Ako strihať bazalku pre čo najväčšiu úrodu? Tento TRIK musíš poznať!

Ako strihať bazalku pre čo najväčšiu úrodu? Tento TRIK musíš poznať!

Pestujete si doma vlastnú bazalku? Bazalka priamo zo záhrady je obvykle čerstvejšia a aromatickejšia ako bazalka kúpená v obchode a rozhodne má omnoho intenzívnejšiu chuť a arómu ako sušená bazalka. Je skvelou voľbu do rôznych jedál. Bazalka je napríklad hlavnou zložkou v tradičnom talianskom peste, kde sa kombinuje s piniovými orieškami, cesnakom, parmezánom a olivovým olejom.

Avšak, čerstvé listy bazalky môžu byť skvelým doplnkom rôznych šalátov, pridávajú sviežu a aromatickú chuť. Skvelo sa hodia aj k paradajkovým polievkam a paradajkovým omáčkam, zabudnúť nemožno ani na pizzu. Chuť bazalky je obvykle opísaná ako svieža, ľahko sladká s nádychom korenia.

Neváhajte a začnite si bazalku pestovať doma aj vy, či už v kuchyni na okne, na balkóne, terase alebo aj v záhradke. No a pre správne pestovanie bazalky je potrebné vedieť aj to, ako ju správne strihať, aby sa podporil rast nových listov a získali sme bohatú úrodu.

Viete, ako správne odstrihnúť bazalku?

Drobné bylinky s pár lístkami rozhodne nie sú ideálne na strihane, ak chceme, aby bazalka ďalej dobre rástla. Vhodné je, ak na stonke napočítame aspoň tri uzlíky alebo kolienka, z ktorých vyrastajú listy. Ak bazalku zostrihneme nad tretím uzlom, rastlina sa krásne rozvetví a bude ďalej rásť a vyháňať množstvo chutných lístkov. 

Ako na strihanie bazalky, sa môžete pozrieť aj v nasledujúcom videu. Vďaka správnemu zostrihávaniu byliniek sa môžeme tešiť z omnoho väčšej úrody. Neváhajte a vyskúšajte to sami!

Pozrite sa, ako na správne strihanie bazalky:

- Anketa

PESTUJETE SI DOMA BAZALKU?

Odpovedalo 54 ľudí  

Jasné, zbožňujem čerstvú bazalku.
87%
Áno, z času na čas si prinesiem čerstvú bazalku z obchodu.
9%
Nie, používam len sušenú bazalku.
2%
Nie, ale vždy som so chcel/a skúsiť.
2%

Zdroj úvodnej foto: Depositphotos


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní