Nivea kozmetika s prírodným zložením: NATURALLY GOOD na prírodnej vlne

Nivea kozmetika s prírodným zložením: NATURALLY GOOD na prírodnej vlne

Čo je trendom v tejto zrýchlenej a hektickej dobe? Clean beauty: prírodná starostlivosť šetrná k človeku i k životnému prostrediu. A v týchto šľapajach kráča i značka NIVEA so svojím radom organickej starostlivosti, ktorá má transparentné zloženie s 99 % percentami zložiek prírodného pôvodu. Vaša pleť i planéta ho budú milovať!

To najlepšie z prírody: viem, čo používam

Prieskumy ukázali, že spotrebitelia stále viac inklinujú k prírodným produktom a zákazníci sa stále viac zaujímajú o zloženie výrobkov, ktoré používajú. Preto teraz i značka NIVEA pracuje s prírodnými ingredienciami a všetko, čo v zložení použije, uvedie priamo na produkte. Zároveň sa snaží vysvetľovať, na čo sú jednotlivé zložky dobré. Nový rad NATURALLY GOOD bol vytvorený práve s touto filozofiou – pleť ošetruje prirodzenou, prírodnou cestou, založenou na viac než storočných výskumoch a skúsenostiach značky. Veľmi dôležitá je transparentnosť zloženia výrobkov. Rad NATURALLY GOOD obsahuje 99 % zložiek prírodného pôvodu, iba čistiaca pleťová voda ich obsahuje 98 %.

Transparentné zloženie výrobkov

A čo zostávajúce 1% v zložení? Ide o látky, ktoré zaisťujú vhodnú konzistenciu a bezpečné užívanie produktov celého radu. Ide napríklad o parfumáciu, ktorá robí výrobky príjemnejšími. Alkohol a konzervačné látky sú zase zodpovedné za väčšiu stabilitu a bezpečnosť výrobkov – bez týchto látok inak totiž hrozí množenie mikroorganizmov. Rad NATURALLY GOOD sa vyrába v Európe za veľmi prísnych štandardov kvality.

Pozri aj: Farba peňaženky a bohatstvo: Ktorá priťahuje peniaze ako magnet?

Nivea Naturally Good

Zdroj: Nivea

SPÝTAJTE SA NÁS A MY VÁM RADI ODPOVIEME

Na pár otázok nám už Luis Carbajal z vedeckých laboratórií NIVEA odpovedá:

  • Ktoré sú hlavné ingrediencie v 99 % či 98 % zloženia?

Všetky krémy obsahujú hydratačnú zložku glycerín a kombináciu olejov a zvláčňujúcich látok, ktoré prinášajú predovšetkým ošetrujúce a zjemňujúce účinky. Patrí medzi ne jojobový olej a bambucké maslo.
Používame tiež zložky, ako je cetearyl alkohol pre zmiešanie zložiek a zaistenie ich účinnosti. Čistiace mlieko obsahuje kombináciu hydratačného glycerínu a vyhladzujúceho oleja vyrobeného zo semien repky olejnej Brassica campestris.

Ich kombináciou vznikne s použitím zvláčňujúcich zložiek (ako je sodík, cetearyl sulfát alebo glycerol kaprylát) ošetrujúca emulzia. Čistiaca pleťová voda , kde je o jedno percento prírodných látok menej, ako u ostatných výrobkov z radu, obsahuje vodu, alkohol denát a glycerín. Ďalej kombinuje hydratačný glycerín a kyselinu mliečnu s osviežujúcimi účinkami alkoholu. Povrchovo aktívna látka decyl glucoside navyše zosilňuje jej čistiaci účinok. 

  • Prečo je súčasťou zloženia alkohol?

Dôvodov je mnoho: alkohol je rozpúšťadlo, pomáha tomu, aby výrobky nepôsobili ťažko či mastne a vďaka alkoholu výrobky tiež rýchlejšie schnú a pôsobia na pleti jemne. Ako konzervačná látka zabraňuje tomu, aby sa výrobky kazili.

  • Akú funkciu má parfum? A je súčasťou tých 99 % alebo 1 %?

Parfum zaisťuje príjemnú vôňu a kozmetickú znášanlivosť. Má tiež konzervačné vlastnosti, ktoré zaisťujú bezpečnosť výrobku a bránia jeho kazeniu. Ide o syntetickú zložku, preto je súčasťou 1 % neprírodného pôvodu.

  • Aký je rozdiel medzi prírodnými ingredienciami a ingredienciami prírodného pôvodu?

Zložky prírodného pôvodu získavame z prírody a udržujú si viac než polovicu svojej molekulárnej štruktúry alebo prirodzeného stavu i po spracovaní – vrátane vody. Tzn. ešte pred tým, ako sa dostanú do našich zložení, sú spracované. Najčastejšie pomocou chemických či biologických procesov. Táto definícia zodpovedá prísnym interným normám spoločnosti Beiersdorf, a to na základe normy ISO 16128 platnej v kozmetickom priemysle.

Oproti tomu prírodné ingrediencie , ako napríklad esenciálne oleje, sa vyrábajú priamo z prírodných surovín a získavajú sa pomocou fyzikálnych procesov (napríklad destiláciou) alebo pomocou iných postupov prípravy vrátane tých tradičných (napr. extrakcia pomocou rozpúšťadiel), a to bez úmyselnej chemickej modifikácie.

  • A čo mikroplasty vo výrobkoch NIVEA?

K tejto téme sa stále častejšie vedú diskusie. Drobné čiastočky umelých látok sa totiž vraj nedajú recyklovať, dostávajú sa do oceánov a potom tiež do tiel živočíchov a rýb. Diskusia na tému mikroplasty je ale veľmi ošemetná, pretože dodnes neexistuje presná definícia pojmu „mikroplast“. Najčastejšie mikroplasty chápeme ako pevné a vo vode nerozpustné plastové častice, ktoré merajú 5 milimetrov a menej, a nie sú biologicky rozložiteľné. Mylnou informáciou je, že sa tieto častice v najväčšom množstve nachádzajú v starostlivosti o telo. Nie je to tak, táto tvorí iba 2 % a k najväčšiemu zdroju mikroplastov v oceánoch patria syntetické textílie a tiež pneumatiky. I napriek tomu sa spoločnosť Beiersdorf a značka Nivea rozhodli znížiť množstvo mikroplastov vo svojich produktoch a nahradiť ich bezpečnými alternatívami, ktoré nemajú vplyv na životné prostredie.

kozmetika s prírodným zložením

Zdroj: Nivea

Obaly - šetrné k prírode

A nejde len o zloženie výrobkov, ale tiež o to, v čom sú balené. Spoločnosť Beiersdorf sa preto do roku 2025 zaviazala používať 25 % recyklovaného, znovu použiteľného alebo kompostovateľného plastu vo svojich obaloch. Preto už i teraz pri čistiacom rade NATURALLY GOOD nájdete fľaštičky z recyklovateľných plastov a všetky papierové škatuľky sú z udržateľne spravovaných lesov.

Navyše sa značka NIVEA zapojila do boja proti odlesňovaniu, najväčšieho vinníka meniacej sa klímy. Prečo? Pretože chce chrániť biologickú rozmanitosť našej planéty i našu klímu. Bez lesov tiež stratí mnoho zvierat svoj domov a Zem postupne príde o svoje „zelené pľúca“. V rámci boja proti odlesňovaniu preto pri výrobe obalov používame papier certifikovaný organizáciou Forest Stewardship Council (FSC) a do roku 2020 plánujeme používať výhradne FSC certifikovaný alebo recyklovaný papier.

Nivea Naturally Good

Zdroj: Nivea

Nový rad NIVEA NATURALLY GOOD prichádza so štyrmi produktmi:

  • Rozjasňujúci denný krém s bio aloe vera, NATURALLY GOOD

Zaisťuje 24-hodinovú hydratáciu, rýchlo sa vstrebáva a osviežuje pleť. Obsahuje organické aloe vera, ktoré sa v prírodnej starostlivosti o pleť používa už viac než 3 000 rokov a slúži na hojenie, regeneráciu a hĺbkovú hydratáciu pleti. V kombinácii s jojobovým a mandľovým olejom ošetruje a rozjasňuje pleť.

  • Regeneračný nočný krém s bio arganovým olejom, NATURALLY GOOD

Vďaka zloženiu s arganovým olejom zaisťuje nočnú regeneráciu pleti a žiarivý vzhľad ráno. V kombinácii s mandľovým a jojobovým olejom pleť vyživuje, omladzuje a hydratuje ju.

  • Čistiace pleťové mlieko a voda s bio zeleným čajom, NATURALLY GOOD

Oba čistiace prípravky obsahujú výťažky z organického zeleného čaju. Čistiace mlieko jemne a účinne odličuje, poradí si i s vodoodolným mejkapom a riasenkou a odstraňuje z pleti nečistoty. Pleťová voda zasa slúži na dočistenie pleti a zanecháva pokožku čistú a sviežu.

Neprehliadni: Nepríjemná infekcia v ústnej dutine: Ako sa prejavuje múčnivka?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní