Dosť bolo trápenia! Skús triky, ako sa zbaviť kruhov pod očami

Dosť bolo trápenia! Skús triky, ako sa zbaviť kruhov pod očami
  • 16.08.2018
  • Simona Kostková

Kruhy pod očami – najhlavnejší znak toho, že sme mali rušnú noc. Občas sa nám stane, že sa ráno po náročnej noci zobudíme a v zrkadle namiesto krásnej ružovej tváre vidíme vyblednutú, s opuchnutými očami. Existuje mnoho pomocníkov, ktorí nám do pár minút pomôžu odstrániť túto diskoloráciu, či už to je make-up alebo studené vrecúška.

Bohužiaľ, mnohí ľudia sa s kruhmi pod očami budia každé ráno, bez ohľadu na to, či ponocovali alebo spali dostatočne dlho. Prečítajte si všetko možné aj nemožné, čo ste o tejto chybičke kráse nevedeli a zistite, ako jednoducho sa dá nad nimi vyhrať pomocou prírodnej kozmetiky!

Dôvodov, pre ktoré kruhy vznikajú, je mnoho

Tak ako väčšina vecí v našom tele, tak aj kruhy pod očami majú mnoho príčin vzniku. Môže za to málo spánku, stres, zlá strava, nadmerná konzumácia alkoholu a fajčenie, u žien aj menštruácia, zápal dutín, zlá cirkulácia krvi v danej oblasti alebo genetika. Príčin je naozaj mnoho a pokiaľ zistíte, ako tieto kruhy vlastne vznikajú, budete vedieť, ako ľahko sa im dá predísť.

Ešte predtým sa však naučme rozpoznať rozdiel medzi jednotlivými kruhmi. Aký je teda rozdiel medzi tými najhlavnejšími - modrými a hnedými? Koža v oblasti očí je mimoriadne tenká a priesvitná. Ak vás trápia modré kruhy pod očami, tak tie nie sú ničím iným, iba okysličenou krvou, ktorá sa v tejto oblasti hromadí. Tá však postupne tmavne, po prebudení. Naopak, ak máte pod očami hnedé kruhy či fľaky, tie môžu byť dané geneticky alebo vznikli dlhým opaľovaním či šúchaním očí.

Neprehliadni: Ako správne nanášať očný makeup? Takto to zvládneš ako profička!

čím si odličovať oči

Zdroj: Shutterstock®

Ako vznikajú?

Ak sa ráno zobudíte a v zrkadle doslova svietia vaše kruhy pod očami, nemusí to byť iba kvôli krátkemu spánku. Jednou z možných príčin je genetika. Tá dokáže ovplyvniť napríklad hrúbku pokožky v tejto oblasti. Rovnako tak môžeme zdediť farbu pokožky, takže ak ste mimoriadne biely jedinec, budete mať cievy pod očami viditeľnejšie než iní, tmavší ľudia. Ďalšou príčinou môže byť alergia. Alergia na prach či pleseň môže spôsobiť opuch krvných ciev, čo sa prejaví nielen opuchom očí, ale aj kruhmi. Pomôcť vám môžu antihistaminiká.

Kruhy pod očami môžu súvisieť aj s vyšším vekom – pokožka totiž postupne stráca kolagén a hrúbka pleti sa stenšuje. Cievky na tvári sú potom viditeľnejšie. Negatívnym faktorom, ktorý proces urýchli, môže byť aj nadmerné slnenie či nedostatočná ochrana pokožky opaľovacím krémom. Pomôcť tomu môžete nielen, ak si budete chrániť očné okolie krémom s vysokým ochranným faktorom, ale pomôcť vám môžu aj slnečné okuliare. Veľký vplyv na zmeny v oblasti pokožky očí môže mať aj nezdravá strava. Lekári preto odporúčajú konzumovať veľa farebnej zeleniny a ovocia.

Tip: Podráždiť oči vám môže aj nesprávny odličovač. Používajte taký, ktorý je na olejovej báze a je šetrný k tenkej pokožke očí. V inom prípade vám hrozia výrazné kruhy pod očami.

ako mať zdravé oči

Zdroj: Shutterstock®

Krém pod oči je polovica úspechu

Ako prvá pomoc pri kruhoch pod očami sú špeciálne krémy na očné okolie. Odporúča sa testovať produkt 4 až 6 týždňov a pokiaľ sa nedostavia viditeľné výsledky, skúste iný. Dobrý krém na očné okolie by mal obsahovať vitamín C pre zosvetlenie pokožky, kofeín, ktorý sťahuje cievy a zložky na podporu tvorbu kolagénu. Vhodné sú aj krémy s obsahom retinolu, ktoré posilňujú pokožku pod očami a prípravky na báze oligopeptidov, ryžových peptidov a kyseliny mliečnej, ktoré pomôžu rozbiť tmavý pigment.

Aj opaľovací krém je veľmi dôležitý! Ten totiž dokáže ochrániť pokožku v oblasti očí, ktorá je najnáchylnejšou časťou tela na spálenie. Ďalším dôležitým pomocníkom v boji proti kruhom pod očami je korektor, ideálne tekutý, ktorý dokáže dokonale zahladiť stopy po kruhoch pod očami. Pokiaľ vám nepomohol krém alebo očné sérum, vyskúšajte tieto prírodné prípravky!

ako si vyrobiť očnú masku

Zdroj: Shutterstock®

Z prírodnej lekárničky

Voľbou číslo jedna pri opuchnutých očiach či kruhoch pod očami je určite studený obklad a uhorka. Studený obklad môžete použiť v podobe studenej podložky či špeciálnej masky, ráno aj večer. Uhorka je veľmi dobrá pomocníčka, pretože dokáže zosvetliť a mierne stiahnuť pokožku, čo dokáže zmierniť kruhy pod očami. Použiť ju môžete v podobe plátkov alebo aj šťavy. Pomocou vatového tampónu si môžete nanášať uhorkovú šťavu s pár kvapkami citrónu na miesto pod očami, po 15 minútach opláchnite a tešte sa z výsledkov!

Zvodné oči ako z filmu vám zabezpečí aj studené čajové vrecúško, ružová voda, zemiaky, paradajky, studené mlieko, pomarančová šťava, olej s vitamínom E, kokosový olej, kurkuma, losos, horká čokoláda a petržlenová vňať. Väčšinu vecí môžete aplikovať priamo na pokožku, okrem lososa a čokolády, ale samozrejme pomôžu aj zvnútra. Pri boji s kruhmi pod očami vyhrá ten, kto obmedzí alkohol a bude menej soliť, nezabúdajte aj na toto!

Neprehliadni: Trápia ťa unavené oči? Očná joga je tým riešením!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

7 komentárov

Ľubica Šťastná 16.08.18 08:16

ĽŠ
karma
100.00

Dôvodov a príčin , pre ktoré kruhy vznikajú, je naozaj mnoho, treba zistiť, ako tieto kruhy vznikajú, predchádzanie je potom jednoduchšie.

  • 0
Odpovedať

Lucia Šeptáková 16.08.18 08:25

karma
108.00

S tým mám veru problém,ešte ich mávam aj opuchnuté ach jaj..

  • 0
Odpovedať

Marie Gutmannová 16.08.18 14:01

MG
karma
104.00

Prírodná kozmetika ponúka ozaj skvelé produkty.

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 18.08.18 20:07

JK
karma
100.00

Veru u mňa je to nespavosť a stres

  • 0
Odpovedať

Zuzana Szocsova 12.11.18 00:11

ZS
karma
100.00

ked spim 12 hodin ziadne krugy nemam :)

  • 0
Odpovedať

Zuzana Szocsova 23.11.18 22:26

ZS
karma
100.00

ja ich mam dane geneticky a veruze okrem korektoru mi na ne nepomaha nic ine

  • 0
Odpovedať

Libuše Šumná 11.12.18 16:15

karma
113.00

kruhy a pytlíky pod očima se u nás dědí a věřte není to dědictví o které by někdo stál

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní