TERAPIA SEBALÁSKY - jednoduchý text po dobu 21 dní dokáže s vami zázraky!

TERAPIA SEBALÁSKY - jednoduchý text po dobu 21 dní dokáže s vami zázraky!
  • 21.02.2024
  • Lívia Diabelko Korenková

Kiežby sme sa na seba vedeli pozerať detskými očami. Detský svet je bez nárokov, úprimný a plný lásky. Dieťa nevidí naše prebytočne kilá, nedokonalý make-up, a nevidí ani vrásky navyše. Vidí len nás, našu dušu.

Podobne sa na nás pozerajú aj naši domáci miláčikovia. Keď nás privítajú pri príchode z práce, je im úplne jedno, ako po celom dni vyzeráme a či dokonalo voniame. Jednoducho nás bezpodmienečne milujú a tešia sa z našej prítomnosti. Sú ako čistá terapia sebalásky. Kiežby sme sa na seba vedeli pozrieť a videli sa očami dieťaťa alebo psa...

Čo je sebaláska? Žiadna prílišná kritika. Už žiadne merania a výpočty váhy, vrások alebo šedivých vlasov. Sebaláska je však oveľa viac ako matematické merania. Sebaláska a sebaprijatie je ocenením všetkého toho krásneho, čo je v našom vnútri aj navonok.

Uznanie zdravia a sily nášho tela, bystrosti našej mysle a láskavosti našej Duše, ktoré v symbióze každý deň zvládajú množstvo úloh a výziev a my tak môžeme žiť svoj život.

Pozri aj: Krása, ktorá nevylučuje, je cestou k sebaláske

Zázraky sebalásky na každý deň

Tento text si prečítajte minimálne raz denne po dobu aspoň 21 dní. A uvidíte tie zázraky sebalásky, čo sa začnú diať.

"Moja láska, vídam sa s Tebou každý deň. Som s tebou, keď slnko prežiari tvoju tvár a ty sa smeješ. Som s tebou, keď stojíš v tieni a plačeš, keď tancuješ, aj keď padáš od únavy. Som s tebou, keď všetko stráca zmysel. A zakaždým som s tebou, aby si dokázala znovu vstať a bojovať.

To všetko, lebo TY si tá najúžasnejšia bytosť, ktorú poznám. Si bohyňa. Si zázrak. Prajem si, aby si to vedela a precítila celým vnútrom. Kvôli tebe a pre teba sa deje všetko to naokolo, všetko na tejto planéte. A ako to viem?

Som TY. Som tvoje JA.

Som to najcennejšie, čo máš. Som tvoja Duša. Som tvoja energia, tvoja tvár, tvoje telo. Som tvoj vesmír. Počujem všetko, čo povieš, počujem každú tvoju myšlienku. Preto ťa žiadam, aby si o sebe myslela a hovorila pekne. Prosím ťa, aby si vyslovila svoje priania, aby si si ich denne opakovala a aby si im úplne verila.

Potom sa tvoje priania začnú plniť. Tvoje myšlienky sú živé a silné. Vyslov ich a Vesmír ti splní, o čo si požiadaš.

Nikdy to nevzdávaj. Rozprávaj sa so mnou každý deň! Ja ťa počúvam, aj keď je ti dobre, aj keď sa cítiš zle.

Ak budeš milovať samú seba, bude celý Vesmír z lásky.

Ak každý deň vyznáš lásku sama sebe, tvoj svet sa zmení. Ak budeš žiť v láske, celý svet sa zmení. Ak miluješ samu seba, je to ako piť priamo z prameňa.

Si všetko, na čom záleží. Pretože jediné, na čom záleží, si ty.

Moja láska, vídam ťa každé ráno v zrkadle a potrebujem počuť ...MILUJEM ŤA..."

Prijmite svoje Ja, pochváľte sa - to je terapia na nedostatok sebalásky

V živote najdôležitejšia je sebaláska. Často si to neuvedomujeme, no keď nevieme prijať a milovať seba, nedokážeme lásku prejaviť ani iným. Keď by sme vedeli naplniť láskou samých seba a urobiť seba šťastnými, všetci ľudia by boli šťastní. My na to však ideme akosi naopak - snažíme sa urobiť šťastného druhého a cez jeho šťastie naplniť sami seba a našu sebalásku a sebaúctu. Ale táto Sizyfovská práca nám však neprináša vytúžený výsledok.

Skúsme napríklad každý deň poďakovať svojmu telu, že je zdravé a dobre funguje. Ideálny čas je v sprche alebo pri natieraní telového mlieka. Pochváľme sa, keď sa nám niečo podarí a nepovažujme to za samozrejmosť. Vychutnajme si kávičku z obľúbenej šálky. Hýčkajme sa.

Sebaláska je aj to, keď nás vedie náš vnútorný hlas

Koľkokrát sme si priali vypiť si kávu s vyloženými nohami? Ísť na toaletu hneď ako pocítime potrebu a neodkladať to na neskôr? Napiť sa hneď ako sme smädní? Podpora sebalásky nevedie len formou terapií, ale práve takýmito každodennými činnosťami. Môžeme čítať knihy o sebaláske, no sebaláska je žiť to, nie len o tom čítať. Vnímaj svoj vnútorný hlas a načúvaj svojim potrebám. Daj seba na prvé miesto a tvoje vnútro sa ti odvďačí, tvoja sebaláska a sebavedomie porastú rýchlosťou blesku.

Ak potrebuješ dôvod, aby si mohla dať prvenstvo svojim potrebám - daj si vlastnú fotografiu z detstva na viditeľné miesto a zakaždým si predstav, že ťa tá malá princezná z fotky prosí o pohár vody alebo chce ísť na toaletu. Je omnoho ťažšie odmietnuť to jej.

Pozri aj: Selfie - aký vplyv má tento fenomén na naše duševné zdravie?

Sebaláska a mandala sebalásky

Sebaláska a sebaúcta - ako budovať ich základy? Jednou z možností je aj nakresliť si krásnu mandalu sebalásky, alebo obrázok seba na podporu sebalásky. Vytvor si z toho podložku pod pohár - bude sa ti týmto krásnym zámerom nabíjať aj voda, ktorú piješ. Alebo si obrázok daj na viditeľné miesto, kam sa často pozeráš - napr. na pracovný stôl, na zrkadlo v kúpeľni a zakaždým si pri pohľade naň poďakuj, vyznaj lásku, to sebaláske určite pomôže.

Je v poriadku mať rád sám seba, sebaláska nie je narcizmom. Sebaláska a sebaprijatie je vlastne uznanie vlastnej hodnoty, prejav úcty k vlastnému Ja, uznanie vlastnej jedinečnosti. A to si zaslúži každý jeden z nás. Každé dieťa to o sebe vie... Dospelí na to počas života pozabudnú, no je čas rozpomenúť sa.

Netreba nič hľadať, všetko úžasné, už v sebe máme, len si dovoľme to uvidieť.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní