Mini pavlovky podľa Kvetky Horváthovej – dokonalý dezert, ktorý musíš vyskúšať

Mini pavlovky podľa Kvetky Horváthovej – dokonalý dezert, ktorý musíš vyskúšať

Aké druhy koláčov, zákuskov a dezertov máte najradšej? Samozrejme, nájdu sa aj takí, ktorí sladké príliš neobľubujú, no ak niekto má rád sladké, isto má svoje obľúbené dobroty. Niektorí si najradšej pochutnajú na tradičných múčnikoch alebo aj kysnutých koláčikoch. Iní majú radšej šťavnaté zákusky alebo nepečené dezerty. 

Aj čo sa príchutí a ingrediencií týka, každý si nájde to svoje. Niektorí obľubujú lahodné a sladké chute, ako je čokoláda, vanilka, karamel či kokos. Pre iných sú zase jasnou voľbou svieže ovocné chute a nevedia si predstaviť koláč či dezert bez nejakého ovocného plodu. Na aký dezert myslíte ihneď vy, keď dostanete chuť na sladké?

Mnohými milované sú napríklad aj mini pavlovky, ktoré sú vlastne akousi zmenšeninou známej Pavlovej torty, ktorej korpus sa pripravuje pečením, resp. sušením bielkov. Korpusom je teda v podstate upečená snehová pusinka. Pavlovky sa bežne plnia lahodným krémom a ozdobia ovocím, ktoré sladkému dezertu prinesie závan sviežosti. 

Ak si chcete tento dezert pripraviť doma, vyskúšajte recept od moderátorky Kvetky Horváthovej, ktorá ho zdieľala na svojich sociálnych sieťach. Mini pavlovky sa jej veľmi podarili a po ozdobení čerstvým ovocím a pomletými pistáciami lákali na ochutnanie. Vyskúšate ich? 

@qtkah Na povrchu krehké, chrumkavé, vo vnútri jemné, vláčne, ľahké ako obláčik rozplývajúci sa na jazyku… Spolu s lahodným krémom a ovocím - dokonalá harmónia chutí,… Asi takto by som opísala minipavlovky ❤️ Z tohto množstva sa dá urobiť viac menších kúskov (napríklad 12) Pri pavlovkách treba dať pozor na pečenie - každá rúra je iná! Po vytiahnutí z rúry by nemali byť presušené a mali by zostať biele… Pomer šľahačky a mascarpone môže byť rôzny - závisí to od vašich chutí. Krém nanášajte po vychladnutí korpusu, najlepšie pred podávaním… #recept #recipe #jednoduchyrecept #inspiracia #easyrecipe #yummy #food #pecenie #baking #sweet #dobruchut ♬ Little Things - Adrian Berenguer

Na mini pavlovky podľa Kvetky Horváthovej budeme potrebovať:

  • 200 g bielkov (asi 6 až 7 vajec)
  • 300 g kryštálového cukru
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • 20 g kukuričného škrobu
  • 150 g šľahačkovej smotany
  • 300 g mascarpone
  • 50 g práškového cukru
  • ovocie na ozdobenie 

Postup prípravy: Ako prvé si pripravíme korpus s bielkov. Bielky vyšľaháme do tuhého snehu a postupne počas šľahania pridávame cukor. Taktiež pridáme citrónovú šťavu a kukuričný škrob, ktoré premiešame už len lyžičkou. 

Hmotu naplníme do cukrárskeho vrecka a na plechu s papierom na pečenie vytvoríme okrúhle „hniezdočká“. Ak budú menšie, mini pavloviek bude viac, ak ich spravíte väčšie, vyjde vám dezertov o niečo menej. Pečieme pri teplote 100 °C asi 90 minút.

Medzitým si pripravíme krém. Vyšľaháme šľahačkovú smotanu s práškovým cukrom a zašľaháme do nech aj mascarpone. Krém preložíme do cukrárskeho vrecka a naplníme ním upečené mini pavlovky. Vrch dezertov môžeme ozdobiť ovocím a posypať mletými pistáciami. 

Zdroj úvodnej foto: instagram.com/kvetkah


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní