Bavil ťa seriál Dva pol chlapa? Tu sú fakty a zaujímavosti o seriáli, ktoré ti možno unikli

Bavil ťa seriál Dva pol chlapa? Tu sú fakty a zaujímavosti o seriáli, ktoré ti možno unikli

Patríte k milovníkom seriálov? Nuž, do dnešnej doby bolo vytvorené nespočetné množstvo seriálov rôzneho druhu, a tak je prakticky nemožné, aby sme si medzi nimi nenašli aspoň jednu srdcovku. V ponuke máme detektívne, mysteriózne či akčné seriály, seriály o ženských témach a klasické telenovely, historické, detské, kreslené či tínedžerské seriály alebo aj seriály z lekárskeho prostredia.

Zabudnúť nemožno ani na veľmi obľúbenú kategóriu, a to komediálne seriály. Tie sú skvelou voľbou na akési „vypnutie“ a, samozrejme, pobavenie po uponáhľanom alebo ťažkom dni v práci. K celosvetovo veľmi úspešným komediálnym seriálom patrí bez pochýb aj Dva a pol chlapa (v origináli Two and a Half Men) v hlavnej role s Charlie Sheenom, ktorý stvárnil Charlieho Harpera, bohatého playboya z Malibu živiaceho sa skladaním reklamným piesní. 

Dej seriálu sa točí nielen okolo Charlieho, ale aj jeho zlomeného rozvedeného brata bez peňazí Alana Harpera (Jon Cryer) a jeho syna Jakea Harpera (Angus T. Jones), Charlieho synovca. Ako vieme, Sheena neskôr v seriáli nahradil Ashton Kutcher, ktorý hral postavu miliardára Waldena Schmidta.

Sitkom Dva a pol chlapa môžeme i doteraz zahliadnuť na niektorých slovenských či českých televíznych staniciach, stále má svojich fanúšikov. Poďte sa pozrieť spolu s nami na rôzne fakty a zaujímavosti o seriáli, ktoré ste možno ani netušili. 

Charlie Sheen

Zdroj: instagram.com/two_and_a_half_men_official

Bol v každej epizóde

Hlavnú rolu v seriáli Dva a pol chlapa hral Charlie Sheen ako Charlie Harper, no ak si myslíte, že práve on bol prítomný v každej časti seriálu, tak ste na omyle. Ako sme spomenuli v úvode, v neskorších sériách Sheena nahradil Ashton Kutcher. V každej jednej epizóde každej série sa objavila iná postava, a to jeho brat Alan, teda herec Jon Cryer, ktorý pri nakrúcaní strávil 12 rokov. Druhým hercom, ktorý sa objavil v každej časti od svojho nástupu, bol Ashton Kutcher ako Walden Schmidt.

Kto mal nahradiť Sheena?

Veľakrát sa stáva, že sa s odstupom času dozvieme, že nejakú postavu v seriáli alebo filme mal hrať iný herec, no ponuku z určitých dôvodov, osobných či profesijných, skrátka odmietol. A rovnako sa stáva, že niektoré postavy bývajú preobsadené. Charlieho Sheena kvôli viacerým problémom zo seriálu vyhodili a uvažovalo sa nad tým, že ho nahradí Hugh Grant. Ten však nakoniec ponuku odmietol, pretože sa nechcel nadlho upísať tomuto projektu a údajne bol aj problém so scenárom – tvorca žiaden nemal a Grant nechcel, takpovediac, kupovať mačku vo vreci. 

Názvy epizód nie sú náhodné

Samozrejme, názov epizódy nejakého seriálu nikdy nebýva, takpovediac, od veci a vždy nejako súvisí s tým, čo sa bude v danej časti diať. No viete, ako nazývali jednotlivé časti seriálu Dva a pol chlapa? Každý diel bol nazvaný úryvkom nejakej repliky v scenári. 

Mladší alebo starší brat?

Herec Jon Cryer ako Alan Harper hral v seriáli Dva a pol chlapa mladšieho brata Charlieho Harpera. Zaujímavosťou je, že v skutočnosti je herec Cryer starší ako Charlie Sheen. Nie však oveľa. Obaja sa narodili v roku 1965, avšak Cryer už v apríli a Sheen až v septembri. O hercovi Johnovi Cryerovi vám môžeme prezradiť ešte jednu zaujímavosť týkajúcu sa seriálu Dva a pol chlapa. V priebehu rokov herec postupne strácal vlasy, čo v sitkome ale nebolo vidieť, keďže to maskéri úspešne zakryli. 

Čo by bol seriál Dva a pol chlapa bez Jakea

Aj vám sa páčila postava malého Jakea Harpera, synovca Charlieho, ktorá sa postarala o množstvo vtipných momentov seriálu? Jakea stvárnil Angus T. Jones, ktorý mal v začiatkoch seriálu okolo 10 rokov a nasledujúce roky, takpovediac, so seriálom rástol. V posledných sériách sa už viac neobjavoval. Malý herec však bol údajne prvou voľbou režiséra pre túto úlohu. Zapáčil sa mu vo filme The Rookie z roku 2002. Pozval ho na kasting a hneď aj obsadil. 

Pozri aj: ​Tajomstvo nestarnúcej krásy odhalené! Speváčka Cher prezradila, čo sa skrýva za jej mladistvým vzhľadom

Jake Harper

Zdroj: instagram.com/two_and_a_half_men_official

Už si spolu zahrali

Bežne sa stáva, že niektorí herci sú viackrát obsadení do tých istých projektov, a tak sa pri natáčaní seriálov alebo filmov stretnú aj viackrát. Aj Charlie Sheen a Jon Cryer, teda herci stvárňujúci dve hlavné postavy seriálu, už spolu hrali pred natáčaním Dva a pol chlapa. Hovorí vám niečo ikonická paródia Horúce strely z roku 1991, ktorá paroduje napríklad filmy Top Gun alebo Tanec s vlkmi, Superman či Flashdance? Tak v tomto filme si zahrali obaja herci z Dva a pol chlapa. 

Krásny Charlieho dom a ešte krajší výhľad

Charlie Harper mal v seriáli Dva a pol chlapa veľmi pekný dom na pobreží v Malibu. Kto by odmietol také bývanie? Ak vám priestory tohto domu, v ktorom sa odohrávala podstatná časť seriálu, boli vždy povedomé, tak vedzte, že seriál sa natáčal v upravených kulisách sitkomu Laverne a Shirley zo 70. rokov. To ale nie je všetko. Výhľad na oceán z terasy Charlieho domu nie je, žiaľ, skutočný. Celý čas sme sa v seriáli pozerali na plátno s fotografiou. 

Ďalšie zaujímavosti o seriáli Dva a pol chlapa:

  • Alan Harper platil exmanželke Judith výživné na Jakea vo výške neuveriteľných 3 875 dolárov mesačne.
  • Čím sa živila Alanova exmanželka Judith? To v seriáli nebolo nikdy povedané.
  • Jedinou skutočnou rekvizitou v kuchyni Charlieho domu bola chladnička. Pri každom natáčaní bola plná jedla.
  • Hoci sa Charlie Harper živil skladaním reklamných zvučiek, v skutočnosti Charlie Sheen na klavíri hrať nevie. 
  • Kým Charlie Sheen dostal za jednu časť seriálu asi 1,8 milióna dolárov, jeho nástupca Ashton Kutcher mal honorár asi 750 tisíc dolárov za jednu časť.
  • V seriáli Dva a pol chlapa sa objavil aj otec Charlieho Sheena, herec Martin Sheen. Hral otca susedky Rose. 
  • Veľmi obľúbenou postavou seriálu bola chyžná Berta, ktorá sa najskôr mala objaviť na obrazovkách len dočasne. Avšak, diváci si ju zamilovali, a tak hrala nakoniec vo všetkých sériách. 
- Anketa

PÁČI SA VÁM SERIÁL DVA A POL CHLAPA?

Odpovedalo 543 ľudí  

Sledoval/a som ho, no jedno zhliadnutie seriálu mi stačilo.
1%
Áno, s radosťou si nejaký diel pozriem kedykoľvek.
99%
Pozeral/a som pár častí a seriál ma nezaujal.
0%
Tento sitkom som nikdy nevidel/a.
0%

Zdroj foto z úvodnej koláže: instagram.com/two_and_a_half_men_official


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní