Sklenené zábradlie na schody: Výrazný prvok moderného interiéru

Sklenené zábradlie na schody: Výrazný prvok moderného interiéru

Pri navrhovaní interiéru je dôležité venovať pozornosť každému detailu, ktorý má vplyv na výsledný dizajn. Medzi výrazné prvky ovplyvňujúce atmosféru a vzhľad interiéru patrí aj zábradlie na schodisku. Dnes vám prezradíme, čo získate, ak sa rozhodnete pre zábradlie zo skla.

Sklenené zábradlie na schody má štýl

Kým tradičné kovové či drevené zábradlia môžu pôsobiť ťažkým a uzatvoreným dojmom, sklenené zábradlie na schody je moderným a elegantným riešením. Dodáva priestoru ľahkosť a vzdušnosť. Výhodou skla je aj jeho neutralita – pomerne jednoducho sa kombinuje s inými prvkami v interiéri, prispôsobí sa farebnosti a celkovému vzhľadu miestnosti.

Odporúčame:  Vrabec v sne - spoznaj význam a výklad snov o vrabcoch

Ak sa rozhodnete pre sklenené zábradlie, na výber máte rôzne farebné odtiene a povrchové úpravy skla. Zvoliť si môžete aj spôsob ukotvenia či typ madla. Pre minimalistický interiér zvoľte čisté línie a diskrétne detaily. V industriálnom štýle bude sklenené zábradlie vytvárať kontrast k hrubým materiálom ako je betón, tehla alebo kov.

Zábradlie zo skla opticky zväčší priestor

Zdroj: sklofix.sk.

Sklo patrí v súčasnosti medzi obľúbené materiály. Spája v sebe funkčnosť a štýl, je odolné a nadčasové. Vedia to aj odborníci v bratislavskom sklenárstve Sklofix – v interiéroch svojich klientov zrealizovali stovky sklenených dverí a stien či zábradlí na schodisko.

Zábradlie zo skla opticky zväčší priestor

Jedným z najväčších benefitov skleneného zábradlia je jeho schopnosť navodiť pocit opticky otvorenejšieho a väčšieho priestoru. Tým, že cez sklo preniká svetlo, zvyšuje aj celkový rozptyl svetla v interiéri. Najvýraznejší rozdiel pocítite, ak zvolíte na zábradlie číre sklo.

Na rozdiel od iných typov materiálov navyše nevyžaduje žiadnu špeciálnu starostlivosť. Stačí ho v prípade znečistenia umyť univerzálnym prípravkom na sklo a utrieť suchou handričkou, čo oceníte aj v prípade, že máte malé deti.

Pozri aj:  4 tipy, ako zmodernizovať kúpeľňu bez veľkých zásahov

Sklenené zábradlie na schodoch vyžaruje teplo

Zdroj: sklofix.sk

Oceľ, sklo, drevo. Tri materiály, dokonalá súhra. Inšpirujte sa realizáciami najväčšieho sklenárstva v Bratislave. Kliknite na www.sklofix.sk.

Sklenené zábradlie na schodoch vyžaruje teplo

Poznáte ten príjemný pocit, keď sa dotýkate pohára s teplým čajom? Sklo má vynikajúce tepelnoizolačné vlastnosti. Počas chladných dní bude sklenené zábradlie na schodoch vyžarovať teplo do miestnosti ešte dlho potom, ako vypnete radiátory či dohorí oheň v krbe.

So správnym sklom a odbornou montážou získate záruku bezpečnosti

Pri výbere dodávateľa skleneného zábradlia nerobte kompromisy. V sklenárstve Sklofix využívajú na schodiská bezpečnostné sklo zlepené špeciálnou fóliou. Tento typ skla je veľmi odolný a aj pri prípadnom rozbití zostane celistvý, čím minimalizuje riziko úrazu.

Generácie skúseností, vlastná výroba, odbornosť. Ak sklenárstvo Bratislava, tak Sklofix.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní