Chcete obmedziť plastový odpad? Pomôže vám v tom SodaStream

Chcete obmedziť plastový odpad? Pomôže vám v tom SodaStream

Každý z nás ovplyvňuje planétu svojím dennodenným správaním. Žiť v zdravom a čistom prostredí je v našom spoločnom záujme, no nie všetci k tomu dostatočne prispievame. Množstvo ľudí ešte stále nosí z obchodov balenú vodu v plastových fľašiach, ktoré potom končia ako ťažko rozložiteľný odpad. Rozklad takejto fľaše trvá až 450 rokov. Snažíme sa ich recyklovať, ale najefektívnejším riešením je takýto odpad nevytvárať.

Odporúčame: Ekologické alternatívy plastových fliaš: Využívaš ich aj ty?

SodaStream ekologické fľaše

Zdroj: Shutterstock®

Domáci systém na výrobu sódy

Ekologickú alternatívu prináša značka SodaStream, ktorá ponúka moderný systém na výrobu perlivých nápojov z čerstvej pitnej vody – stačí len otočiť kohútikom. Využívaním vody z vodovodu chránime životné prostredie aj vlastný chrbát od nosenia ťažkých fliaš z obchodu. Len máloktorá krajina sa môže pochváliť tak kvalitnou pitnou vodou ako Slovensko. Prečo ju teda nahrádzať balenou vodou, ktorá stála niekoľko mesiacov v plastových fľašiach v skladoch?

Príprava je pohodlná: v priebehu pár sekúnd vyčarujete z obyčajnej vody lahodný perlivý nápoj. Podľa vlastných preferencií si môžete zvoliť perlivú, jemne perlivú alebo takmer neperlivú vodu, keďže intenzitu bubliniek máte s prístrojom SodaStream vo svojich rukách. Tlaková bombička s CO2 vydrží až na 80 litrov vody a jednoducho ju vymeníte za novú. Určite oceníte praktickosť zariadenia; keďže nepotrebuje prístup k elektrickej energii, môže byť pomocníkom doma i na cestách.

Nadčasový vzhľad prístroja oživí vašu kuchyňu a zároveň sa stane neoddeliteľným doplnkom každého interiéru. Manipulácia s ním je taká jednoduchá, že to zvládnu aj tí najmenší členovia rodiny, pre ktorých bude výroba bubliniek zábavou.

SodaStream fľaša

Zdroj: Shutterstock®

Fľaša na tri roky

Fľaše, ktoré SodaStream spolu s prístrojmi ponúka, sú mimoriadne šetrné k životnému prostrediu, keďže sú vyrobené zo zdravotne nezávadného plastu bez obsahu chemickej látky BPA (Bisfenol A). Fľaša vám bude slúžiť až tri roky, vďaka čomu pomôžete ochrániť našu planétu pred viac ako dva a pol tisíckami PET fliaš ročne. Ak sa chcete s plastmi úplne rozlúčiť, siahnite po sklenenej karafe, ktorá je súčasťou prémiového prístroja SodaStream Crystal White. Ekologická plastová fľaša i sklenená karafa majú hermetický uzáver, ktorý udrží perlivý nápoj dlhodobo čerstvý.

Správnu chuť vášmu obľúbenému nápoju dodáte pridaním čerstvého ovocia či byliniek. Môžete si tiež vybrať z viac ako 20 príchutí koncentrovaných sirupov, ktoré neobsahujú umelé dochucovadlá, farbivá ani sladidlá.

Neprehliadni: Ako bojovať proti plastom? Využi moderné prostriedky!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Lucia Kobíková 04.02.19 18:54

LK
karma
100.00

Niektorí ľudia však kupujú stolovú vodu (nebublinkavú) kvôli tomu aby nemuseli čapovať vodu z kohútika s chlórom. Súhlasím že na bublinky je to fajn ale ako nahradia tú chlórovú vodu. Skôr by som sa zameriavala na to.

  • 0
Odpovedať

Lenka Beranová 05.02.19 16:27

LB
karma
-1.00

Sodastream máme doma a využívame ho.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní