Ako zlepšiť ranné vstávanie? Ranné vtáča ďalej doskáče?!

Ako zlepšiť ranné vstávanie? Ranné vtáča ďalej doskáče?!

„Ráno robí deň” či „Ranné vtáča ďalej doskáče”. Všetky tieto chronicky známe vyhlásenia všetci dobre poznáme, no nie každému sa skoro ráno vstáva naozaj dobre a nie každý tak robí s prehľadom. Niektorí ľudia sú jednoducho noční vtáci, nie ranné vtáčatká, čo je úplne prirodzené. Aj pre týchto jedincov máme dobré správy – ranné vstávanie môže byť i pre vás príjemné. Nasledujte tieto jednoduché tipy!

Snooze a tma sú nepriateľmi

Takmer každý, kto neznáša ranné vstávanie, má namiesto jedného budíka v mobile nastavených budíkov viac, a to v rozmedzí niekoľkých minút od seba. Je však dokázané, že odkladanie budíka je takpovediac zbytočné a určite vám viac odpočinku ani energie nedodá. Prvým krokom k ľahším ránam je teda odloženie budíka čo najďalej od miesta, kde spíte, aby ste naň z postele nedosiahli. Nepriateľom je okrem nevhodného nastavenia budíka aj tma. Hneď, ako sa ráno zobudíte otvorte žalúzie alebo závesy a nechajte dnu prenikať svetlo. Nápomocné môžu byť aj budíky, ktoré vás zobudia pomocou svetla.

Podobná téma: Ako naštartovať svoj deň? Pomôže ti týchto 9 ranných rituálov

prečo neodkladať budík

Zdroj: Shutterstock®

Príjemná ranná rutina

Ak sa chcete naučiť ráno vstávať s radosťou, mali by ste si vždy naplánovat niečo, na čo sa budete tešiť. Pre niekoho to je rituál pri rannej káve a dennej tlači, niekto iný zasa miluje prechádzku v parku či ranný beh. Šport je navyše vynikajúci spôsob ako naštartovať telo a myseľ, preto nie je od veci dať si krátky tréning či jogu. K rannej rutine by mal patriť aj kofeínový nápoj. Ak nepijete kávu, doprajte si zelený alebo čierny čaj, no pamätajte pri tom na to, že šálka kofeínu dokáže naozajstné divy. A tak sa dostávame aj k raňajkám. Počuli ste už, že je to najdôležitejšie jedlo dňa? Preto ich rozhodne nevynechajte.

prečo ráno športovať

Zdroj: Shutterstock®

Čo (ne)robiť pred spaním

Na záver sa dostávame k tomu, ako by mala vyzerať večerná rutina, ktorá jednoznačne ovplyvňuje ranné vstávanie. Pred spaním by ste mali stlmiť všetky svetlá v domácnosti a vypnúť elektroniku. Vynechať by ste mali alkohol, ktorý ranné vstávanie len a len sťažuje. Ak v noci nemôžete spať, pomôcť by mohol melatonín ako výživový doplnok, pretože od toho, ako dobre v noci spíte závisí celé ráno a to, či bude príjemné alebo nie.

- Anketa

MÁTE RADI RANNÉ VSTÁVANIE?

Odpovedalo 18 ľudí  

Vstávanie ani nie, ale ráno je moja najobľúbenejšia časť dňa.
11%
Ranné vstávanie je pre mňa hračka!
44%
Ani áno, ani nie.
11%
Neznášam ho.
33%

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní