TEST: Micelárna voda Démaquillant Douceur od GERnétic

TEST: Micelárna voda Démaquillant Douceur od GERnétic

Čistenie pleti ráno aj večer patrí k základným krokom v starostlivosti o pleť, a to bez ohľadu na to, či sa líčime, respektíve či používame dekoratívnu kozmetiku. Ak ju však používame, tak večer pred čistením pleti by sme ju mali v prvom rade odlíčiť. Možností zbavovania pleti make-upu a ďalších líčidiel je v súčasnej dobe neúrekom, takže si každá z nás môže vybrať tú, ktorá jej najviac vyhovuje. 

Úplnou klasikou je použitie vatového tampónika a nejakého odličovacieho prípravku, napríklad vo forme mliečka. Miesto vatových tampónov tiež možno používať látkové tampóny určené na opakované používanie, ktoré sú dnes veľmi obľúbené.

Taktiež je možné v prípade odličovania siahnuť po odličovacích olejoch, maslách či krémoch, ktoré nanesieme do rúk a odlíčime sa nimi bez použitia akýchkoľvek tampónov. A zabudnúť nemožno ani na rôzne odličovacie handričky, pri ktorých zase nie je potrebné používať kozmetický prípravok. Mnohé ženy sú však pri odličovaní verné micelárnej vode. 

Patríte k jej fanúšikom aj vy? Tak máme pre vás dnes možno jeden tip. V redakcii sme otestovali micelárnu vodu Démaquillant Douceur od luxusnej francúzskej kozmetiky GERnétic. Ako sa osvedčila v praxi? Odporúčame ju alebo nás skôr nezaujala? Čítajte viac v recenzii!

Micelárna voda od GERnétic pre mladistvú pleť

Micelárna čistiaca voda Démaquillant Douceur od GERnétic je určená na dôsledné odstránenie make-upu a líčidiel z tváre, krku aj dekoltu, vrátane očného okolia. Je navrhnutá predovšetkým na ošetrenie mladistvej pleti. Vďaka viacerým aktívnym zložkám hĺbkovo prečisťuje póry.

Má regeneračné a povzbudzujúce účinky, taktiež upokojuje pleť a zabezpečuje tonizáciu. Pôsobí aj preventívne pred vznikom rôznych nedokonalostí na pleti, ako sú napríklad čierne bodky. Táto čistiaca voda je veľmi citlivá k pleti a nedráždi ani oblasť okolo očí.

Keďže ide o micelárnu vodu, jej účinok je zabezpečený v prvom rade vďaka malým molekulám zvaným micely, ktoré na seba viažu nečistoty a zabezpečujú účinné čistenie pokožky. Avšak, vo vode nájdeme aj mnoho cenných výťažkov z rastlín. 

Zloženie micelárnej vody Démaquillant Douceur od GERnétic:

  • kvet lipy – upokojuje a zvláčňuje pleť,
  • harmanček – zmierňuje podráždenie pokožky, znižuje začervenanie, upokojuje, zjemňuje pleť a eliminuje svrbenie, 
  • ženšen – revitalizuje, povzbudzuje a upokojuje pleť,
  • vilín (hamamel) – je bohatým zdrojom flavonoidov, upokojuje a má aj antibakteriálne vlastnosti, čím znižuje riziko zápalov,
  • výťažok z uhorky – osviežuje pleť, podporuje hojenie a zmiernenie podráždenia. 

Pozri ďalší test: Parfumovaná voda L´Exquis od GERnétic

micelárna voda GERnétic

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Ako sa micelárka GERnétic Démaquillant Douceur obstála v praxi?

Ako som už v úvode spomenula, dnes existuje mnoho metód a spôsobov, ako si odlíčiť pleť. Každá z nás preferuje niečo iné. U mňa jednoznačne vyhrávajú odličovacie oleje a maslá, pri ktorých nemusím používať žiadne tampóny. Rovnako som si obľúbila odličovacie handričky, pri ktorých zase naopak nemusím používať žiaden kozmetický produkt. 

Čistiace vody a mlieka či dvojfázové odličovače, ktoré musím aplikovať na tampón, vo všeobecnosti neobľubujem. Mám pocit, že si s nimi nie som schopná stopercentne odstrániť líčidlá, a to hlavne riasenku z očí. Vždy potom pleť drhnem, navyše na mnohé odličovacie prípravky sú moje oči háklivé a negatívne reagujú začervenaním. Lepšie mi skrátka fungujú produkty, ktoré môžem na pleť aplikovať jemne krúživými pohybmi, pričom mi rozpustia na pleti aj posledné zvyšky make-upu. 

čistiaca voda

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Testovaná micelárna voda od GERnétic by preto zjavne nebola mojou prvou voľbou na odličovanie, no skúšanie novej kozmetiky ma skrátka baví, preto som nepovedala nie ani tentokrát. A môžem hneď prezradiť, že som rada, že som tento kozmetický produkt vyskúšala. V prvom rade sa mi táto micelárna voda zapáčila z toho dôvodu, že je vhodná aj na odstraňovanie očného make-upu. Popravde, nemám rada produkty na odličovanie, ktoré nemožno použiť aj na oči, a tak musím kvôli tomu siahnuť po dvoch produktoch miesto jedného. 

Vytiahla som teda po dlhšej dobe zo skrinky odličovacie tampóny z mikrovlákna na opakované použite (klasické kozmetické tampóny nezvyknem používať) a pustila som sa do testovania. A musím povedať, že už po prvom použití som bola viac než nadšená. Podľa odporúčania výrobcu sa má micelárna voda najskôr aplikovať na pleť a nechať pôsobiť. Následne sa má micelárnou vodou navlhčiť tampón, ktorým sa potom ošetrí celá tvár, krk a dekolt. 

GERnétic

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Táto micelárka pleť odličuje bezchybne! Krycí krém, očné tiene, tekutý rúž aj maskara sa z pleti stratili v pár ťahoch. Nebolo potrebné absolútne žiadne drhnutie alebo tlačenie, tampónom som len jemne kĺzala po pleti. Čo isto oceňujem je, že prípravok vôbec nedráždil moje oči a nezostal mi žiaden nepríjemný pocit v očiach po odlíčení.

Micelárna voda od GERnétic je za mňa perfektná, a to hovorím ako človek, ktorý tento typ kozmetických produktov nepoužíva. Mne osobne zastúpila táto micelárna voda len rolu odličovača, po jej použití som vždy siahla po vode a čistiacom géle alebo pene. 

Čo som si ešte počas používania a testovania tejto micelárky všimla je, že ráno po prebudení mám hebkejšiu a jemnejšiu pleť. Keďže som momentálne inak nemenila svoju skin care rutinu a okrem tohto odličovača používam už dlhšiu dobu tie isté prípravky, tak tento efekt môžem pripísať práve testovanému prípravku. 

Pozri ďalší test: Zmatňujúce pleťové ampulky SHINE CONTROL od GERnétic

pleťová voda

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Odporúčam alebo neodporúčam?

Na micelárnej vode Démaquillant Douceur od GERnétic by som hľadala chyby asi veľmi ťažko, tento produkt ma viac než milo prekvapil. Vyhovuje mi, že si ňou môžem odlíčiť tvár aj oči, navyše balenie v nádobke s rozprašovačom je maximálne praktické. Môžem si byť istá, že z nádobky zbytočne nevylejem veľa tekutiny na tampón.

Páči sa mi aj vôňa prípravku. Asi by som ju charakterizovala ako nežnú a krémovú. Nejde o žiadnu výraznejšiu citrusovú, kvetinovú alebo sladkú vôňu. Je to jemná vôňa, ktorá sa skvelo hodí k produktom, ktoré sa používajú aj počas ošetrení v salónoch. Chybu nemôžem hľadať ani na účinkoch tejto micelárky, svoju robotu si robí na jednotku s hviezdičkou. Odličuje rýchlo, ľahko a bez podráždenia. 

Micelárnu vodu Démaquillant Douceur od GERnétic môžem len a len odporučiť. Osobne som z nej nadšená. Ak máte rady odličovanie pomocou tampónikov a micelárnej vody, choďte do toho. Avšak, aj v prípade, že celkovo hľadáte dobrý odličovač bez ohľadu na formu, pevne verím, že vás tento produkt nesklame. 

Ďalšie informácie o micelárnej vode Démaquillant Douceur od GERnétic nájdete na www.gernetic.cz.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Ľubica Šťastná 09.09.23 06:59

ĽŠ
karma
100.00

Zaujímavá, vďaka za recenziu!

  • 0
Odpovedať

Dominika Molnárová 10.09.23 20:37

DM
karma
-1.00

Výborná

  • 0
Odpovedať

Soňa Horáčková 19.12.23 10:06

SH
karma
123.00

super recenzia

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní