Ako osláviť Silvestra doma? Máme pre teba niekoľko skvelých tipov!

Ako osláviť Silvestra doma? Máme pre teba niekoľko skvelých tipov!
  • 26.12.2020
  • Michaela Kožáková

Záver roka 2020 sa nezadržateľne blíži. Tento rok nebol možno taký, ako by sme si priali, ale predsa len sa končí a my so zvedavosťou (niekto s obavami a strachom) čakáme, čo prinesie ten nasledujúci. Nebuďme však negatívni, i keď tento rok nebol tým najideálnejším, pre mnohých z nás bol úspešným v súkromnom či kariérnom živote. A vždy je predsa dôvod na oslavu. Aspoň na takú malú. 

Tohtoročný Silvester bude iný. Žiadne veľké párty na námestiach, podniky praskajúce vo švíkoch, poriadne chatovačky s partiou, večierky. Čo budete určite tento Silvester potrebovať je poriadna misa pukancov, skvelý internetový signál, obľúbenú fľašu vína, chutné jednohubky a teplú deku. Vďaka koronavírusu budeme oslavovať doma, so svojou rodinou či blízkymi. A viete čo, na tom nie je predsa nič zlé. Práve naopak! Niektorí z nás práve preferujú trávenie silvestrovského večera doma, bez nejakých bujarých osláv. 

Spravte si aj vy pekný a výnimočný Silvester doma. Prinášame vám niekoľko nápadov, ako si ho vychutnať s tými najbližšími.

Pozri aj: Orechové cookies s kúskami čokolády: Neodoláš im ani na Vianoce!

Deti

Zdroj: pinterest.com

Čo s deťmi?

Posledný deň v roku s deťmi môže byť naozaj veľmi zábavný. Samozrejme, najjednoduchšie riešenie je uložiť ich o ôsmej večer do postele a tváriť sa, že je to len ďalší obyčajný deň alebo prehodiť hodiny o pár hodín a potom v pokoji osláviť ten dospelácky Silvester.

Spravte si s vašimi deťmi vzrušujúci deň plný aktivít. Začnite deň prípravou dobrôt, chlebíčkov, slávnostnej večere, pri ktorej vám budú pomáhať i vaše ratolesti. Upečte pizzu, nachystajte detské šampanské, prestrite stôl. Povystrihujte papierové reťaze, namaľujte obrázky a urobte si silvestrovskú výzdobu. 

Vyberte niekoľko filmov a pustite sa do filmového maratónu. Zahrajte si spoločenské hry. Dajte si predsavzatia do nového roka, napíšte, nakreslite na papier aktivity, ktoré by ste chceli skúsiť, miesta, ktoré by ste chceli vidieť a pripnite ich na chladničku. Prekvapte svoje deti niečím netradičným. Napríklad vytiahnite spacie vaky a urobte si stanovačku priamo vo vašej obývačke. Pripravte s deťmi párty masky, klobúky či kostýmy a tancujte v nich na obľúbené pesničky. 

Nachystajte s deťmi košíky alebo malé balíčky s koláčmi, cukríkmi a inými pochúťkami, pridajte odkaz s novoročným prianím a obrázkom, a nechajte ich susedom pred dverami ako milú pozornosť. 

Pred polnocou zapáľte niekoľko prskaviek a odpočítavajte spolu posledné sekundy starého roka. 

Romantika

Zdroj: pinterest.com

Romantika v teple domova

Silvester nemusí byť len o zábave, ale i o romantike. Spravte si so svojím partnerom súkromné SPA u vás doma, prichystajte večeru pri sviečkach s vašimi obľúbenými špecialitami. Začnite deň raňajkami do postele, voňavou kávou alebo horúcou čokoládou. Vyskúšajte nové jedlá, slávnostne sa oblečte a tancujte na vaše piesne. Urobte si s partnerom časovú kapsulu, ktorá vám bude pripomínať všetky špeciálne chvíle. Vezmite plechovicu, škatuľu a uložte do nej napríklad na papieri napísanú prvú SMS správu, lístok z kina z vášho prvého rande, letenku z vašej spoločnej dovolenky. Každý rok na Silvestra ju otvorte a spomínajte na vaše jedinečné momenty. 

Naplánujte si výlety, dovolenku, dajte si predsavzatia, zavolajte svojej rodine a priateľom. Ak máte balkón, zababušte sa pred polnocou do huňatej deky, pozorujte hviezdy, vypustite balón šťastia. 

Trávite silvestrovský večer i so starými rodičmi? Spýtajte sa ich, ako oni oslavovali Silvestra a pripravte im ho. Prekvapte ich tradičnými jedlami, potešte ich malou drobnosťou. Otvorte album s fotkami a nostalgicky spomínajte na staré čase, počúvajte ich príhody z detstva. Pozrite si spolu starý film, zatancujte si a užite si tieto krásne chvíle.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

5 komentárov

Ľubica Šťastná 27.12.20 07:46

ĽŠ
karma
100.00

Tohtoročný Silvester bude naozaj pre mnohých iný. Dobré nápady, ako si ho vychutnať s tými najbližšími!

  • 1
Odpovedať

Elena Švachová 27.12.20 20:52

karma
109.00

Áno,bude iný a my ho strávime doma a možno si ho spravíme aj podľa rád v tomto článku ;)

  • 2
Odpovedať

Kristína Sekeráková 29.12.20 15:51

KS
karma
133.00

Osobne najradšej trávim Silvestra doma s rodinkou, takže pre mňa iný nebude :-)

  • 1
Odpovedať

Anton Marek 18.03.21 22:29

karma
127.00

podľa mňa sa Silvester preceňuje

  • 0
Odpovedať

Jozef Klement 07.06.21 13:56

JK
karma
-1.00

Zaujímavý článok :) My sme osobne tento rok s kamošmi oslavovali tak online :D všetci sme celkom vášnivý hráči pokeru, tak sme si založili roomku na telefonovanie, hrali sme poker na a spolu trošku popili a bavili sa :D nebolo to nič extra, ale viac nám situáicia nedovolila

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní