Cukrová depilačná pasta: Takto jednoducho si ju vyrobíš aj ty!

Cukrová depilačná pasta: Takto jednoducho si ju vyrobíš aj ty!

S prvými slnečnými lúčmi sa postupne začali skracovať nielen dĺžky nohavíc a sukní, ale aj dĺžka chĺpkov na našom tele. Dokonalé hladké podpazušie alebo nohy sú jednoducho našou prioritou a nutnosťou. Niektoré z nás (hlavne dámy so svetlejšou pokožkou a vlasmi) majú to šťastie, že majú neviditeľné chĺpky, ktoré im v podstate neuberajú na kráse.

Iné zase používajú klasické žiletky, depilačné krémy, voskové pásiky, epilátory, holiace strojčeky... na to, aby získali dokonalo hladkú pokožku. No povedzme si, všetko ide do peňazí. Všetky tieto nástroje si vyžadujú pravidelnú finančnú investíciu, čím sa nám môže zdať, že na to, aby sme si udržali hladkú pokožku bez akéhokoľvek ochlpenia, často minieme nehorázne peniaze.

No povedali by ste, že chĺpkov sa môžete zbaviť aj prostredníctvom cukru? Nie, neťaháme vás za nos, je to skutočné možné. A dokonca si môžete vytvoriť svoj vlastný produkt na odstraňovanie chĺpkov, a to len prostredníctvom niekoľkých ingrediencií, ktoré nechýbajú snáď v žiadnej domácnosti.

Zaujme ťa: Májová bryndza: Čo by si mala vedieť o tomto slovenskom poklade?

recept na cukrovú depilačnú pastu

Zdroj: Shutterstock®

Domáca cukrová depilačná pasta – pár ingrediencií a chĺpky sú preč!

Nejde o žiadnu revolučnú novinku, pri ktorej by sme „objavili teplú vodu“. Cukrová depilačná pasta zaznamenala obrovské BOOM pred niekoľkými rokmi, avšak nie všetky dámy podľahli jej účinkom. Mnohé si totiž myslia, že ide o bolestivé odstraňovanie chĺpkov, preto je žiletka priateľskejšia. Ale, výsledný efekt je po použití depilačnej pasty trvácnejší.

Na výrobu cukrovej pasty budete potrebovať:

  • 500 g kryštálového cukru
  • 50 ml čerstvo vytlačenej citrónovej šťavy
  • 50 ml vody

Do menšieho hrnca postupne dajte všetky suroviny. Nechajte ich variť dovtedy, kým sa neroztopí cukor a zmes nebude mať karamelovú farbu a sirupovú konzistenciu. Zmes by mala vrieť približne 5 minút, následne ju prelejte do sklenenej nádoby (najlepšie do zaváraninovej fľaše), v ktorej budete pastu skladovať. Postupne, ako bude pasta chladnúť, začne tuhnúť a bude mať jemne lepkavú a naťahovaciu konzistenciu.

cukrová pasta

Zdroj: Shutterstock®

BIO domáca cukrová pasta – vyhnite sa popáleninám!

Ak ste sa rozhodli si túto domácu cukrovú pastu vyrobiť, tak ju určite nepoužívajte hneď, ako ju pripravíte. Bude horúca a vy by ste ľahko mohli prísť k popáleninám. Práve preto ju nechajte vychladnúť na prijateľnú teplotu a následne si naberte kúsok pasty a rozotrite na nohu. Pasta sa nanáša v protismere rastu chĺpkov a strháva sa v smere rastu chĺpkov. Takto sa chĺpky zachytia v paste, ktorá ich vytrhne, vďaka čomu si budete užívať hladké nohy alebo podpazušie niekoľko týždňov (v závislosti od rýchlosti rastu chĺpkov).

Samozrejme tu platí, že pastu môžete používať znovu a znovu dovtedy, kým bude lepkavá a nebude plná chĺpkov. Po depilácii je potrebné opláchnuť pokožku teplou vodou a následne jej dopriať riadnu starostlivosť, ktorá bude zahŕňať olejčeky alebo gély/krémy.

Ak si vytvoríte väčšie množstvo pasty, ktoré nespotrebujete pri depilovaní, tak si ju odložte na inokedy. Pasta vám síce stvrdne, no stále ju môžete roztopiť a to tým, že ju vložíte do mikrovlnky na cca 30 sekúnd alebo do teplého vodného kúpeľa. Pasta zmení svoju konzistenciu a vy ju budete môcť opäť použiť. Samozrejme, ani po zohriatí nezabudnite na to, že sa ňou môžete popáliť – preto si overte jej teplotu.

Odporúčame: Skorocel kopijovitý: Pozri, čo všetko dokáže urobiť s tvojím telom!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

Helena Zobková Šimurdová 15.05.18 14:06

HZŠ
karma
102.00

Vyskúšam a uvidím, či u mňa zaboduje. Začínam byť lenivá.

  • 1
Odpovedať

Elena Švachová 15.05.18 21:25

karma
109.00

Asi zostanem pri žiletke :-)

  • 1
Odpovedať

Katarína Kačuriková 04.06.18 21:50

karma
113.00

Ja som si tiež vždy hovorila, že žiletka je jediný prostriedok, ktorý budem používať na boj s tými otravnými chĺpkami, no keď som sa odhodlala vyskúšať depilačnú pastu, tak som zmenila názor :)

  • 1
Odpovedať

Ľubica Šťastná 19.05.18 07:11

ĽŠ
karma
100.00

Ďakujem za recept!

  • 1
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní