Aký je rozdiel medzi Android TV a Smart TV?

Aký je rozdiel medzi Android TV a Smart TV?

Technológia je dnes taká všadeprítomná, že sa už ani nezamýšľame nad tým, aká je v skutočnosti zložitá. Napríklad, viete, aký je rozdiel medzi Androidom a Smart TV? Ak nie, nevadí. V tomto článku vám to vysvetlíme.

Android TV a Smart TV sú dva rozdielne pojmy, ktoré sa často zamieňajú. Ale nebojte, nie ste sami, kto sa v tom občas stráca. Poďme sa to teda pokúsiť trochu rozlúštiť.

Pozri aj:  Bergamotový olej – objav jeho účinky a 7 užitočných spôsobov využitia

Android

Android je operačný systém od spoločnosti Google. Je určený predovšetkým pre smartfóny a tablety, avšak môžeme ho nájsť aj v niektorých modeloch televízorov, autách, hodinkách a dokonca aj v chladničkách. Tento systém stojí na jadre Linuxu a preslávil sa svojimi rozsiahlymi možnosťami prispôsobenia.

Smart TV

Smart TV je v podstate televízor, ktorý má funkcie inteligentného zariadenia. Znamená to, že okrem sledovania klasických televíznych programov môžete na Smart TV surfovať po internete, stiahnuť si a používať rôzne aplikácie, ako je napríklad Netflix, YouTube alebo Spotify, hrať hry, komunikovať na sociálnych sieťach a podobne.

Odporúčame:  Správne usporiadanie izby je základom pre pohodlie vášho dieťaťa!

Rozdiel medzi Android a Smart TV

Zdroj: freepik.com

Rozdiel medzi Android a Smart TV

Hlavný rozdiel medzi Androidom a Smart TV je v tom, že Android je operačný systém, kým Smart TV je typ televízora. V praxi to vyzerá tak, že Android môže byť v Smart TV, no nie je to pravidlo. Mnohé Smart televízory používajú iný OS, ako je napríklad Tizen od Samsungu alebo webOS od LG.

Keď je reč o „ Android TV", myslíme tým televízor, ktorý má operačný systém Android. Tieto televízory teda majú všetky výhody Androidu vrátane prístupu k obchodu Google Play, kde si môžete stiahnuť tisíce aplikácií.

Záver

Hoci sa tieto dva termíny zvyknú zamieňať, v skutočnosti ide o jednoduchý koncept. Rozdiel je v podstate len v tom, či váš inteligentný televízor beží na systéme Android, alebo nie. Takže nabudúce, keď budete nakupovať nový televízor alebo sa budete baviť s priateľmi o technológiách, už budete vedieť, čo je čo.

Viac o tejto téme a výhodách oboch typov TV sa dočítate v článku Android TV alebo Smart TV?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní