TOP suveníry zo Slovenska. Vaši zahraniční priatelia budú nadšení

TOP suveníry zo Slovenska. Vaši zahraniční priatelia budú nadšení

Pripravte si pre priateľov zo zahraničia malú pozornosť, vďaka ktorej na vás a na našu krajinu nikdy nezabudnú. Ktorými darčekmi určite zabodujete?

Ideálne aj do lietadla

Či cestujete do zahraničia, alebo zahraniční priatelia idú za vami, myslite na to, že aj darčeky, ktoré im venujete, musia spĺňať určité požiadavky. V prípade využitia leteckej dopravy ste ovplyvnení objemom a váhou darčekov či ich charakterom.

Pozri aj: Pečené tvarohové buchty s hrozienkami – sladučké, mäkučké a hotové raz-dva!

Cestovateľom teda odporúčame mini darčekové koše alebo miniatúrky v darčekovej krabičke, ktoré sú síce malé, ale zato cenné. Medzi tradičné slovenské suveníry patria napríklad orechy v mede, pečené čaje alebo destiláty. Všetko je starostlivo zabalené a spĺňa prísne kritériá leteckej dopravy.

Láska v darčekovom balení

Láska ide cez žalúdok, ale ešte predtým si radi popasieme oči na originálnom darčekovom balení a celkovom spracovaní produktu. Kvalitný slovenský med tak nemusí byť naliaty do klasických pohárov, ale nežne uložený do darčekového košíka, v ktorom ho obklopujú ďalšie obľúbené maškrty, ako sú oriešky alebo sypané čaje. Tieto pochutiny sú zdravé a chutné a obzvlášť blízko k nim máme, ak nám ich venuje milovaná osoba.

Dáva nám tak najavo, že jej na nás záleží. Chuť a účinok jedlých darčekov automaticky vzrastá. Darčekové balenia obsahujú rozmanité kombinácie chutí, ulahodia každému, ženám i mužom.

Chuť Slovenska poruke

Ak sú vaši priatelia nútení kvôli lepšiemu zárobku pracovať v zahraničí, ale z času na čas sa prídu ukázať aj na Slovensko, nič na nich nezapôsobí viac ako darčeky zdobené folklórnymi motívmi či tradičné slovenské chute.

Aj vďaka vášmu darčeku si môžu do zahraničia odniesť kúsok domoviny – farieb, vôní a chutí, na ktoré boli celé roky zvyknutí. Bude to malinový sirup, bylinný lipový sirup alebo šípková nátierka? Niekto dá možno prednosť tradičným slovenským destilátom a vínam, ktoré sú často súčasťou priateľských stretnutí a slávnostne prestretého stola.

Odporúčame:  TOP domáce masky na vlasy: Vyriešia každý vlasový problém!

Darčeky v krabici

Zdroj: https://www.slovenskedarceky.sk/miniaturky-v-krabici/

Suvenír, ktorý vlasť hrdo prezentuje

Priatelia z cudziny, ktorí nikdy na Slovensku neboli, radi spoznajú naše tradičné produkty. Čaj, lekvár, med a alkohol chutí v každej krajine inak. Potešíte ich aj prírodnou slovenskou kozmetikou, šperkom či textíliami vyrobenými technikou modrotlače, tričkom s nápisom Slovakia, zdobenými hrnčekmi alebo fľaškami, zápisníkom, plátennou taškou so slovenskými motívmi alebo dekoračnými predmetmi zdobenými ľudovými prvkami.

Vďaka trvácnemu charakteru niektorých suvenírov si pri každom pohľade na darčeky spomenú na svojich drahých priateľov zo Slovenska. Na vás.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní