Správne usporiadanie izby je základom pre pohodlie vášho dieťaťa!

Správne usporiadanie izby je základom pre pohodlie vášho dieťaťa!

Ako zariadiť detskú izbu? Ideálne zariadenie detskej izby v sebe spája tri prvky. Ide o funkčnosť, pekný dizajn a bezpečnosť. V takto usporiadanej detskej izbe sa deti cítia pohodlne, dobre sa im v izbičke oddychuje i pripravuje do školy.
 

Kľúčovým faktorom pri zariaďovaní detskej izby je vhodný výber nábytku a jeho správne usporiadanie.

Pozri aj: 7 rád ako správne uskladniť letné oblečenie na zimu 

Poschodové postele sú praktické a šetria priestor

Dokonca aj v malej detskej izbe je možné vytvoriť priestor nielen pre odpočinok, ale tiež pre hru. Jednoducho vymeňte klasické, masívne postele za poschodový variant. Poschodové postele nemusia byť určené len pre dve deti.

Veľmi zaujímavé sú postele z ponuky Bogart nábytok, ktoré tvoria rozkošný domček. V hornej časti dieťa spí a do spodnej časti sa dá umiestniť písací stolík so stoličkou, poličky s hračkami i úložné boxy. Praktické poschodové postele vyzerajú nádherne a deti ich kvôli dizajnu zbožňujú.

Poschodové postele sú priam nevyhnutnosťou v rodinách, ktoré sa tešia dvom či viacerým deťom. Dve pochodia určené na spánok môžu byť doplnené tretím výsuvným lôžkom v spodnej časti postele. Niektoré varianty poschodových postelí majú v spodnej časti dokonca dva výsuvné boxy, ktoré sú plnou náhradou klasického lôžka.

Odporúčame:  Ako vyčistiť sušičku na bielizeň? Návod pre dokonalé čistenie

Poschodové postele deti milujú nielen kvôli peknému dizajnu, ale tiež pre všestranné využitie. Na vrchné poschodie sa vystupuje po schodíkoch, na ktoré je možné zavesiť hračky a doplnky. Cez deň spodné lôžka slúžia ako priestor na hranie a zábavu. Ideálnejší kúsok nábytku vskutku nenájdete.

Náš tip: U poschodových postelí vždy dbajte na to, aby boli vyrobené z masívneho materiálu a mali kvalitne spracované spoje. Vrchné lôžko musí mať zábranu resp. vyššiu bariéru, aby dieťa z postele nevypadlo. Náhradou poschodovej postele sú znížené modely s výsuvným boxom.

Ergonomický písací stolík a stolička pre školákov

Deti by ste mali viesť už v škôlkarskom veku k tomu, aby sa kresleniu a tvoreniu venovali za písacím stolíkom. Vytvoria si tak správne návyky na neskoršie povinnosti v podobe domácich úloh.

Ak máte jedno dieťa, môžete písací stolík umiestniť pod už spomínanú poschodovú posteľ s voľným spodným priestorom. V opačnom prípade postavte písací stolík k oknu alebo do časti miestnosti, kde si nebude dieťa pri sedení tieniť na pracovnú plochu stolíka.

Funkčné sú stolíky so zásuvkami alebo poličkami na ukladanie kníh a písacích potrieb. Čím je bohatšia členitosť stolíka, tým viac možností vytvoríte pre rozloženia pomôcok a umiestnenie lampičky.

K písaciemu stolíku neodmysliteľne patrí stolička. Najviac praktické sú stoličky na kolieskach s možnosťou nastavenia výšky sedenia, prípadne opierky. Ide o ergonomický nábytok, ktorý sa dá prispôsobiť výške a postave dieťaťa. Pri stolíku musí mať dieťa nohy v pravom uhle a lakte položené na pracovnej ploche.

Vyskúšajte:  Cibuľa: Ako sa dá využiť v domácnosti? Toto by ti ani nenapadlo!

Vytvorte v detskej izbe priestor pre hranie

Aby ste mohli v detskej izbe vytvoriť priestor pre hranie alebo pre pohybové aktivity, kúpte do izby skrine, ktoré sa dajú umiestniť do rohu. Rohové skrine zaberú minimum miesta, ale zmestí sa do nich veľa vecí.

Pre hračky, knihy a dekorácie nájdete priestor na poličkách pripevnených na stenu. Na stenu môžete upevniť aj tabuľu, magnetickú tabuľu, mapy a edukačné pomôcky. Pre najmenších sú určené regály a police v tvare domčekov.

V strede detskej izby položte na zem kusový koberec z bavlny. Niektoré koberce majú pútavé motívy a sú vyrobené v dizajne, ktoré umožňuje deťom na koberci hrať spoločenské hry či jazdiť s autíčkami.

Všetky deti bez rozdielu veku obľubujú rôzne činnosti robiť na zemi a vo vzduchu. Skvelým nápadom je pripevnenie hojdačky alebo rebríka do stropu. Na hračky a iné drobnosti používajte v detskej izbe odkladacie boxy na kolieskach, ktoré sa dajú zasunúť pod stolík alebo pod posteľ.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní