VIDEO: Bylinná vaginálna náparka – čo to je a ako sa používa pri pôrode a ženských problémoch?

VIDEO: Bylinná vaginálna náparka – čo to je a ako sa používa pri pôrode a ženských problémoch?

Naparovanie nosných dutín nad hrncom s vriacou vodou pozná asi každý z nás. Je to skvelý spôsob, ako uvoľniť dýchacie cesty pri nádche a prechladnutí. Podobne prastarou metódou na starostlivosť o telo a podporu liečby rôznych neduhov, ktorú poznali aj naši predkovia, je takzvaná ženská bylinná náparka alebo vaginálna náparka. 

Naparovanie intímnych partií nie je žiadnou novinkou, poznali to už naše prastaré mamy, ale časom sa na to zabudlo. A prečo je to vlastne dobré? Aké benefity to žene prináša? Naparovanie intímnych partií v prvom rade danú oblasť prehrieva, čo má priaznivý vplyv napríklad pri pôrode. Avšak, naparovanie sa nad horúcou vodou s rôznymi bylinkami môže byť osožné aj pri rôznych intímnych problémoch, napríklad pri často sa vyskytujúcich vaginálnych mykózach. 

O vaginálnej náparke nám do redakcie prišla viac prezradiť Lucka Vančo, pôrodná dula, laktačná poradkyňa a sprievodkyňa žien k pôrodom a po pôrode. Prezradí nám, kedy a ako sa vaginálna náparka používa, ako dokáže pomôcť žene v závere tehotenstva i počas pôrodu a mnoho ďalšieho. Prípadne otázky môžete zanechať nižšie v komentároch. Želáme príjemné sledovanie!

Zisti viac o vaginálnej náparke v našom videu:

Bylinné zmesi a pomôcky na prípravu ženskej bylinnej náparky nájdete aj na www.oleum.sk

- Anketa

UŽ SI POČULA O VAGINÁLNEJ NÁPARKE?

Odpovedalo 13 ľudí  

Áno, poznám to a aj som ju používala.
15%
Áno, ale ešte som to neskúšala.
23%
Nie, nevedela som, že niečo také existuje.
62%

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Anežka Turčiková 19.12.23 21:50

karma
-1.00

Naparky su fajn pomocka, treba skusat co komu vyhovuje. Masaz hradze,anibal, naparky...posilnovanie panvoveho dna roznymi cvikmi.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní