KVÍZ: Najznámejšie seriály a seriálové postavy – poznáš všetky?

KVÍZ: Najznámejšie seriály a seriálové postavy – poznáš všetky?

U mnohých patrí k predstavám pohodového večera okrem iného aj posedenie pri dobrom filme, prípadne v kombinácii s niečím dobrým pod zub. Veď kto by nemiloval filmy? Dostupné sú v najrôznorodejších žánroch, zobrazujú najrozličnejšie témy a hrajú v nich odlišní herci, preto si spomedzi nich vyberie skrátka každý. Mnohí však dajú skôr prednosť seriálom. Filmy aj seriály majú svoje pre a proti. Film nám ponúka, takpovediac, uzavretý príbeh, ktorý má v niektorých prípadoch pár pokračovaní. Jeho výhodou je určite fakt, že pred televízorom nestrávime toľko času.

Seriály sú oproti tomu priam žrútmi času, najmä teda tie s nekončiacim počtom sérií. Ak má totiž seriál vyše desať sérií, pričom každá má vyše desať dielov, to sú celkovo dlhé hodiny na pozeranie. Avšak výhodou seriálov je, že vždy máme čo pozerať a nemusíme hľadať, aký film si zasa pozrieť. V seriáloch tiež dostávajú obľúbené postavy väčší priestor a my ako diváci sa s nimi môžete stretávať dlhší čas ako len počas dvojhodinového filmu. Ste skôr fanúšikom filmov, alebo rozhodne dávate prednosť seriálom?

Obľúbené seriály súčasnosti i minulých rokov

Zdá sa, že seriály v súčasnej dobe nadobúdajú na popularite a ich sledovanie je pre mnohých priam koníčkom. Reč pritom ani zďaleka nie je len o novučičkých seriáloch, ktoré neustále pribúdajú na divácky obľúbených streamovacích službách, ako je Netflix, Disney+ či HBO Max. I seriály staršieho dáta sú aj dnes stále obľúbené a dokonca sú mnohé súčasťou programov televíznych staníc, na ktorých sú prehrávané znova a znova. Skalní fanúšikovia si obľúbené seriály neváhajú pozrieť i opakovane. 

Patríte medzi seriálových nadšencov aj vy? Vyznáte sa vo svete známych a populárnych seriálov a poznáte ich najznámejšie postavy? Preverte svoj prehľad v našom kvíze. Akú úspešnosť dosiahnete?

Skús ďalší kvíz: Academy Awards – poznáš víťazov prestížnych Oscarov?

  • Kvíz: Seriálové postavy

  • 1 / 10

Ako sa volá nekompromisný a cynický lekár v seriáli Dr. House, ktorého stvárnil herec Hugh Laurie?

  • Dr. John House
  • Dr. Theodore House
  • Dr. Gregory House
Nepodarilo sa uložiť hlasovanie.

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 05:46

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 05:46

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 08:04

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 08:04

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní