Modelka s Downovým syndrómom búra stereotypy: Sofía Jirau si splnila svoj sen!

Modelka s Downovým syndrómom búra stereotypy: Sofía Jirau si splnila svoj sen!
  • 19.02.2022
  • Michaela Kožáková

„Jedného dňa som snívala o tom, že budem modelkou. Tvrdo som na svojom sne pracovala a dnes sa stal skutočnosťou," povedala mladá modelka Sofía Jirau trpiaca Downovým syndrómom, ktorá prepisuje históriu celosvetovo známej značky Victoria´s Secret. Rodená Portoričanka si všetkých získala svojou osobnosťou, charizmou, vytrvalosťou a odhodlaním. Sofíina modelingová kariéra sa začala v roku 2019 v Portoriku spoločne i s jej vlastným internetovým obchodom Alavett, založeným na dvojjazyčnej slovnej hračke jej obľúbenej frázy – „Milujem to“. O rok neskôr naplnila svoj sen debutovať na týždni módy v New Yorku – jednom z najväčších svetových módnych podujatí. Na Valentína sa spolu s ďalšími nádhernými ženami stala súčasťou novej kolekcie, ktorú Raúl Martinez, hlavný kreatívny riaditeľ, označil za dôležitý moment v revolúcií značky. Kampaň Love Cloud je postavená na ženách, ktoré vzdorujú tradičným štandardom, ktoré Victoria's Secret a ďalšie značky zvyčajne zaraďujú do svojich reklám. V kampani sa tiež objavili hviezdy ako Hailey Bieber, Paloma Elsesser, Valentina Sampiao či Adut Akech. 

Žiadne limity

Sofia nevenuje svoj čas iba kariére modelky. Ambiciózna a empatická mladá žena tiež spustila celosvetovú kampaň na zvýšenie povedomia o Downovom syndróme. Kampaň s názvom Sin Limites alebo No Limits je snahou ukázať, že i ľudia ako je ona a ďalší s Downovým syndrómom, sú schopní dosiahnuť svoje ciele napriek akýmkoľvek každodenným problémom spojených so zdravotnými ťažkosťami, s nedostatkom dostupných pracovných miest, bývaním či vzdelávacím systémom. „Prostredníctvom plnenia svojich snov je pre mňa najdôležitejšie ukázať ľuďom na celom svete, že neexistujú žiadne limity, a inšpirovať ich, aby si išli za svojimi snami,“ tvrdí Sofía.

Downov syndróm, nazývajúci sa tiež trizómia 21, je stav, pri ktorom sa človek narodí s extra chromozómom, čo vedie k zmenám vo vývoji tela a mozgu, a následne k vzniku duševných a fyzických problémov. Sofía trpí ľahšou formou, čo jej ani náhodou neprekáža v profesionálnej dráhe modelky. 

Sofía búra všetky stereotypy a štandardy krásy diktované módnymi značkami. Je inšpiratívnou mladou ženou, ktorá aj napriek hendikepu si verí a ide za svojím snom. Mnohým z nás je príkladom toho, že dokážeme naozaj všetko. Stačí prekonať samých seba a nenechať sa zastrašiť prekážkami. O tejto krásnej žene s veľkým srdcom budeme ešte určite počuť.

Neprehliadni: Vojvodkyňa, modelka a speváčka: 3 rozdielne ženy, rovnaký osud. Toto nechce zažiť žiadna

Zdroj foto - úvodná koláž: instagram.com/sofiajirau


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Mária Reibergerová 19.02.22 21:47

MR
karma
104.00

nech sa jej darí

  • 0
Odpovedať

Elena Švachová 21.02.22 00:35

karma
109.00

Super, treba ísť za svojim cieľom, potom sa to podarí. Táto modelka je príkladom pre všetkých. Držím jej palce.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní