Krása sa dá nájsť aj v spálni

Krása sa dá nájsť aj v spálni

Či je náš nadpis dvojzmyselný? Možno áno, avšak aby sme vám to úvod ujasnili – v nasledujúcich riadkoch sa budeme venovať spálni vyslovene z pohľadu jej vzhľadu a zariadenia. Krásu chceme a môžeme hľadať v každej oblasti nášho života a logicky by sme po nej mali túžiť aj v rámci nášho vlastného domova. Doma možno podľa štatistiky netrávime najviac času, pretože veľa z nás popri práci rado trávi čas vonku v prírode či na iných miestach, no práve chvíle strávené doma sú najcennejšie. Doma totiž chceme byť, a chceme si tento čas čo najlepšie vychutnať. Preto by sme mali klásť dôraz na to, ako to u nás doma bude vyzerať.

Krása niekedy ustupuje do úzadia iným veciam, čo je škoda. Typicky to platí v prípade kúpy nového bytu či domu a jeho zariaďovania. Ako prvé riešime samotnú kúpu, čiže všetky potrebné dokumenty, hypotéku, sťahovanie, základné spotrebiče. Jednoducho to, aby sme mohli v novom bývať čo najskôr. Následne nastupuje otázka, či prejdeme aj k ďalším dôležitým veciam, a aj spomínanej kráse vo vlastnej domácnosti, alebo budeme tieto veci donekonečna odsúvať. Rozhodne vám to neradíme, pretože sa môže ľahko stať, že po roku či dvoch vo vlastnom byte zistíte, že ste sa vlastne stále kompletne nenasťahovali, a necítite sa tam doslova ako doma.

Pozri aj: Upratovanie domácnosti krok po kroku: S týždenným plánovačom ti nič neujde!

komoda do spálne

Zdroj: Shutterstock®

Poďme teda aj ku konkrétnym veciam. Krása sa začína pri jednoduchosti, to nie je klišé, ale jednoducho, je to tak. Preto by ste sa pri zariaďovaní spálne či obývačky mali pozrieť na to, či by ste nepotrebovali peknú a praktickú komodu, ktorou viete „zabiť dve muchy jednou ranou,“ ako sa niekedy hovorí. Komoda totiž nielenže ponúka úložný priestor pre vaše oblečenie, ale dokáže aj príjemne esteticky oživiť priestor a dodať mu trochu jemnosti a citu. Čo sa týka jednotlivých druhov a typov, tak máte k dispozícii pomerne široký výber – dajú sa kúpiť jednodielne, dvojdielne, trojdielne či štvordielne komody, ďalej si môžete variabilne vybrať medzi jednozásuvkovými až trojzásuvkovými komodami, resp. štvorzásuvkovými až päťzásuvkovými. Ďalej môžete kombinovať, či chcete komodu len so zásuvkami, alebo mix v podobe komody so zásuvkami aj dvierkami súčasne. Možností je veľa, stačí si len vizualizovať, čo by ste v spálni alebo obývačke chceli mať, a aká komoda by tam najlepšie pasovala.

Inšpiruj sa: Moderná kuchyňa v roku 2022 – aké kuchynské trendy prichádzajú tento rok?

manželská posteľ

Zdroj: Shutterstock®

Čo je dominantou spálne?

No, a prejdime do spálne. Dominantou každej spálne by mala byť vhodná posteľ, o tom niet diskusie. Znovu platí, že to nie je žiadne klišé. Veď si len predstavte, že by ste investovali čas a energiu do parádnej vstavanej skrine, poličiek, odtienenia či elektroniky, na posteľ by vám však už nezostalo. Áno, aj vstavané skrine či poličky sú dôležité, avšak kľúčové je dobre sa doma vyspať, a na to treba dobrú a kvalitnú posteľ s rovnako kvalitným matracom. O vhodnosti postele hovoríme z dvoch aspektov – samotného prevedenia a pohodlia, a pre náročných musíme spomenúť aj estetiku. Výber je naozaj široký. Na súčasnom trhu nájdete manželské postele, postele z masívu, jednolôžkové, drevené či kovové postele, čalúnené postele, rozkladacie postele i tie s úložným priestorom či bez neho. Odporúčame vám dobre si zvážiť tento nákup, pretože posteľ je naozaj základom pre kvalitný spánok a od toho sa odvíjajúci kvalitný život.

Už sme spomenuli úložné priestory, ktoré sa, samozrejme, nemusia nachádzať len pod posteľou, aj keď práve v tomto prevedení bývajú veľmi obľúbené. Z pohľadu uloženia vecí sú populárne aj rôzne úložné boxy, regály, truhlice či police a poličky. Ani na úložné priestory by ste nemali zabúdať, keďže dobre poznáme, že doma sa jednoducho nájde veľa vecí, ktoré aktuálne nepotrebujete, no je vám ľúto sa ich natrvalo zbaviť. V takom prípade pomôžu práve úložné boxy.

Odporúčame: Krása ukrytá v doplnkoch pre komfort a pohodlie vo vašej obývacej izbe


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní