Trendy make-up s tradíciou: Legenda medzi make-upmi

Trendy make-up s tradíciou: Legenda medzi make-upmi

Uplynulo už 55 rokov, odkedy bol na trh uvedený prvý československý vysokokrycí Make-up Cover od Dermacol. Milovali ho naše babičky, mamy, tety a rovnako tak naň dnes nedajú dopustiť milióny žien vo viac ako 70 krajinách sveta, kde sa s úspechom predáva. A v čom tkvie tajomstvo jeho úspechu? Obsahuje až 50 %-ný podiel pigmentov, ktorý z neho robí výnimočný a naozaj multifunkčný produkt, ktorý si hravo poradí s klasikou aj akýmkoľvek trendom v líčení. Splní funkciu make-upu či korektoru, no svoje miesto obháji aj pri populárnom kontúrovaní. Ako na to, poradí vizážista značky Dermacol Tomáš Vida.

Legenda medzi make-upmi

Vysokokrycí krém Dermacol Make-up Cover vznikol v roku 1965 v spolupráci pražského Ústavu lekárskej kozmetiky a Filmových štúdií Barrandov. Na príprave receptúry, na ktorú licenciu odkúpili aj hollywoodske filmové štúdiá, sa podieľala  Olga Knoblochová, dodnes považovaná za prvú dámu československej kozmetiky. Napokon, práve ona stála aj pri zrode značky a firmy Dermacol, ktorá bola vďaka spomínanému produktu dlho považovaná za synonymum make-upu.  Kým pred 55 rokmi sa Make-up Cover vyrábal v 10 odtieňoch, dnes je ich v ponuke 19, vrátane odtieňov pre svetlú ázijskú pokožku či  tmavšiu černošskú pleť. Jeho unikátne a doslova nadčasové zloženie však zostalo celé desaťročia nezmenené. Vodoodolná textúra s 50 %-ným podielom pigmentov pomáha dosiahnuť dokonalé prekrytie, aj zosvetlenie či stmavnutie pleti až o dva odtiene. Make-up Cover je hypoalergénny a má SPF 30, vďaka čomu pleť chráni pred negatívnym slnečným žiarením a nežiaducim opálením. Toto rodinné zlato Československa patrí k často napodobňovaným produktom. Preto značka Dermacol nedávno upravila dizajn obalu a pridala nové ochranné prvky. Rovnako tak vytvorila pre tento make-up samostatnú  webstránku, kde zákazníci nájdu všetky potrebné informácie ako aj špeciálny kvíz, ktorý pomôže s výberom správneho odtieňa.

Odporúčame: KVÍZ: Make-up Cover patrí k svetovej špičke, otestuj sa, ako dobre poznáš česko-slovenské „rodinné zlato“

make-up Cover

Zdroj: Dermacol

Vyberte si tri odtiene

Kontúrovanie je technika založená na hre svetla a tieňa. Platí teda jednoduché pravidlo – tmavšie odtiene používame na potlačenie, svetlejšie na zvýraznenie vybraných častí tváre. Vizážista značky Dermacol Tomáš Vida radí: „V prvom rade je dôležité starostlivo vybrať základný odtieň, ktorý použijeme na zjednotenie tónu celej tváre. Ten odporúčam vyberať podľa farby pokožky na krku a dekolte. Jednou z mnohých výhod Cover make-upu je, že vďaka jeho krycej sile je zároveň aj korektorom a nemusíte riešiť maskovanie nedokonalostí ďalším špeciálnym produktom“. Po aplikácii základného odtieňa je na rade hra so svetlejšími a tmavšími odtieňmi. Aby dokonale sadli, pomôže vám rada vizážistu: „Jeden odtieň by mal byť o dva stupne tmavší, druhý odtieň, určený na rozjasnenie, zase vyberajte o dva stupne bledší od základného make-upu“.

kontúrovanie a rozjasnenie pleti

Zdroj: Dermacol

Najskôr rozjasniť, potom „modelovať“

Mnohé beauty blogerky nanášajú oba odtiene na tvár naraz a následne ich rozpracujú. Vizážista značky Dermacol však odporúča postupovať krok za krokom. Najprv presvetliť stred tváre, teda stred čela, okolie pod očami, nad spodnou perou a stred nosa. „Pomôže vám to ako pri ďalšom postupe. Vystúpia totiž partie, ktoré potrebujú ďalšiu korekciu, a zároveň vidím, kde už to nebude potrebné.“ Nepísaným pravidlom však je, že tmavšiu farbu aplikujeme pod lícne kosti, pozdĺž línie vlasov, na hrany nosa, pod čeľusť a v oblasti brady (pre jej zúženie). Make-up Cover je naozaj vysoko pigmentovaný, preto vizážista Tomáš Vida odporúča: „Tmavší odtieň aplikujte najprv v jemnej vrstve a tú zapracujte. V prípade potreby postupne farbu vrstvite. Príliš tmavé kontúry totiž pôsobia neprirodzene a časom môžu na tvári ešte stmavnúť.“

Odporúčame: TEST: Cukrové peelingy na tvár a pery od Dermacolu

Na záver ešte pár praktických tipov. Na aplikáciu Make-up Cover je ideálne použiť navlhčenú hubku, prípadne štetec na make-up. Pre celkové osvieženie looku nezabudnite na záver aplikovať na jabĺčka líc krémovú lícenku. Výsledok už len zafixujte transparentným púdrom, ktorý farebne splynie s make-upom a nezmení jeho farbu.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

8 komentárov

Lucia Šeptáková 29.07.21 15:49

karma
107.00

Tak toto chce prax..

  • 0
Odpovedať

Mária Maxianová 29.07.21 18:11

MM
karma
100.00

mám rada produkty značky DERMACOL

  • 0
Odpovedať

Ľubica Šťastná 30.07.21 05:53

ĽŠ
karma
100.00

Výborný článok, vďaka!

  • 0
Odpovedať

Katarína Konečná 30.07.21 09:25

KK
karma
109.00

V letných horúčavách nepoužívam make-up, keď sa ochladí rada vyskúšam. Dermacol je kozmetika mojej mladosti, iná značka za socializmu ani nebola tuším v predaji iba v Tuzexe :)

  • 0
Odpovedať

Zdenka Sabanošová 31.07.21 11:43

ZS
karma
100.00

Myslala som si ze dermacol je ceska značka

  • 0
Odpovedať

Lenka Falatová 01.08.21 10:18

LF
karma
-1.00

dermacol pouzivam roiky a je top

  • 0
Odpovedať

Silvie Pflegerová 02.08.21 13:43

SP
karma
-1.00

Značku Dermacol znam a používám ❣️

  • 0
Odpovedať

Renáta Mularčíková 13.08.21 15:43

RM
karma
100.00

Zbožňujem produkty značky DERMACOL,už roky som tejto značke verná.♥

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní