Schudli ste, ale stále to nie je ono?

Schudli ste, ale stále to nie je ono?

Pre dobrý pocit z vlastnej postavy ste urobili všetko. Upravili stravu, cvičili, trávili čas na čerstvom vzduchu, dopriali si dostatok spánku, ale zrazu vás dobehli iné problémy a pohľad do zrkadla vám namiesto radosti spôsobuje vrásky. Veľa žien trápia odolné kilogramy, tukové vankúšiky, ktoré z niektorých partií nie a nie zmiznúť alebo nadbytočná či menej elastická koža, ktorá so schudnutím súvisí.

Špičkový plastický chirurg z Envy Kliniky, MUDr. Mahdi Nasab vie o tom ako malá procedúra môže zmeniť pohľad na seba, nadstavenie mysle a vôbec kvalitu života veľa. Vždy tvrdí, že dobrý lekár by mal byť tak trochu aj psychológom: „Ani neviem ako veľmi by som zdôraznil dôležitosť počúvania klientok, pomyselné čítanie medzi riadkami. Nie vždy je to, čo hovoríme hovoria odrazom toho, po čom túžime. Dôležitý je však výsledok a spokojnosť klientky. Tie potom robia zázraky a vracajú radosť do života. Nielen pacientke, ale aj mne.“ Je jeho poslaním uisťovať ľudí v ordinácii, že každý z nás je jedinečný a dokonalá krása neexistuje a ponúka niekoľko možností ako sa k nej priblížiť.

Ultrazvuková liposukcia Vaserlipo

Ak treba vytiahnuť ťažšie zbrane, MUDr. Nasab jednoznačne odporúča liposukciu VASER Lipo®. „Ak máte napríklad na niektorej partii tela ovísajúcu kožu, toto je určite cesta. Pri tejto procedúre odsávame tuk zo všetkých oblastí tela s minimálnym opuchom, modrinami či traumatizáciou tkaniva. Veľkou výhodou oproti iným metódam je rýchla rekonvalescencia, vytvarované telo a spevnená koža.“ Ošetrená oblasť bude nielen zoštíhlená, ale koža na nej bude aj viditeľne pevnejšia, pretože pôsobením ultrazvuku sa koža v odsávanej oblasti po zákroku rýchlo stiahne. Nezostane uvoľnená a ochabnutá, ako to zvykne byť pri iných typoch liposukcie.

Výhody:

  • Najšetrnejšia a najúčinnejšia metóda liposukcie.
  • Spevňuje a vypína kožu v operovanej oblasti.
  • Poskytuje možnosť odsatia viacerých oblastí naraz.
  • Možný transfer nepoškodených tukových buniek do iných oblastí tela.
  • Vykonáva sa v lokálnej anestézii.
  • Inovatívna a šetrná metóda výrazne skracuje rekonvalescenciu.
  • Okamžitý výsledok.

Pozri aj: VIDEOTEST: Kozmetický prístroj 3-in-1 Ultrasonic Therapy od ENVY Therapy®

VaserLipo premena

Zdroj: Envy Klinika

Tumescenčná liposukcia

Pomocou niekoľko milimetrov tenkých kanýl sa odsávajú problémové oblasti, ktoré sú najprv infiltrované tumescenčným roztokom. Ten úplne lokálne znecitliví danú oblasť, ktorú následne chirurg odsaje. Tukové bunky sa ultrazvukom nenarúšajú a nerozpúšťajú, ale manuálne sa od seba oddelia a zároveň odsajú. MUDr. Nasab vysvetľuje podrobnosti: „Trvá dlhšie než klasická liposukcia, pretože roztok obsahuje okrem fyziologického roztoku a adrenalínu aj anestetikum. Obvykle použijeme 2 – 3x viac tekutiny, ako je objem odsávaného tuku. Výsledkom je opuch podkožného tkaniva.”

Výhody oproti klasickej Iiposukcii:

  • Rýchlosť a jednoduchosť zákroku.
  • Operácia bez narkózy, postačuje lokálne umŕtvenie oblasti.
  • Nezaťažuje metabolizmus a organizmus.

Zaujme ťa aj: VIDEOTEST: Rozjasňujúce ampulky na redukciu pigmentových škvŕn od ENVY Therapy®

Liposukcia

Zdroj: Envy Klinika

Liposukcia jednotlivých partií

„Vďaka liposukcii si poradíme s ovísajúcou kožou na bruchu, dokážeme vytvarovať vonkajšie či vnútorné stehná, pomôcť vašim rukám, kolenám, podbradku. Vykonávame ju väčšinou v lokálnej anestézii, v celkovej anestézii len pri väčších plochách alebo viacerých oblastiach,“ dodáva plastický chirurg. Nepriberiete, ak pochopíte, že tukové bunky sa nemnožia, iba sa zväčšujú alebo zmenšujú. Liposukciou sa zredukujú, ale váš metabolizmus zostane rovnaký. Ak prijmete potravou viac energie, než jej vydáte, začne sa tuk opäť ukladať. Na bruchu sa liposukciou odstraňuje iba tuk uložený podkožne, nie tuk uložený pod brušnou stenou.

Mali by ste vedieť:

Pred zákrokom - nejedzte ťažké jedlá alebo jedlá s veľkým obsahom vlákniny. Pite veľa tekutiny, najlepšie čistej vody a vyvarujte sa alkoholu, kofeínu a nikotínu.  

Zákrok - ošetrovaná oblasť sa najprv napustí špeciálnym roztokom, ktorý znecitliví kožu a podkožie. Napustená oblasť bude mohutnejšia, na pohľad bledšia. Tukové bunky sa následne rozpustia cez malý rez pomocou ultrazvukovej kanyly a nakoniec ich odsajeme podtlakom.

Po zákroku – noste pooperačnú elastickú bielizeň, aby prípadná prevísajúca koža priľnula k podkožiu. Odsávanú oblasť masírujte, prípadne využite terapiu COAX Med, Elixis alebo Morpheus 8 na Envy Klinike.

Neprehliadni: VIDEOTEST: Ampulky proti vypadávaniu vlasov od ENVY Therapy®

Morpheus 8

Zdroj: Envy Klinika

Envy je prvá klinika, ktorá ponúka Morpheus 8

„S moderným prístrojom InMode dosahujeme vynikajúce výsledky. Mini invazívnym zákrokom vyriešite potrebu faceliftu, ochabnutú pokožku a prebytočný tuk, textúru pokožky a mnohé problémové partie. InMode ponúka dva stupne invazivity, a to Morpheus8 a vyšší stupeň rádiofrekvenčných kanylových techník, ktoré sú cielené na konkrétne oblasti,“ vysvetľuje plastický chirurg. Čo presne očakávať? Morpheus8 vstrekne rádiofrekvenčnú energiu do pokožky cez malé ihly, ktoré samy osebe fungujú aj ako mikroihličkové ošetrenie stimulujúce kolagén. Mikroihličkovanie vytvára mikrotraumu v koži, ktorá urýchľuje hojenie, zatiaľ čo rádiofrekvencia využíva teplo na zmršťovanie a napnutie pokožky. Môže sa použiť na tvár, krk a telo na napnutie a kontúrovanie pokožky.

„Ide o kombináciu dvoch najžiadanejších a najúčinnejších dermatologických ošetrení: mikroihličkovanie a rádiofrekvenciu. Fungujú tak, aby vytvorili kontrolovanú traumu, ktorá spúšťa hojivú reakciu tela, produkciu kolagénu a elastínu, čo znamená, že dostanete dve ošetrenia v jednom a rýchlejšie výsledky,“ uzatvára MUDr. Nasab.

Formovanie tela a spevňovanie pokožky rádiofrekvenciou a ultrazvukom

„V Envy Klinike používame prístroje COAX a EXILIS, ktoré sú veľmi efektívne, čo máme overené v praxi. Fungujú na princípe spoločného pôsobenia ultrazvukovej a rádiofrekvenčnej energie.“ Tieto spôsoby účinne bojujú s celulitídou a tukovými vankúšikmi, ktorých sa klient nevie zbaviť cvičením. Počet procedúr je individuálny, ale séria od 4 do 12 procedúr, s frekvenciou raz za 10 dní, prinesie viditeľné zlepšenie. Odporúčame dodržiavať pitný režim, ľahkú stravu, pridať lymfodrenáž.

Telo sa formuje a koža spevňuje. Očakávajte:

  • Redukciu tukových vankúšov.
  • Tvarovanie postavy, tzv. bodyshaping.
  • Redukciu a zmiernenie prejavov celulitídy.
  • Redukciu a zmiernenie strií.
  • Celkové zlepšenie elasticity a štruktúry pokožky. 
  • Vyhladenie pokožky po chirurgických zákrokoch (najmä po liposukcii).
  • Zlepšenie prekrvenia pokožky.
  • Zlepšenie lokálneho metabolizmu.
  • Redukciu zadržiavaných tekutín a podporu funkcie lymfatického systému.

Lymfodrenáž LIPOSNELL

„Povedal by som, príďte si k nám oddýchnuť. Lymfodrenáž sa dá absolvovať napríklad aj počas kozmetického ošetrenia, keď vám pôsobí maska na tvári.“ Rozprúdi lymfatický systém a vďaka tomu napomáha odstrániť celulitídu. Aktivuje tok lymfy v tele, ktorá je významnou súčasťou imunitného systému, a preto má toto ošetrenie aj veľký vplyv pri liečbe zdravotných problémov. Využíva sa nielen na skrášľovacie, ale aj medicínske účely. Výborne odstraňuje celulitídu a pomáha klientom pri problémoch s tráviacim traktom, poruchách imunity, pri syndróme „ťažkých nôh“, prevencii varixov, ale aj ako súčasť detoxikácie organizmu.

Očakávajte:

  • Stimuláciu lymfatického systému.
  • Podporu krvného obehu.
  • Zlepšenie tráviaceho systému.
  • Zjemnenie štruktúry pokožky.

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Mária Sivová 16.02.23 08:49

MS
karma
100.00

Tie zmeny pred a po sú skutočne skvelé!

  • 0
Odpovedať

Anna Kristova 03.04.23 19:06

AK
karma
100.00

Rozhodne by som vyskúšala.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní