Kleopatra a jej 7 tajomstiev krásy

Kleopatra a jej 7 tajomstiev krásy
  • 06.09.2016
  • Claire Clairmont

Aj keď moderné výskumy preukázali, že legendárna egyptská kráľovná Kleopatra zas takou krásavicou nebola, kult jej krásy pretrváva už celé tisícročia.

Napriek tomu, že v skutočnosti mužov očarúvala zrejme skôr svojou inteligenciou, dôvtipom a charizmou, určite sa každá žena môže inšpirovať aj v jej snahách o zušľachtenie nielen ducha, ale aj tela.

Ako sa teda starala o seba chýrna egyptská panovníčka, aby dostala všetkých svojich mužských rivalov na kolená a ženy na pokraj zúfalstva?

1. Kúpeľ v mlieku a mede

Kúpanie sa v oslom mlieku, zmiešanom s medom a mandľovým olejom je už legendou, o ktorej počula snáď každá z nás. Kleopatra údajne na každú cestu vzala dve oslice, aby sa mohla okúpať v ich mlieku, kedykoľvek sa jej zažiada. Dnes samozrejme nemusíme jej recepty brať doslovne, ale ak do vane pridáte trošku mlieka, medu a napríklad aj olivového oleja, vaša pokožka sa vám určite poďakuje.

Odporúčame tiež: Aké bylinky zbierame v septembri?

kúpeľ v mlieku a mede

Zdroj: Shutterstock®

2. Pravidelný peeling

Aj Kleopatra vedela, aké dôležité je zbaviť pokožku odumretých buniek. Jej tradičný recept s morskou soľou a smotanou kľudne môžete vyskúšať aj dnes a vaša pokožka bude žiariť ako nikdy predtým.

 

3. Pleťový krém s aloe vera

 

Na pleťový krém pozostávajúci zo šťavy z aloe vera, ružového a mandľového oleja a včelieho vosku egyptská kráľovná nedala dopustiť. Takmer dvetisícročným receptom sa zrejme inšpirovali aj výrobcovia modernej kozmetiky, keďže všetky tieto zložky nájdete v pleťovej kozmetike snáď každej jednej značky.

 

Odporúčame tiež: Arganový olej - poklad z Maroka, ktorý si zamilujete!

aloe vera

Zdroj: Shutterstock®

4. Pleťové masky

Či už vyskúšate recept na osviežujúcu pleťovú masku z bieleho ílu, mlieka, medu a olivového oleja alebo antiseptickú masku z vaječného žĺtku, medu a mandľového oleja, vedzte, že všetky tieto lahôdky aplikovala na svoju pleť už Kleopatra.

Odporúčame tiež: Domáce pleťové masky z augustovej záhradky

pleťová maska

Zdroj: Shutterstock®

5. Koruna krásy

Aké dôležité je starať sa o vlasy, vedela aj egyptská kráľovná. Tajomstvo krásy jej vlasov spočívalo v jednoduchom šampóne, ktorý si sama nechala vyrobiť. Stačilo zmiešať tri vajcia s vodou a výsledkom bola hriva, pri ktorej bledli závisťou všetky ženy v okolí.

Kleopatra ale nič nenechala na náhodu a rozhodne sa nespoliehala len na účinky prírodného vajíčkového šampónu. Pravidelná aplikácia teplého mandľového oleja zmiešaného s ricínovým olejom bola samozrejmosťou. Vy môžete pokojne vyskúšať aj iné oleje.

Odporúčame tiež: Ako dať do parády suché vlasy?

domáca vlasová kozmetika

Zdroj: Shutterstock®

6. Ovos pre krásu

Obľúbeným prostriedkom na očistu tela kráľovnej bol ovos. Ten zmiešala s teplou vodou a vzniknutou zmesou vydrhla celé telo. Takto pripravené „mydlo“ sa postaralo nielen o očistu pokožky, ale aj o jej hydratáciu a výživu.

7. Najlepšie omladzujúce sérum

Ak sa chcete inšpirovať egyptskou kráľovnou, zmiešajte v striebornej miske šťavu z aloe vera, med a termálnu vodu, všetko zmiešajte a zakryté nechajte odstáť 12 hodín. Následne môžete zmes aplikovať na pleť a po 10 minútach opláchnite vlažnou vodou. Ingrediencie sa postarajú o to, že vaša pleť bude omladená, vyživená a doslova rozžiarená.

Odporúčame tiež:  6 najlepších potravín na žalúdočné nevoľnosti


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

5 komentárov

Marika Michálková 06.09.16 22:11

MM
karma
107.00

omladzujúce sérum vyzerá zaujímavo ;)

  • 1
Odpovedať

Peter Sjekel 07.09.16 14:20

PS
karma
-1.00

podľa mňa jedným z tajomstiev jej krásy bola aj konzumácia sušeného mäsa

  • 1
Odpovedať

Soňa Krátka 07.09.16 21:30

SK
karma
114.00

byť tak na jeden deň Kleopatrou

  • 0
Odpovedať

Gabriela Vrabľová 23.09.16 16:37

GV
karma
85.00

dobre napady, v ich dobach to bolo priam nadcasove staranie sa o seba

  • 0
Odpovedať

Lenka Lapuniková 06.10.16 07:38

LL
karma
-1.00

Na tú dobu to boli skutočné vychytávky.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní