Podstrihávanie vlasov: Zisti, ako často by si ho mala absolvovať!

Podstrihávanie vlasov:  Zisti, ako často by si ho mala absolvovať!

Dlhé vlasy si želá mnoho žien. Väčšinou však podceňujú silu zdanlivo kontraproduktívnych vlasových procedúr, ako je napríklad ich pravidelné skracovanie. Podstrihávanie vlasov, aj keď sa to možno nezdá, je podľa vlasových expertov veľmi dôležité a ak je praktizované na pravidelnej báze, rastu vlasov do dĺžok to len prospeje. Zistite, ako často by ste si mali podstrihovať vlasy, ak chcete aby boli dlhšie, krajšie a najmä zdravšie!

Viac je niekedy viac

Viete, ako sa hovorí, že menej je niekedy viac? U vlasov to v súvislosti s ich podstrihávaním neplatí. Odborníci totiž tvrdia, že by sme si ich mali skracovať v ideálnom prípade každých 6 až 8 týždňov. Po uplynutí tejto pomerne krátkej lehoty je veľmi pravdepodobné, že sa vlasy začnú ničiť. Medzi prejavy zničených vlasov pritom patria rozštiepené končeky, ktoré sa môžu rozširovať až smerom ku korienkom, lámanie vlasov, ich náhle zauzľovanie, zmena ich textúry a tiež úplné neestetické rozstrapkanie vlasov.

Inšpiruj sa: Rada z lekárne: Ako si vybrať opaľovací prípravok na mieru

rozštiepené končeky

Zdroj: Shutterstock®

Záleží aj od typu vlasov

Šesť až osem týždňov – ak si budete vlasy podstrihovať v takto pravidelnom intervale, odmenia sa vám dokonalým a zdravým výzorom. Pravdou však je, že veľmi závisí aj od toho, aký typ vlasov v skutočnosti máte. Ak máte krátke vlasy, takpovediac „na chlapca”, vlasy by ste si v záujme udržania účesu mali podstrihávať každé dva až štyri týždne. Každých 8 až 12 týždňov by ste si mali podstrihávať vlasy, ak máte strednú dĺžku vlasov a majiteľky jemných vlasov by sa na podstrihnutie mali zastaviť každých 4 až 6 týždňov. Každých 4 až 8 týždňov by ste mali zasa zájsť na zarovnanie strihu ku kaderníkovi – ak máte rovné vlasy a každý mesiac si zájdite podstrihnúť ofinu.

podstrihovanie ofiny

Zdroj: Shutterstock®

Nenávratný proces

Aká je podľa vás maximálna doba, po ktorej by ste si už vlasy mali (ale naozaj) podstrihnúť? Vlasoví experti odporúčajú vlasy podstrihávať minimálne raz za pol roka, teda raz za 6 mesiacov. Táto lehota však platí len pre silné a hrubé vlasy, dlhé vlasy či kučeravé vlasy. Ostatné typy vlasov by sa mali podstrihávať tak často, ako uvádzame o niečo vyššie. Pamätajte, že keď sú vlasy už raz poškodené, a to akýmkoľvek spôsobom, ide bohužiaľ o nenávratný proces, ktorý väčšinou vedie k ich nadmernému vypadávaniu.

Bude sa ti páčiť: Dokonalá aj na cestách? Osvoj si beauty tipy pre cestovateľky!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Daniela Bieliková 19.08.20 08:03

DB
karma
117.00

Dobré vedieť, už aj sa idem objednať ku kaderníčke

  • 0
Odpovedať

Ľubica Šťastná 20.08.20 06:17

ĽŠ
karma
100.00

Podstrihávanie vlasov je určite veľmi dôležité.

  • 0
Odpovedať

Soňa Kollárová 03.09.20 16:34

SK
karma
113.00

Snažím sa podstrihovať približne každé 2-3 mesiace. Ale nie pravidelne žiaľ.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní