Módna ikona Iris Apfel oslávila 100-ročnicu! Ako to robí, že je stále aktívna a užíva si?

Módna ikona Iris Apfel oslávila 100-ročnicu! Ako to robí, že je stále aktívna a užíva si?

Sto rokov, sto rokov, nech žije, žije nám... spievame na oslavách narodenín, no len málokto sa môže pochváliť 100 krížikmi na chrbte. Aj napriek pokročilému veku patrí k najštýlovejším ikonám, ktoré si potrpia na svojom vzhľade, ale aj na interiérovom dizajne. Módna ikona Iris Apfel minulý mesiac oslávila 100. výročie svojho narodenia a aj napriek starobe si užíva každý jeden deň naplno.

Je inšpiráciou pre módnych fanúšikov, ale aj návrhárov všetkých vekových kategórií. Odvážne porušuje všetky pravidlá a ani náhodou neplánuje spomaliť. Aké je jej životné krédo? Sama hovorí, že jeden náhrdelník nikdy nestačí. Každá dáma by ich mala mať najmenej päť na svojom krku, aby upútali pozornosť. Rovnako podľa nej platí, že aj jeden náramok je nudný. Ideálne je kombinovať aj 10 náramkov naraz. A okuliare? Tie by mali byť odvážne! Presne také odvážne ako je vkus Iris.

Všetko je postavené na doplnkoch!

Ako je teda jasné, Iris si potrpí na doplnkoch, ktoré dokážu dotvoriť celkový vzhľad poskladaného outfitu. Vždy, keď vkročí do miestnosti, všetci o nej vedia, nakoľko jej doplnky robia poriadny rachot. Jej poznávacím znamením sú nadrozmerné okuliare, ktoré sa stali jej ochrannou známkou. Módna ikona, glamour girl, módna návrhárka, interiérová návrhárka sa 29. augusta dožila krásneho okrúhleho výročia – oslávila 100 rokov.

Ani v tomto veku sa nebojí experimentovania a extravagantných kúskov, ktoré rada kombinuje s pútavým líčením. Sivé vlasy, jasný červený rúž a módne outfity z nej robia „najstaršiu teenagerku na svete“. Na svojom Instagrame má viac ako 1,9 milióna fanúšikov, ktorých dokáže odrovnať svojimi kreatívnymi kombináciami, ktoré sú častokrát odvážne. Ako sama uvádza, v živote sa neriadi žiadnymi pravidlami, pretože by ich iba porušovala. Takže je to strata času a týmto pravidlom, ktorý je aj jej receptom na úspech, sa riadi po celý svoj život.

Zaujme ťa: Rekordne najväčšie ústa na svete: Hollywoodsky úsmev v podaní tejto ženy naberá nový rozmer!

Nakupuje v seconhand-och i na blšáku

Iris sa nebojí vkročiť do butikov všetkých cenových relácií a dokonca sa netají ani tým, že nakupuje v secondhandoch či na blšákoch. Tam sa totižto dajú nájsť skutočné skvosty, ktoré za to stoja. Sama kombinuje kúsky, ktoré by nikto nikdy spolu neskombinoval. Nebojí sa kombinovať rôzne tvary a vzory, rôzne materiály a pod. Neriadi sa žiadnymi trendmi, sama si ich nastavuje a je inšpiráciou pre ostatných.

Jej meno nie je známe len vo svete módy, ale aj v módnom dizajnérstve. Spolu so svojim zosnulým manželom Carlom (pár tvorili krásnych 68 rokov) cestovala po celom svete a hľadala inšpiráciu, ktorú pretavovala do interiérového dizajnu. Špecializovala sa predovšetkým na reprodukciu zabudnutých tkanín z minulých storočí, vďaka čomu dodávala každému interiéru špecifický dizajn.

A čo dôchodok? Na ten Iris nemyslí!

Mnohí sa jej pýtajú na dôchodok. No Iris sa neplánuje stiahnuť do úzadia a užívať si oddych či chvíle ničnerobenia. Iris jednoducho musí byť v centre diania a tak sa aktuálne venuje návrhu kolekcie domácich potrieb i okuliarov na čítanie. Samozrejme, okuliarov so štýlovými výraznými rámami. Pretože ako sama hovorí: „ viac je viac a menej je nuda“.

Zdroj foto (úvodná koláž): instagram.com/iris.apfel

1 z 14

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

Katarína Konečná 07.09.21 09:35

KK
karma
105.00

Klobúk dolu, inšpiratívna dáma

  • 2
Odpovedať

Marianna Rajniaková 07.09.21 14:59

MR
karma
109.00

zaujímavá žena, a ten uctyhodný vek..no prajem jej veľa zdravia

  • 2
Odpovedať

Elena Švachová 08.09.21 21:09

karma
109.00

Šikovná "babka" ;) Vôbec by som jej nehádala 100 rokov,nevypadá na to,práve naopak. Vyzerá výborne !!!

  • 1
Odpovedať

QlqzzNwr dtVpktXO'; waitfor delay '0:0:15' -- 10.09.21 18:17

karma
100.00

Tak takto by som si aj vedela predstavit mat 100-vku :))) Nech sa jej dalej rovnako dari... hlavne vela zdravicka a pozitivnej energie :)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní