Celebrity naň nedajú dopustiť: Skús aj ty šípkový olej na pleť!

Celebrity naň nedajú dopustiť: Skús aj ty šípkový olej na pleť!

Olejov nájdete na beauty trhu kvantá. Kokosový, mandľový, makový a tak ďalej a tak ďalej. Každý má svoje benefity a účinky na ľudské telo a inak to nie je ani pri oleji šípkovom, ktorý sa získava lisovaním semien šípok za studena. Aj keď doslova neexistuje vedecká štúdia, ktorá hovorí o blahodarnosti šípkového oleja na pleť človeka, nedá naň dopustiť vojvodkyňa Kate Middleton či modelka Miranda Kerr. A musíte uznať, že tieto ženy vedia, o čom hovoria, keďže sa pýšia bezchybnou pokožkou tváre… Skúste aj vy šípkový olej na pleť a overte si, či má naozaj také skvelé účinky!

Pozri aj: Hamamel virgínsky: Zisti aj ty, v čom je absolútne unikátny!

šípkový olej a hydratácia pleti

Zdroj: Shutterstock®

Nekonečná hydratácia

Ak už nejaký ten piatok skúšate a hľadáte dokonalú hydratačnú zložku vašej skincare rutiny a stále sa vám akosi nedarí, dajte šancu práve šípkovému oleju! Obsahuje mastné kyseliny, takže pokožku prirodzene premastí a navráti jej stratenú hydratáciu. Je veľmi vhodný na suchú, vyprahnutú pokožku, ktorá si už čo-to zažila, ale aj pre normálnu pleť. Ženy s mastnejšou pokožkou by sa mu mali vyhýbať tesne pred nanesením mejkapu, kedy by mohol narobiť viac šarapaty, ako úžitku. Naopak, šípkový olej vyhovuje psoriatikom aj pacientom s dermatitídou a teda dá sa používať aj na iné suché časti tela.

Návrat lesku

Chybou pleti býva často aj to, že jej chýba prirodzený lesk a zdravá žiara bez toho, aby ste potrebovali nanášať, v súčasnosti veľmi moderné, rozjasňovače. Aj tento problém by mohol vyriešiť šípkový olej, ktorého na tento účel nebudete potrebovať veľa. Pridajte k svojmu klasickému čistiacemu rituálu niekoľko kvapiek šípkového oleja a naneste ho na partie, ktoré majú žiariť. Uvidíte, že na pleti budete pozorovať zmeny už čoskoro.

čo zaberá na vrásky

Zdroj: Shutterstock®

Staroba nemá šancu

Vek sa, samozrejme, skôr či neskôr odrazí na každej pleti. Aj keď máte o čosi lepšie gény, ako niekto iný, postupne dobehne čas aj vás a sem-tam sa budete musieť pasovať s nejakou vráskou alebo pigmentovou škvrnou. Možno vás trápia malé jazvičky… To všetko môže investícia do správneho druhu oleja zo šípok napraviť. Obsahuje vitamíny A a C a protizápalové mastné kyseliny. Vďaka nim dokáže bojovať s prejavmi starnutia, ako aj s jazvami či striami v iných častiach tela.

Zaujme ťa: Čo robiť s citlivou pokožkou: Vieš, ako sa o ňu dobre starať?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

Jana Komadová 05.09.18 21:36

JK
karma
100.00

Šípkový olej som zatial nemala no určite po ňom kuknem v bio predajni

  • 0
Odpovedať

Alžbeta Stanková 07.09.18 16:00

AS
karma
108.00

dostať aj u nás bežne šípkový olej? prvýkrát o ňom čítam.

  • 0
Odpovedať

Anton Marek 28.09.18 13:37

karma
127.00

Oleje v starostlivosti o pokožku sú top.

  • 0
Odpovedať

Kristína Sekeráková 04.05.20 21:00

KS
karma
133.00

Vyzerá zaujímavo, ale mám mastnú pleť a pre mňa teda nebude veľmi vhodný.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní