Tie sú ale roztomilé! Toto sú najkrajšie psy zmiešaného plemena

Tie sú ale roztomilé! Toto sú najkrajšie psy zmiešaného plemena

Niektorí ľudia si pri výbere šteniatka potrpia na to, aby bolo čistokrvné, z dobrého chovu a malo potrebné papiere. Pravdou však je, že aj psy zmiešaného plemena majú niečo do seba. Podľa chovateľov vedia byť oveľa zdravšie ako čistokrvné psíky, sú často unikátne v povahe i v temperamente. Azda sa ani nemusíme pozastavovať nad tým, že mixované psíky vedia dať rovnako veľa lásky ako tie papierové, a to je predsa pre väčšinu majiteľov alfa aj omega.

Nekupuj, adoptuj

Ak rozmýšľate nad rozšírením svojej famílie o štvornohého miláčika, mali by ste si dobre premyslieť, aký psík sa do vašej rodinky hodí najviac. Do úvahy by ste pri tom mali podľa chovateľov vziať všetkých členov rodiny, dostupný priestor a dokonca aj už existujúcich domácich zvierat. Následne by ste mali dôjsť k tomu, či je nutné kupovať papierového psíka alebo by vám stačil psík zmiešaného plemena, hoci aj z útulku. Iniciatíva „Nekupuj, adoptuj" je v súčasnosti veľmi rozšírená a ak si šteniatko či psíka adoptujete, môžete mu dokonca zachrániť život. Nepodporujete tak ani chovné stanice určené len na reprodukciu psíkov a ich často ilegálny predaj. A ak si pozriete našu galériu najkrajších psíkov zmiešaného plemena určite nám dáte za pravdu, že mixované psy sú naozaj nádherné a unikátne.

- TOP 10 PSOV ZMIEŠANÉHO PLEMENA
1 z 10

Sibírsky retríver

Retríver je veľmi populárny psík, ktorý je rozšírený v mnohých domácnostiach po celom svete. Nie je preto prekvapením, že sa ho snažia chovatelia ozvláštniť. Toto je mix retrívera so sibírskym huskym. Ide o vzrastovo menšieho psíka, možno vhodnejšieho do menšej domácnosti.

Zaujme ťa: Ako na zvieracie chlpy na sedačke, podlahe či koberci? Toto je povinná výbava!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Ľubica Šťastná 18.05.20 07:09

ĽŠ
karma
100.00

Roztomilé zmiešané plemená!

  • 0
Odpovedať

Simona Záhumenská 19.05.20 21:23

SZ
karma
93.00

Naozaj rozkošné psíky. K týmto roztomilým chlpáčom patrí napríklad ešte aj Cavachon, čo je kríženec plemien Bichon Frise a Cavalier King Charles Spaniel.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní