Tvar nosa a osobnosť: Črta, ktorá prezradí aj to, čo ani ty nevieš!

Tvar nosa a osobnosť: Črta, ktorá prezradí aj to, čo ani ty nevieš!

Už po mnohé roky ľudia študujú rôzne črty tváre alebo tela, na základe čoho odhaľujú osobnosť človeka. Samozrejme, akékoľvek podobné psychologické štúdie trvajú celé roky. Nie je totižto možné len na základe jedného človeka určiť osobnosť množstvá ľudí po celom svete s podobnom črtou. Tentokrát sa výskumníci zamerali na vystupujúcu časť našej tváre, a to nos.

Ak si porovnáte nos so svojim partnerom alebo susedkou, tak môžete vidieť, že každá máte iný tvar nosa. Niektorí majú namiesto špičky guličku a iní zase kocku. Už len týmto sa od seba odlišujeme. Ale čo o človeku vypovedá dlhý nos alebo malý noštek?

Každý nos je iný, no s určitosťou môžeme povedať, že každý je aj výnimočný. Aj keď medzi nami nájdeme takých, ktorí nie sú s touto proporciou tváre úplne spokojní. Preto plastické operácie nosa sú na bežnom poriadku. Čo však odhalila štúdia z roka 2013, ktorá bola zverejnená v časopise Journal of Craniofacial Surgery?

Pozri aj: Tichý zabijak! Ako odhaliť plesne v tele a ako sa ich zbaviť?

typy nosov

Zdroj: Shutterstock®

Čo prezrádza tvar nosa o osobnosti človeka?

Údajne to sedí úplne presne. Tvar nosa prezrádza o osobnosti človeka množstvo informácii, o ktorých možno ani jeho majiteľ nevie. Aká je teda charakteristika osobnosti človeka podľa typu a tvaru nosa?

  • Ľudia s dlhými nosmi – údajne sú ambiciózni a veľmi pracovití. Sú to perfekcionisti na správnom mieste, ktorý dávajú pracovný život do popredia a súkromný život je pre nich skôr druhoradý.
  • Ľudia s krátkym nosom – sú to citlivky, no na druhej strane patria k lojálnym osobnostiam. Na rozdiel od ľudí s dlhými nosmi, do popredia dávajú svoju rodinu, a to aj na úkor svojej úspešnej kariéry.
  • Ľudia so špicatými nosmi – perfektný finanční poradcovia, ktorí sa v tejto sfére nikdy nestratia. Vedia múdro zaobchádzať s peniazmi, no na druhej strane majú problémy so záväzkami.
  • Ľudia s veľkými nozdrami – milujú peniaze, no radšej než by si ich ušetrili, tak ich míňajú. Sú spoločenskí, komunikatívni a radi vymetajú všetky obchody.
  • Ľudia s malými nozdrami – sú to milovníci rodiny, ktorú nedokážu nikdy zradiť. Blaho rodiny je pre nich dôležitejšie, než všetko ostatné.
  • Ľudia s krivým nosom – ide predovšetkým o ľudí s hrbolčekom na nose alebo jeho vykrivením do strany. Takíto ľudia sú nepredvídateľní a často zápasia s emocionálnymi výkyvmi. Uplatnenie však nájdu v umeleckej sfére.
čo prezrádza nos o človeku

Zdroj: Shutterstock®

„Horenos alebo dolenos“?

Aj to, či špička vášho nosa smeruje nahor alebo nadol, môže o vás čo-to prezradiť. Nos so špičkou smerujúcou dole je príznačný pre náladových a temperamentných ľudí, ktorí sa dokážu zmeniť z minúty na minútu.

Nos smerujúci smerom hore zase vypovedá o nebojácnosti a dravosti človeka. Na druhej strany sú takéto osobnosti zahľadené len do seba a všetko využívajú len vo svoj prospech.

- Anketa

STE SPOKOJNÍ S TVAROM SVOJHO NOSA?

Odpovedalo 215 ľudí  

Áno, mám rád/rada svoj nos
55%
Chcelo by to malú úpravu
22%
Nie, vôbec sa mi nepáči
23%

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní