Najkrajšie filmy pre najmenších: Srdcovky detí, ale aj dospelých

Najkrajšie filmy pre najmenších: Srdcovky detí, ale aj dospelých

Filmový priemysel je v súčasnosti vo svojom najväčšom rozkvete. Čo týždeň, to niekoľko premiér v kinách, o filmy teda nie je núdza. A to ani o tie detské, ktoré pribúdajú rýchlosťou svetla. Ak však chcete, aby vaše deti poznali klasiky, pustite im tento zoznam, v ktorom nájdete najkrajšie, no staré filmy pre najmenších. Dajte nám vedieť v komentároch, či ich vaše ratolesti majú v odškrtnuté všetky!

Snehulienka a sedem trpaslíkov

Adaptácií filmu o kráske so snehobielou pleťou, ktorá sa pred zlom skrývala u trpaslíkov, je neúrekom. Najkrajšia je však úplná klasika z roku 1937. Žiadnych lovcov ani prehnané prídavky tu nehľadajte. Len čiernovlásku, ktorú znenávidela macocha pre jej krásu a chcela ju otráviť jablkom. To všetko za prítomnosti milých malých človiečikov so smiešnymi menami a, samozrejme, princa, ktorý na konci zachráni celú situáciu. Láska zvíťazila nad zlom, a to je to, čo chceme ukázať našim deťom v útlom veku.

Zaujme ťa: Čo má dieťa vedieť pred nástupom do škôlky? Ide o tieto zručnosti

Willy Wonka a továreň na čokoládu

Príbeh o Willym Wonkovi, ktorého stvárnil vo filme o továrni na čokoládu sám Johny Depp, pozná azda každý. Ale videli vaše deti pôvodnú verziu z roku 1971? Určite stojí za to. Nechýbajú zlaté kupóny, výhercovia návštevy továrne a ich nečakané dobrodružstvo v tajomnej výrobni najobľúbenejšej sladkosti na svete. Vo filme vaše ratolesti zistia aj to, prečo je dobré uchovať si v sebe skromnosť a ctiť si rodinu nadovšetko.

E.T. – Mimozemšťan

Rok 1982 priniesol na filmové plátna aj príbeh o mimozemšťanovi menom E.T. Jeho priateľstvo s malým pozemšťanom je azda najikonickejšie, preto by ho vaše deti mali dokonale poznať. E.T. a chlapec Elliot sa stanú najlepšími kamarátmi, ktorí by za seba položili aj to najcennejšie – život.

Kráska a zviera

Aj keď bola Emma Watson podarenou kráskou vo filme Kráska a zviera, určite dbajte na to, aby vaše deti poznali disneyovskú klasiku z roku 1991. Rozprávka o dievčine, ktorá sa ocitne v zámku zvieraťa a nečakane sa doňho zamiluje, a to nie pre jeho vzhľad ale pre jeho srdce. Deti film naučí nesúdiť knihu podľa obalu, čo sa im určite v živote zíde.

Inšpirácia pre teba: Ani ty nemôžeš spávať? Skús tieto osvedčené čaje na spánok!

Mary Poppins

Len nedávno sa do kín dostal film Návrat Mary Poppins, no ak ste ho videli, určite budete súhlasiť, že na originál zo šesťdesiatych rokov nemá. Muzikál o kúzelnej opatrovateľke vás chytí za srdcia a deti naučí, že hoci aj na pohľad nudná a otravná povinnosť môže byť zábavou.

- Anketa

KTORÝ Z UVEDENÝCH FILMOV MÁTE NAJRADŠEJ?

Odpovedalo 56 ľudí  

Snehulienku, to je jasné.
54%
E.T. je klasika.
18%
Kráska a zviera je najkrajší príbeh.
11%
Mary Poppins.
9%
Willy Wonka je úžasný!
9%

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

6 komentárov

Lucia Šeptáková 30.04.19 05:46

karma
108.00

Rada si pozriem rozprávku,majú svoje čaro..

  • 0
Odpovedať

Ľubica Šťastná 30.04.19 07:30

ĽŠ
karma
100.00

Srdcovky naozaj nielen detí, ale i dospelých!

  • 0
Odpovedať

Mária Chromíková 30.04.19 10:27

MC
karma
109.00

Aj v dospelosti sa môže človek ponoriť do sveta rozprávok a opäť prežiť svoje detské sníčky.

  • 0
Odpovedať

Jana Tonhauserová 30.04.19 12:32

karma
104.00

Zabudli ste na Popolušku, najkrajšiu vianočnú rozprávku

  • 0
Odpovedať

Mária Maxianová 30.04.19 18:31

MM
karma
100.00

u nás doma boduje Snehulienka

  • 0
Odpovedať

Simona Záhumenská 30.04.19 21:21

SZ
karma
93.00

Kráska a zviera je srdcovka :-)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní