Vyprážaná cuketa v trojobale - klasika, ktorá nikdy nesklame

Vyprážaná cuketa v trojobale - klasika, ktorá nikdy nesklame
  • 12.08.2017
  • Barbora Vizváryová

    • Zdieľaj:
  • 9

Určite túto pochúťku dobre poznáte. A ak nie, je najvyšší čas to napraviť. Počas cuketovej sezóny by bola veľká škoda neskúsiť tento jednoduchý recept. Garantujeme vám, že jedna cuketa vám stačiť nebude. Vyprážaným jedlám sa počas letných horúčav radšej vyhýbame, lebo sú ťažšie na trávenie. No tento recept má určite výnimku, počas leta ho musíte urobiť aspoň raz.

Cuketa je zelenina plná vody, preto ju strávime oveľa rýchlejšie ako napríklad smažený rezeň. Takže neváhajte a poďte si s nami pripraviť vyprážanú cuketu v trojobale! Po tom to recepte, už nebudete pripravovať z cukety len klaciské a veľmi obľúbené cuketové placky. Tomu verte!

Odporúčame prečítať: Recept na zdravé cuketové placky, ktoré chutia ako od babky

Budeme potrebovať:

  • užšiu cuketu
  • hladkú múku
  • asi 5 vajíčok
  • strúhanku
  • soľ
  • olej a masť na vysmážanie

Postup:

1. Cuketu ošúpeme a nakrájame na kolieska. Z obidvoch strán osolíme a necháme ju odležať aspoň 10 minút. Cuketa pustí vodu a zmäkne. Potom ju po jednom poukladáme na utierku a vysušíme.

cuketa v trojobale

Zdroj: Shutterstock®

2. Pripravíme si trojobal. Do jednej misky nasypeme múku, do ďalšej rozbijeme vajíčka, osolíme ich a pridáme trošku mlieka. Do poslednej pripravíme strúhanku. Každé koliesko postupne obalíme najprv v múke, potom vo vajíčku a napokon v strúhanke.

TIP: Ak nemáte radi drsný povrch takto vysmažených cukiet alebo rezňov, pred položením do horúceho oleja ich ešte raz namočte do vajíčka. Budú tak jemné, mäkké a vysmažia sa krásne dočervena. 

Odporúčame prečítať: 3 zdravé recepty z cukety

cuketa v trojobale

Zdroj: Shutterstock®

3. Pripravíme si hlbokú panvicu, do ktorej dáme asi štyri kopcovité polievkové lyžice bravčovej masti a potom ešte prilejeme olej. Tuku musí byť toľko, aby v ňom cukety plávali. Musí byť tiež veľmi horúci, inak by ho priveľa vsiakli. Preto si pred smažením urobte skúšku s kúskom strúhanky zlepenej s vajíčkom. Ak okamžite vypláva na povrch, tuk je dostatočne horúci.

Odporúčame prečítať: Recept: Cuketové jednohubky s minipárkami

cuketa v trojobale

Zdroj: Shutterstock®

4. Cuketu smažíme z oboch strán pár minút, musíme ju neustále sledovať, lebo to ide celkom rýchlo. Vysmažené kolieska odkladáme na tanier s kuchynskými obrúskami, aby stiekol prebytočný tuk.

Odporúčame prečítať: Cuketa v kuchyni na 5 spôsobov

cuketa v trojobale

Zdroj: Shutterstock®

Smaženú cuketu podávame napríklad s varenými zemiakmi a tatárskou omáčkou.

Dobrú chuť!

Zdroj foto: Barbora Vizváryová

    • Zdieľaj:
  • 9
Návrat hore
Autor článku

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

9 komentárov

Soňa Krátka 12.08.17 06:59

SK
karma
113.00

áno je to klasika aj u nás doma, keď máme v záhrade obdobie cukiet

  • 1
Odpovedať

Lucia Šeptáková 12.08.17 08:53

karma
109.00

To máme radi,tiež patizón.

  • 1
Odpovedať

Soňa Kelemenová 12.08.17 09:17

SK
karma
86.00

stara dobra osvedcena metoda.... cuketu mame velmi radi.... robievam placky... nakladanu cuketu z ryzou a klasika vyprazanu tiez, lem z rozdielom ze namiesto struhanky pouzijem confleksy.... nam to viac chuti takto...

  • 1
Odpovedať

Mária Chromíková 12.08.17 09:23

MC
karma
100.00

Keď mám cukety na záhrade tak rada robím vypražané ale aj grilované,plnené a nezabúdam aj na cuketový prívarok.

  • 1
Odpovedať

Monika Červinková 12.08.17 13:16

karma
87.00

mňam milujem vyprážanú ceketu :)

  • 1
Odpovedať

Milka Damašková 12.08.17 16:33

MD
karma
121.00

Zas ste ma raz navnadili, toto jedlo milujem :)

  • 1
Odpovedať

Erika Špacírová 13.08.17 21:49

karma
93.00

mňaaam, toto milujem

  • 0
Odpovedať

Mária Maxianová 15.08.17 18:19

MM
karma
103.00

máme radi cuketu v trojobale, ale patizón ešte radšej

  • 0
Odpovedať

Mária Frnová 24.08.17 10:26

MF
karma
-1.00

rýchla a obľúbená klasika, ešte je fajn obaliť cuketu plátkom syra alebo šunky a potom v trojobale

  • 0
Odpovedať

Čo čítajú ostatní

Ako zaujať muža? Vďaka týmto tipom ho zaručene dostaneš!
Pre ženy

Ako zaujať muža? Vďaka týmto tipom ho zaručene dostaneš!

  • 1
  • 30.08.2021
Kegelove cviky: Pre koho sú určené a kedy môžu byť nápomocné?
Pre ženy

Kegelove cviky: Pre koho sú určené a kedy môžu byť nápomocné?

  • 4
  • 27.06.2021
Bolestivý zápal okostice v ústnej dutine: Kedy neodkladať návštevu zubára?
Zdravie

Bolestivý zápal okostice v ústnej dutine: Kedy neodkladať návštevu zubára?

  • 2
  • 05.07.2021
TOPlist