ste si dôkladne premyslieť svoje činy a zvážiť niekoľko krokov vopred. Nemali by ste konať unáhlene. 

Ak sa vám prisnilo, že ste stáli na okraji výťahovej šachty a nešťastne ste do nej spadli, majte sa na pozore. Takýto sen je varovaním pred hrozbou pádu na osobné životné dno. 

Ak vás niekto strčil a vy ste spadli do šachty, znamená to, že osoba, ktorá to urobila, bude vinná a zodpovedná za vaše problémy.

Sen o padajúcom výťahu

Vo všeobecnosti sen o tom, že sa nachádzate vo výťahu, ktorý nekontrolovateľne padá, symbolizuje stratu vitality, zhoršenie pomerov a kvality života, ako aj nezhody vo vzťahoch a smolu. Padajúci výťah odráža psychický stav a duševnú traumu snívateľa v sne.

Ak výťah padá pomaly, takýto sen naznačuje, že budete mať nejaký čas na zozbieranie síl a nájdenie riešenia vo vašej životnej situácií. 

Zrútenie sa výťahovej kabíny do šachty vo vašom sne odráža stratu sociálneho postavenia a upozorňuje vás na blížiace sa skúšky. Čo ak sa vám tesne pred tým, ako výťah spadne, podarí z neho dostať? Takýto sen je pozitívnym znamením a naznačuje, že v bdelom živote sa zázračne vyhnete veľkým problémom.

Pozri aj: Snár: Mávaš sny o lietaní? Vieš, čo znamenajú?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

QlqzzNwr 03.08.23 08:36

Q
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 21:30

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 21:31

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr 03.08.23 08:36

Q
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní