Farba peňaženky a bohatstvo: Ktorá priťahuje peniaze ako magnet?

Farba peňaženky a bohatstvo: Ktorá priťahuje peniaze ako magnet?
  • 12.06.2020
  • Darina Veen-Kaššová

Môže sa zdať čudné alebo povrchné hovoriť o tom, aká má byť farba peňaženky. „Farba peňaženky má význam“ – „To snáď žartujete, nie?“  Napriek pochybnostiam, pokúsme sa na to pozrieť čisto z energetického hľadiska. Keď pochopíme, že všetko okolo nás je energia a peniaze sú vlastne tiež určitou formou energie, možno budeme prekvapení, keď zistíme, že je naozaj dôležité mať peňaženku v najlepšom možnom stave.

Vzťah k peniazom, náš postoj k bohatstvu a hojnosti, schopnosť vidieť a prijímať čo nám vesmír ponúka, naša sebaúcta – to všetko s tým súvisí. Feng Šuej je silný energetický systém, ktorý nám môže pomôcť odstrániť blokády a transformovať negatívnu alebo zablokovanú energiu v prostredí okolo nás. Takže, ak ste pripravení rozmýšľať mimo pragmatických stereotypov – a to dúfam ste, prečo by ste inak skúmali Feng Šuej – tak potom čítajte ďalej.

Pozri aj: TOP potraviny s vysokým obsahom tukov: Privítaj ich vo svojom jedálničku!

aká farba peňaženky priťahuje peniaze

Zdroj: Shutterstock®

Začneme s pochopením, že vaša peňaženka je domovom vašich peňazí. Ak ste vo svojom dome použili Feng Šuej, určite je vám známe, že existujú princípy, ktoré musíme rešpektovať, aby sme vytvárali v našom domove dobrú energiu, poriadok, harmóniu a rovnováhu. Rovnaké princípy sa vzťahujú aj na vašu peňaženku – mala by v nej byť dobrá energia, poriadok a krása.

Poznám veľa ľudí, ktorým peňaženky praskajú vo švíkoch, sú nepekné a ošúchane, plné starých účteniek, fotografií, všakovakých papierikov, nepotrebných lístkov, poznámkových lístočkov atď..  Vyjadruje to zmätok, neporiadok, nedostatok, nesúlad, chaos, jedným slovom nejasnú rozptýlenú energiu.

Presný opak energie, ktorá je potrebná a pripravená prijímať bohatstvo. Uistite sa teda, že vaša peňaženka je pekná, usporiadaná a udržiavajte ju čistú. „Nezaťažujte“ ju položkami, ktoré nepotrebujete. Buďte veľmi opatrní pri umiestňovaní peňaženky, najmä cez noc. Vždy dávajte peňaženku na rovnaké bezpečné miesto, kde ju ľahko a rýchlo nájdete.

Jej vzhľad a dojem nás privádza k druhému bodu – ako si najlepšie vybrať vhodnú peňaženku. Mala by v prvom rade vyhovovať vašim potrebám, byť dostatočne veľká a z kvalitného materiálu.

farba peňaženky a Feng Šuej

Zdroj: Shutterstock®

Ako sa rozhodnúť pre farbu ?

Výber farieb pre čokoľvek, od oblečenia až po autá, je veľmi osobná vec. Ale keďže to skúmame z hľadiska Feng Šuej, mali by sme vedieť, že farba je považovaná za najsilnejší výraz určitej energie. Spomeniem 5 najpopulárnejších farieb pre peňaženku, spolu s ich energetickým významom a vhodnosťou:  

  • Červená farba: Magická farba, ktorá priťahuje bohatstvo, úspech a prestíž. Je to farba prvku Ohňa a Slnka, obľúbená u mnohých fanúšikov Feng Šuej. Červená je však super aktivačná farba, takže musíte mať na pamäti, že môže nabiť vaše pozitívne aj negatívne vlastnosti k peniazom. Verte svojmu úsudku a zistite, či ste pripravení na červenú peňaženku!
  • Tmavo modrá farba: Modrá je farba prvku Vody, ktorý je symbolom hojnosti. Vďaka tomu je tmavá modrá veľmi dobrým a priaznivým výberom. Skvelá voľba je v kombinácii so zlatým kovaním (zapínaním) – stimuluje rastúci príjem.
  • Čierna farba: Čierna je tiež farbou prvku Vody, takže je vynikajúcou voľbou pre farbu peňaženky. Okrem toho je čierna farba symbolom moci, autority, prestíže a elegancie. Vhodná pre tých, ktorým záleží na úspechu v kariére a v podnikaní.  
  • Hnedá farba: Hnedá je pravdepodobne najobľúbenejšia farba peňaženky (po čiernej), pretože existuje tak veľa krásnych kožených materiálov v rôznych odtieňoch, vďaka ktorým si môžeme vybrať, čo nás najviac osloví. Hnedá je farba prvku Zeme, podporuje istotu a stabilitu, vhodná pre tých, ktorí chcú ušetriť peniaze.  
  • Zelená farba: Zelená je prvkom Dreva a je teda vynikajúcou farbou pre nové začiatky, nové príležitosti, nápady, sviežosť, otvorenosť a pripravenosť začať odznovu bez ohľadu na minulosť. Vhodná pre tvorivých umelcov a kreatívne podnikateľky. 

Peňaženky nájdeme i v mnohých iných farbách: od bielej po striebornú, zlatú a ružovú, ako aj kombináciu rôznych vzorov. Všeobecne platí, že čím je farba tmavšia a intenzívnejšia, tým silnejšia je jej ochranná energia. Napríklad červená alebo tmavo ružová peňaženka je vždy lepšou voľbou vo Feng Šuej ako biela, svetlohnedá alebo svetlá farba.   

Zhrnieme to na zaver - udržiavajte v peňaženke poriadok, noste v nej iba to, čo potrebujete a majte v tom jasný systém! Pre priaznivú energiu si vyberte tie najlepšie farby a materiály a dobre sa o svoju peňaženku starajte!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

5 komentárov

Mária Chromíková 12.06.20 08:12

MC
karma
109.00

Pre mňa ešte nevynašli farbu peňaženky, ktorá by pritiahla peniaze do tej mojej.

  • 6
Odpovedať

Katarína Konečná 12.06.20 09:40

KK
karma
105.00

myslím si, že na farbe peňaženky nezáleží

  • 0
Odpovedať

Mária Reibergerová 13.06.20 09:36

MR
karma
104.00

mám rada červené peňaženky

  • 1
Odpovedať

Mária Maxianová 13.06.20 17:09

MM
karma
100.00

tak toto sú mi veci.... ja som zemský živel

  • 1
Odpovedať

Jana Komadová 31.10.20 21:44

JK
karma
100.00

Mám červenú peňaženku no peniaze z nej utekajú

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní