Komu sa hodia krátke vlasy a komu nie? Zisti to podľa pravidla 5,7!

Komu sa hodia krátke vlasy a komu nie? Zisti to podľa pravidla 5,7!

Listujete si časopis alebo prezeráte internet a zrazu zbadáte krásny strih vlasov, ktorý by ste chceli vyskúšať aj na sebe. S nadšením sa objednáte ku kaderníčke, ukážete jej obrázok a necháte ju, nech vás ostrihá. Znie to príliš jednoducho na to, aby to bolo reálne. Ale v dnešnej dobe, kedy majú kaderníčky množstvo práce a všetci sa u nich striedajú ako na bežiacom páse, tak vám vytvoria naozaj čokoľvek. V tom lepšom prípade sa vám to zapáči, no v tom horšom budete ľutovať, že ste sa nechali ostrihať.

Ak sa chystáte na zmenu svojho účesu, je potrebné si v prvom rade nájsť kaderníčku, ktorá vám ochotne poradí. Je síce pekné, že vám akákoľvek kaderníčka vytvorí strih podľa požiadaviek, ale čo ak sa vám nebude hodiť? Radšej zainvestujte a vyhľadajte kaderníčku, ktorá s vami nový účes prekonzultuje skôr, než vezme do rúk nožnice a začne strihať. Pri zmene účesu, respektíve pri radikálnej zmene dĺžky vlasov je potrebné prihliadať na samotné kontúry tváre a jej typ. Napríklad také mikádo alebo bob sa nemusí hodiť k oválnemu typu tváre. Ak ste sa rozhodli pre radikálnejšiu zmenu a tým aj pre kratší účes, tak si najprv zistite, či sa bude hodiť aj k vášmu typu tváre. Slúži na to pravidlo 5,7.

Zaujme ťa: Ako si vytvoriť vlny počas spánku a pritom sa aj dobre vyspať?

aký účes sa hodí k typom tváre

Zdroj: pinterest.com

5,7 cm vás delí od krátkych vlasov!

Ak váhate a bojíte sa urobiť krok vpred, tak si najskôr preverte, či sa vám bude kratší strih hodiť. V tomto prípade potrebujete len pravítko a ceruzu. Pravítko priložte zvisle vedľa svojho ucha (pod ušný lalôčik) a ceruzu zase vodorovne pod bradu. Ak priesečník pravítka a ceruzy zobrazuje číslo menšie ako 5,7 cm, tak môžete experimentovať. Kratší strih vlasov sa vám bude hodiť. Ak priesečník zobrazuje vyššie číslo ako je 5,7 cm, tak by ste sa mali držať na uzde a nemali by ste experimentovať. K vašej tvári sa viac hodia dlhšie vlasy ako krátke.

pravidlo 5,7 cm

Zdroj: pinterest.com

Teória vlasového stylistu Johna Frieda

S touto teóriou prišiel John Fried, ktorý dlhé roky študoval ženské tváre a na základe toho prišiel k záverom, komu sa kratšie vlasy hodia a naopak, komu nie. Za tie roky pôsobenia ako vlasový stylista Johny študoval ženské tváre a snažil sa prísť na jeden trik, vďaka ktorému by odhalil, akým typom tváre sa kratšie vlasy hodia a ku ktorým nie. Ak teda chcete staviť na istotu a trafiť sa do čierneho, tak si skúste spraviť tento jednoduchý test.

Niekedy ženy dokážu aj samé odhadnúť, či by sa im kratší strih vlasov hodil. Ak má niekto výraznejšiu čeľusť a dlhšiu bradu, tak ten by mal nosiť dlhšie vlasy a naopak. Tak čo, vyskúšate tento trik?

Pozri aj: Máš na tele kožné výrastky? Zbav sa ich raz a navždy s domácimi trikmi!

- Inšpirácia na kratšie strihy vlasov
1 z 17

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

5 komentárov

Ľubica Šťastná 11.03.20 07:03

ĽŠ
karma
100.00

Zaujímavé, ďakujem za článok!

  • 1
Odpovedať

Elena Švachová 11.03.20 22:44

karma
109.00

Mám dlhšie vlasy,zatiaľ som sa neodhodlala na radikálne skrátenie.Ani moja kaderníčka mi to neodporúča.

  • 1
Odpovedať

Marcela Mantičová 03.05.20 03:26

MM
karma
-1.00

Ja som zatiaľ spokojná s tým čo momentálne mám:-)

  • 0
Odpovedať

Lenka Jánošová 01.08.20 13:55

LJ
karma
-1.00

Vzdy sa mi pacili kratke vlasy, namerala som si vsak 7cm a tak sa mi potvrdilo, ze sa mi nebudu hodit :(

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 21.04.21 21:05

JK
karma
100.00

Dlho som nosila kratke vlasy no 10 rokov mám po plecia a nemenila by som

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní