Novinka v lekárňach Dr.Max: Objav prírodnú silu včelieho sveta so značkou APIVITA

Novinka v lekárňach Dr.Max: Objav prírodnú silu včelieho sveta so značkou APIVITA

Dr.Max rozširuje sortiment v oblasti dermokozmetiky, kompletnej starostlivosti o pleť, pokožku tela či vlasy. Zákazníci a pacienti nájdu novinku v podobe prírodnej gréckej kozmetiky APIVITA v lekárňach alebo na e-shope drmax.sk. Základom všetkých 54 sortimentných položiek z 10 radov, ktoré Dr.Max uvádza na slovenský trh, tvoria včelie produkty a extrakty z rastlín dotiahnuté do dokonalosti zelenou kozmetológiou.

Za novinkou v portfóliu lekární Dr.Max stoja dvaja farmaceuti, ktorí v roku 1979 svoje vzdelanie a znalosti z oblasti ľudskej anatómie, chémie a farmakognózie využili ako základ pre vznik gréckej kozmetickej značky. Cieľ a poslanie značky odzrkadľuje aj jej samotný názov –„apis“ znamená v latinčine včela a „vita“  život. Včelie produkty sú voňavé, efektívne a s vysokou účinnosťou. Grécka kozmetická značka APIVITA prináša to najlepšie z prírody do 40 krajín sveta a v súčasnosti je dostupná už aj na Slovensku.

„Naším cieľom je neustále rozširovať a inovovať služby v oblasti starostlivosti a dermoporadenstva pre zákazníkov a pacientov lekární. Sme poctení, že môžeme byť partnerom značky APIVITA pre slovenský trh a zároveň to vnímame ako veľký záväzok.

Táto firma má nielen pestré portfólio prírodných produktov, ale myslí taktiež na planétu a životné prostredie. Veríme, že kozmetické novinky si získajú jedinečnosťou a zložením svojich zákazníkov a produkty prispejú k lepšej starostlivosti o ich zdravie a pokožku,“ hovorí Andrej Križan, komerčný riaditeľ Dr.Max.

Pozri aj: Domáci kávový peeling na tvár a telo

opaľovacie prípravky

Zdroj: Dr.Max/Apivita

Prírodné a výnimočné produkty

Uvedením gréckej kozmetickej značky na slovenský trh Dr.Max rozširuje oblasť starostlivosti a poradenstva vo svojich lekárňach. APIVITA odhalila bohatstvo prírody nielen v rastlinách, ale aj vo včelích produktoch. „Kozmetika je už pomerne bežnou súčasťou ponuky v lekárni. Primárne bola určená pre špecifické potreby citlivej pokožky a na podporu liečby kožných ochorení. Rýchlo si však získala dôveru aj bežných spotrebiteľov, ktorí hľadajú kvalitu podloženú klinickými štúdiami a poradenstvo odborného personálu v lekárňach.

Kozmetický svet je podobne dynamický ako svet módy, neustále prináša novinky a inovácie. V ostatnom čase je veľkým trendom príroda a návrat k prírodným ingredienciám. Tie častokrát vedia plnohodnotne nahradiť tie syntetické, sú pre pleť prirodzenejšie a senzoricky príjemnejšie.

Kozmetická značka APIVITA našla inšpiráciu v gréckej flóre, zrodila sa vďaka včelám a je podporená vedou. Prináša emócie do lekárne v podobe prírodných a výnimočných produktov,“ vysvetľuje Veronika Blahová, špecialistka pre dermoporadenstvo v lekárňach Dr.Max. 

pleťový krém

Zdroj: Dr.Max/Apivita

Návštevníci lekární majú už dnes možnosť obrátiť sa na odborný personál vo viac ako 355 lekárňach Dr.Max. Profesionáli z radov farmaceutov a farmaceutických laborantov poradia zákazníkom pri výbere sortimentu z kozmetiky, poskytnú im dôležité rady a typy v starostlivosti o pleť či ako využívať produkty.

V širokom portfóliu značky APIVITA, ktorá bude dostupná v lekárňach a v eshope Dr.Max v podobe 54 produktov z 10 radov sa nachádza sortiment pre kompletnú starostlivosť o pokožku tváre, tela a vlasov, ako napríklad rad pleťových čistiacich prípravkov, šampóny, kondicionéry, rozjasňujúca anti-age starostlivosť či telové krémy, opaľovacie produkty a iné.

maska na vlasy

Zdroj: Dr.Max/Apivita

APIVITA využíva lokálne zdroje, všetky produkty sú cruelty-free (pozn. nie sú testované na zvieratách) a dostať ich v baleniach, ktoré sú recyklovateľné alebo vytvorené z recyklovaných materiálov. Od roku 2017 ako prvá grécka firma vlastní certifikát B Corporation, ktorý sa udeľuje firmám spĺňajúcim najprísnejšie štandardy v oblasti ochrany prírody. Pri spracovaní nepoužíva zakázané alebo kontroverzné zložky, ktoré by mohli škodiť pokožke alebo prírode.

čistenie pleti

Zdroj: Dr.Max/Apivita

Prírodné a výnimočné produkty

APIVITA si uvedomuje, že včely hrajú v udržaní biodiverzity hlavnú rolu, a preto podporuje udržateľné včelárstvo. Zbiera 40 % produktov z úľov a zvyšných 60 % v nich ponecháva, čo umožňuje včelám prežiť a obnoviť ich produkty.

Včelári chovajú včely v oblastiach, kde nie sú použité pesticídy, antibiotiká ani chemikálie. Značka spolupracuje len so včelármi, ktorí zdieľajú rovnaké hodnoty, ako má ona samotná. Začiatkom roka 2021 vstúpila do projektu 1 % For Planet, pričom daruje 1 % z obratu neziskovým organizáciám pre ochranu včiel.

Vyššie uvedené prispelo k tomu, že sa Dr.Max, ktorý zastupuje APIVITU, rozhodol naplniť filozofiu gréckej značky – podporiť starostlivosť o životné prostredie a prispieť aspoň symbolicky k udržateľnosti. Aj preto sa Dr.Max rozhodol priniesť unikátny projekt do oblasti kde má svoje sídlo (Digital Park v Bratislave) – včely v 2 drevených úľoch.  

„V Dr.Max si vážime prístup firmy APIVITA k udržateľnosti a plne si uvedomujeme dôležitosť zachovávania prírodných zdrojov a ekológie. Tieto témy chceme rozvíjať aj do budúcna a prispieť k tomu, aby sa zvýšilo o nich povedomie aj medzi verejnosťou napríklad formou edukácie o význame včiel pre životné prostredie a ich produktov pre zdravie ľudí,“ dodáva Andrej Križan.

kozmetika Apivita

Zdroj: Dr.Max/Apivita

Včely a ich produkty sú poklad pre naše zdravie

S účinkami rôznych včelích produktov na ľudský organizmus súvisí apiterapia. „Včely sú mimoriadne vzácne tvory a majú významný podiel na úžitku pre ľudstvo a celú živočíšnu ríšu. Včelie produkty sa využívajú na prevenciu či uzdravovanie ľudí a dokážu byť jedlom a liekom zároveň. Zdravie prilieta na krídlach včiel a na nožičkách nesie osud planéty,“ opisuje Dušan Dedinský, odborník na chov včiel.

Včelie produkty sú pokladom prírody, pretože obsahujú rad prospešných zložiek, ktoré dokážu upokojiť, hydratovať a vyživiť pokožku. Vosk sa postará o ochranu a vyživenie pokožky. Propolis je známy pre svoje antibakteriálne a antiseptické účinky, pomáha napríklad pri kožných a zubných problémoch. Materská kašička je najvýživnejšou zložkou a označuje sa aj ako elixír mladosti.

Zlepšuje dýchanie, spánok, psychiku, trávenie či plodnosť. Samotný med je prírodné antibiotikum a má protizápalové účinky, zlepšuje trávenie, srdce, psychiku, napomáha spánku, čistí pleť či podporuje liečenie rôznych chorôb.

Zdroj: Dr.Max/Apivita


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Marianna Rajniaková 13.05.23 20:29

MR
karma
109.00

keď budem mať cestu do lekárne max, tak určite si pozriem

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní