Prečo bývajú ľudia nešťastní? Odhaľ smútok a sklamanie podľa znamenia

Prečo bývajú ľudia nešťastní? Odhaľ smútok a sklamanie podľa znamenia

Aj keď sa to tak nemusí javiť na prvý pohľad, aj to najoptimistickejšie znamenie zverokruhu má svoje trápenia. Každý má jednoducho niečo, čo ho sužuje viac a možno kvôli čomu niekedy ani nemôže zaspať. Všetko je to o preferenciách a hodnotových orientáciách. Ak sú totiž v ohrození priority toho-ktorého znamenia, zákonite to u neho spustí negatívnu reakciu. Čítajte ďalej a dozviete sa, z čoho bývajú najviac nešťastné, smutné či sklamané jednotlivé znamenia horoskopu.

„Žiadna bolesť sa neznáša horšie než spomienky na šťastie v dobe nešťastia.“ (Dante Alighieri) 

BARAN (21.03. – 20.04.)

Je to človek, ktorý vkladá do všetkého energiu a nadšenie, no i toto začne upadať v momente, keď sa nemôže so svojimi starosťami či radosťami podeliť s druhými. Konkrétne vtedy, keď naňho druhí nemajú čas alebo chuť vypočuť si ho. Vtedy vie prísť naozajstné sklamanie.

Zaujme ťa: Mesačný horoskop na september 2019: Čo ťa čaká a neminie?

sklamané znamenia

Zdroj: Shutterstock®

BÝK (21.04. – 21.05.)

Toto znamenie doženú nešťastné pocity najmä vtedy, keď stráca „zem pod nohami“ a prichádza o svoje overené istoty a stereotypy. No a mimoriadne citlivo vníma predovšetkým to, keď mu nie je dopriata finančná istota, pretože kvôli nej dokáže veľa obetovať, no a bez „finančného vankúša“ sa cíti veľmi zle.

BLÍŽENCI (22.05. – 21.06.)

Zdá sa, že ide o bezstarostných šťastlivcov, ktorí majú pred sebou veľké ciele a plány. Neustále sa prekonávajú, no sklamanie či smútok prichádza aj k Blížencom, a to najmä v momentoch, keď im ich plány nevychádzajú z dlhodobejšieho hľadiska. No ale aj v situáciách, keď majú takpovediac „zviazané ruky“ a nemôžu pre svoju vec nič urobiť, lebo úspešnosť nezávisí len na nich, ale aj na iných faktoroch.

RAK (22.06. – 22.07.)

Vo všeobecnosti možno toto znamenie označiť za jedno z tých pesimistickejších. Smútok a nešťastie však dokáže u Rakov výrazne prehĺbiť najmä pocit osamelosti, nedocenenia a taktiež ich „hodí“ do negatívnej nálady všetko, čo nejak dokáže ohroziť ich stabilitu, pozíciu v spoločnosti či bezpečie. Pravdupovediac, niekedy si tieto ohrozenia aj zbytočne nahovárajú.

Pozri aj: Zvládanie stresu podľa znamení: Necháš sa úplne rozhodiť?

smútok

Zdroj: Shutterstock®

LEV (23.07. – 23.08.)

Typicky hrdé znamenie Leva je citlivé na svoju povesť. Aby mohol Lev dobre „fungovať“ a neupadol do smútku, potrebuje pravidelné dávky uznania a pochvaly za svoju snahu a aktivitu. Tiež býva sklamaný v situáciách, keď si nemôže robiť veci podľa seba a zapojiť aj vlastnú kreativitu či inovatívny prístup.

PANNA (24.08. – 23.09.)

Pre perfekcionistickú Pannu je pomerne ľahké vhupnúť z dobrej nálady do smútku či sklamania. Stačí na to malý detail – pár minútové meškanie partnera, nanosená špina na čerstvo umytej dlážke či nevhodná formulácia vety v mailovej komunikácii. No a najviac zo všetkého sú Panny nešťastné vtedy, keď odhalia nejakú tú svoju nedokonalosť.

sklamanie z ľudí

Zdroj: Shutterstock®

VÁHY (24.09. – 23.10.)

Zaujímavé je, že i keď vzdušné Váhy potrebujú do veľkej miery slobodu, sú smutné, keď bývajú dlhodobejšie samé, trpia, keď prichádzajú o priateľov alebo známosti. Každé pretrhnutie blízkeho kontaktu považujú za stratu. No a nesvoje a sklamané bývajú Váhy aj vtedy, keď nie je dostatočne obdivovaný ich vzhľad alebo pracovné schopnosti.

ŠKORPIÓN (24.10. – 22.11.)

Znamenie Škorpióna býva tajomné a ľudí, ktorí sa v ňom narodili, ťaží zlý pocit, keď sú tieto tajomstvá odhalené, no ešte viac vtedy, keď sú zneužité proti nim. Veľmi pomaly a s problémami sa „otvárajú“ druhým, a preto, keď sa niekomu zdôveria a dotyčný to zneužije, považujú to za bodnutie do chrbta a sú z toho naozaj nešťastní.

STRELEC (23.11. – 21.12.)

Ako znie návod na nešťastného Strelca? Úplne jednoducho. Stačí toto slobodu milujúce znamenie nechať zavreté doma bez podnetov. Žienka domáca zo Strelca nikdy nebude. Sklamanie a smútok toto znamenie prežíva v momentoch, keď nemôže realizovať svoje plány, je „odstihnuté“ od kontaktov, nových informácií a tiež vtedy, keď sa nemôže „zapojiť do diania“.

Vybrali sme: Najhorší sérioví vrahovia v dejinách: Len pre silné povahy!

problémy

Zdroj: Shutterstock®

KOZOROŽEC (22.12. – 20.01.)

Ďalšie znamenie, ktoré sa podobne ako Panna bojí nedokonalosti a osobného zlyhania. Veľmi negatívny dopad má na neho najmä neúspech v pracovných záležitostiach, ktorý má niekedy tendenciu vnímať ako koniec sveta. Avšak aj iné neúspechy mimo kariéry vníma veľmi osobne a ťažko sa cez ne prenáša.

VODNÁR (21.01. – 19.02.)

I keď nepatrí medzi znamenia, ktoré by boli nešťastné z každej drobnosti, Vodnár je zväčša introvertnejší a svojský, pričom pre svoje blaho potrebuje, aby bola rešpektovaná táto jeho „inakosť". Negatívne vníma najmä to, keď je zviazaný strohými pravidlami. Keď nemôže prejaviť svoju kreativitu, vynaliezavosť a nápaditosť, stáva sa z neho chodiaca kôpka nešťastia.

RYBY (20.02. – 20.03)

Pomerne krehké znamenie Rýb niekedy ťažko balansuje medzi tým, čo by malo byť a tým, čo aj reálne je. Realita im uštedruje mnohé sklamania, a preto by najradšej zostali zavreté vo svojom vnútornom fantazijnom svete. Ťažko znášajú aj to, keď sa nemôžu „oprieť“ o najbližších a zostáva na nich väčšina povinností.

Inšpiruj sa: Najúčinnejší trik, ako ušetriť viac peňazí: Tento ti zmení život!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Danica Bolhajová 19.10.19 12:20

DB
karma
-1.00

Platí úplne, dokonca na všetkých členov rodiny - zaujímavé

  • 1
Odpovedať

Marcela Mantičová 03.05.20 02:49

MM
karma
-1.00

Platí to na znamenia v našej rodine:-)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní