Cuketová mini pizza hotová za pár minút

Cuketová mini pizza hotová za pár minút

Cuketu je možné pripraviť na XY rôznych spôsobov. Ako prvé každému napadnú cuketové placky, ktoré nemajú žiadnu konkurenciu (no dobre, možno im konkurujú tie zemiakové) alebo zapekaná cuketa, ktorá je tiež istou obmenou pizze.

Pri veľkej úrode cukiet však hľadáme vždy nové a nové recepty, do ktorých by sme ju mohli zakomponovať. Ak ste ešte neskúšali cuketovú polievku, tak smelo do toho. Aj také cuketové brownies dokáže potešiť chuťové poháriky všetkých maškrtníkov. Pre tých, ktorí nemajú radi sladké je ideálny slaný cuketový koláč, no odporúčame aj cuketovú pomazánku.

A čo by ste povedali na cuketovú pizzu? Aj tú si môžete pripraviť na množstvo rôznych spôsobov. Cuketu môžete nastrúhať a vytvoriť z nej pizza cesto, respektíve pizza základ. My vám však prinášame možno jednoduchšiu verziu, a to cuketové mini pizze.

Odporúčame aj: Cuketa v kuchyni na 5 spôsobov

cuketová pizza

Zdroj: Shutterstock®

Na mini pizze z cukety budete potrebovať:

  • menšie cukety (v závislosti od počtu hladošov)
  • syr na strúhanie
  • 2 PL olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ, čierne mleté korenie, pizza korenie (alebo iné ľubovoľné korenie)
  • cherry paradajky, mini klobásky, šunku, salámu – na čo máte chuť

Ako prvé si menšie cukety umyjeme (použijeme ich aj so šupkou), odrežeme z nich oba konce a nakrájame na kolieska hrubé cca 1 cm. Nakrájané kolieska cukety jemne osolíme a necháme chvíľu postáť, aby pustili šťavu. Následne z nich prebytočnú vodu odsajeme papierovou utierkou. Kolieska cukety poukladáme na plech vystlaný papierom.

V miske si zmiešame olivový olej, očistený a pretlačený cesnak i korenie podľa vlastného výberu. Hotovou zmesou potrieme cuketové kolieska, a to z oboch strán. Cuketu dáme do rúry vyhriatej na 200 °C a necháme ju približne 5 minút piecť.

Cuketu po 5 minútach vytiahneme z rúry, posypeme ju nastrúhaným syrom, poukladáme na ňu na plátky nakrájané cherry paradajky, mini klobásku, nadrobno nakrájanú šunku alebo čokoľvek, na čo máte chuť alebo čo potrebujete minúť. Cuketové mini pizze dáme dopiecť. Pečieme ich približne ešte 10 minút alebo podľa potreby do zlatista (v závislosti od rúry). Prajeme dobrú chuť!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

Mária Maxianová 06.08.22 18:22

MM
karma
100.00

toho roku máme slabšiu úrodu, ale tento recept vyskúšam

  • 0
Odpovedať

Marta Kendrová 10.08.22 13:01

MK
karma
100.00

Mám vlastné žlté cuketky - vyskúšam

  • 0
Odpovedať

Zuzana Hazerova 27.08.22 07:24

ZH
karma
-1.00

Cukete sa tento rok nejako nedarilo, asi nemá rada veľké sucho a polievať sa stále nedá ale zasadila som si kalabasu a vyskúšam si tieto malé pizze urobiť z nej. Vyzerajú chutne.

  • 0
Odpovedať

Lenka Geršiová 05.10.22 10:42

LG
karma
-1.00

Skvelý nápad, cuketa nám rastie na záhrade, isto vyskúšam.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní