Najhorší sérioví vrahovia v dejinách: Len pre silné povahy!

Najhorší sérioví vrahovia v dejinách: Len pre silné povahy!
  • 18.08.2019
  • Michaela Kožáková

Príbehy najhorších sériových vrahov sú desivejšie ako všetky horory, ktoré ste doteraz videli. Žiadne trojmetrové monštrum alebo armáda hladných zombií nevyvolá studený pot a mráz na chrbte, ako keď si prečítate v ranných novinách titulok – Sériový vrah na úteku. Nie sú to žiadne vymyslené postavy, ktoré zmiznú s vypnutím televízie, ale skutoční ľudia, ktorí sa dopustili ohavných činov.

Pozri aj: Toto sú tie najťažšie zamestnania na svete: Stojí to však za to riziko?

Gény

Zdroj: Shutterstock®

Narodili sa, aby vraždili?

Výsledky štúdií švédskej inštitúcie Karolinska Institute dokázali, že väčšina skúmaných násilných zločincov nesie gény známe ako MAOA a CDH13. Objektom ich výskumu bolo 895 fínskych zločincov, ktorých niekoľko týždňov testovali. Vedci dospeli k názoru, že skúmaní kriminálnici majú rovnaké gény, ktoré sú spojené s extrémne násilným správaním. 

MAO-A (Monoamine oxidase A) je enzým, ktorý je v ľuďoch kódovaný ako gén MAOA. Jeho úlohou je rozbíjať kľúčové neurotransmitery (nízkomolekulárne chemické látky, ktoré prirodzene vznikajú v nervovej sústave a prenášajú signály z jedného neurónu do druhého cieľového), ako je dopamín a serotonín. Ak je proces neúspešný, tak tieto chemické látky sa môžu hromadiť v mozgu a spôsobiť stratu kontroly impulzov a zvýšenie násilia a zlosti. 

Sú všetci ľudia s týmto génom sériovými vrahmi? Túto skutočnosť výsledky štúdií nepotvrdili. Človek však nie je definovaný len génmi. Dôležité je i prostredie, v ktorom vyrastá, no a taktiež ľudia, ktorí ho ovplyvňujú.

Masochistické sklony, choré zmýšľanie, vraždenie, trýznenie, sexuálne obťažovanie, kanibalizmus – ste pripravení? Ak áno, čítajte ďalej a dozviete sa o najhorších sériových vrahoch v dejinách. 

1 z 13

Richard Chase

Tak tohto pána by sa dokonca bál každý sériový vrah. Richard, prezývaný „Upír zo Sacramenta", zabil v Kalifornii v sedemdesiatych rokoch šesť ľudí, ale to ho ešte nezastavilo. Keď zomreli, rozštvrtil ich telá, vypil ich krv a zjedol ich vnútorné orgány. Nakoniec bol Chase chytený a zabitý vo väzení v roku 1980.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

Ľubica Šťastná 18.08.19 06:22

ĽŠ
karma
100.00

Človek naozaj nie je definovaný len génmi. Dôležité je i prostredie, v ktorom vyrastá a tiež ľudia v okolí.

  • 1
Odpovedať

Ivana Fajdelová 18.08.19 16:59

IF
karma
-1.00

Z tohto članku som mala zimomriavky a bola som zdesena , je naozaj strašidelné akí psychopati môžu existovať na tomto svete.

  • 1
Odpovedať

Alžbeta Stanková 21.08.19 08:25

AS
karma
108.00

ani som nevedela, že existujú takéto monštrá, čo zabili toľko nevinných detí a dospelých

  • 1
Odpovedať

Jana Komadová 26.08.19 22:17

JK
karma
100.00

Veď je to hrozné čoho je človek schopný

  • 1
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní