4 tipy, ako zmodernizovať kúpeľňu bez veľkých zásahov

4 tipy, ako zmodernizovať kúpeľňu bez veľkých zásahov

Modernizácia kúpeľne nemusí znamenať nákladnú a časovo náročnú rekonštrukciu. Niekedy stačí tak málo, ako vymeniť rohožku, dávkovač na mydlo či vodovodnú batériu.

ieto maličkosti urobia veľký rozdiel v celkovom vzhľade a funkčnosti kúpeľne. Máte obmedzený budget a chcete ju trochu oživiť? Inšpirujte sa našimi tipmi.

Odporúčame:  Vašej domácnosti postačia tieto vychytávky

Vymeňte kúpeľňové doplnky

Často sú to malé detaily, ktoré zmenia priestor na nepoznanie. Kúpeľňové doplnky, ako sú mydelničky, držiak na uterák a toaletný papier, alebo odpadkový kôš sú lacné a efektné. Moderné a elegantné kúpeľňové doplnky dodajú priestoru trendy vzhľad. Myslite však na to, aby boli jednotné farbou i materiálom

Vymeňte batérie

Sprchové či umývadlové batérie si možno tiež zaslúžia po rokoch vymeniť. Nejde len o funkčnosť, moderná batéria okamžite oživí kúpeľňu a zbaví ju staromódneho nádychu.

Súčasná doba prináša množstvo variantov – okrem klasického chrómového vzhľadu je trendy matná čierna, zlatá, biela či elegantná saténová. A čo tak táto rose gold?

umývadlo

Zdroj: Intercom.sk

Zjednoťte všetky vodovodné batérie a hneď bude tento priestor pôsobiť harmonicky. Výmena starých batérií za nové je jednoduchý a lacný spôsob, ako vynoviť kúpeľňu za prijateľnú cenu.

Vyskúšajte iné osvetlenie

Osvetlenie dramaticky ovplyvňuje to, ako sa budete cítiť. Moderné svietidlá premenia kúpeľňu na relaxačný priestor. Okrem hlavného osvetlenia myslite aj na svietidlo nad umývadlom.

osvetlenie v kúpelni

Zdroj: freepik.com

Za zmienku stoja ​​náladové” tlmené svietidlá v rôznych dizajnoch, ktoré môžete umiestniť na okno. Nezaostávajú však ani LED pásiky, ktoré vynikajú energetickou efektivitou, poskytujú dostatok doplnkového svetla a môžete si vybrať farbu svetla.

Vymeňte termostatickú hlavicu

Termostatická hlavica ovplyvňuje celkový komfort v kúpeľni, preto si zaslúži výmenu, ak už má za sebou dekádu či viac. Po toľkých rokoch s ňou možno už ani nedokážete tak plynule otáčať. Investujte do modernej termostatickej hlavice, ktorá prispieva k energetickej úspore. Zvoľte si teda takú, ktorá je energeticky efektívna a zároveň nenarúša dizajn kúpeľne.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní